Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 035
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Аз си взех доста тъпи парфюми за почивката и ме е яд сега ...  bronze goddess не седи и двайсет минути на кожата ..😬

# 286
  • by the sea
днес съм с последни капки Cherie L'eau Disappointed Relieved

утре чакам Bottega Veneta Illusione  на сляпо искрено се надявам да е свежото попълнение от което имам нужда
и ако е така го взимам на ваканция Nature Low Brightness

п.п някой ми беше поискал мнението за Ana Abiyedh - за мен слаба ракия, наистина е подобен на  Kirke  Erba Pura, но имаше нещастието предни два дни да разнасям TT Cassiopea  и нямаше шанс да ми се хареса, пръскам пердетата с него Grinning

# 287
Здравейте,
От множеството хубави отзиви за парфюмите на Elie Saab, които чета тук, все още съм в търсене моя от колекцията му. Досега съм имала Girl of now, le parfum royal, Girl of now forever, и трите ми харесаха, но недостатъчно да ги задържа, и ги размених.
Сега искам да поръчам, но пак ще е на сляпо между оригиналния Le parfum, и Girl of now shine, и Montblanc signature, също ми е интересен
Малко побутване за един от трите ми трябва
Благодаря 🥰

# 288
Girl of now Shine е страшно подобен на първообраза, така че няма да има кой знае каква нова емоция, ако предния е омръзнал.
Montblanc Signature   на мен лично би ми тежал в жегите, малко е лепкава тази ванилия на моята кожа, с елемент на спареност. This is us Zagid & Voltaire e хубава и свежа ванилия, него бих носила с кеф.
Le parfum не съм носила, но все си спомням за този парфюм, че един куриер в офис на Спиди се превъзнасяше за него, някаква клиентка се била напръскала при тях и той направо припаднал колко бил хубав. Аз бях влезнала малко след това и ми се разказа тази история, щото и аз за парфюм бях там да взимам 😄. Или пък ставаше дума за Le Parfum Royal... 🤔

# 289
  • Пловдив
От изброените имам само Montblanc signature.Обожавам го, супер траен,но го нося в студено време.

# 290
  • Франция
Miyako Heart, знаеш ли как харесвам ненатегнати парфюми. Ще поръчам  сета с мостри, но може ли накратко да напишеш с какво Divine те спечелиха, предвид какво харесваш.
Ralitsa Hug вероятно ще ти се сторят ретро и може би няма да ти харесат.
Мен ме привличат, защото аз и жените като мен сме им реално таргета. Divine са от малкото парфюмни къщи, които супер много държат на френското, на класическото, на по-зрялата елегантност, ако мога да се изразя така. Те нямат момичешки тути-фрути парфюми, нямат тежки ориенталци, нямат гурманди или уд. Всеки един от техните парфюми можеш да го заведеш на опера. Не че ходя всеки ден на опера, но това е просто моят стил, затова бих могла да нося всеки от техните парфюми. Имат класически белоцветен шипър (Divine и Divine Intense), имат много силно алдехиден цветен парфюм (L'Ame Soeur), имат зелен жасминов (L'Infante) и свежа роза (Spirituelle), а сега имат и класически пастелен ирис. Никой от тях не е парфюм за парти, не са парфюми да те забележат, не са провокативни или секси. Всичките са елегантни, зрели и спокойни.
Мъжките са по-нестандартни и си струва да се помиришат също, но са пак класически мъжки парфюми за сериозни мъже.

# 291
Miyako Heart, знаеш ли как харесвам ненатегнати парфюми. Ще поръчам  сета с мостри, но може ли накратко да напишеш с какво Divine те спечелиха, предвид какво харесваш.
Мен ме привличат, защото аз и жените като мен сме им реално таргета. Divine са от малкото парфюмни къщи, които супер много държат на френското, на класическото, на по-зрялата елегантност, ако мога да се изразя така. Те нямат момичешки тути-фрути парфюми, нямат тежки ориенталци, нямат гурманди или уд. Всеки един от техните парфюми можеш да го заведеш на опера. Не че ходя всеки ден на опера, но това е просто моят стил, затова бих могла да нося всеки от техните парфюми. Имат класически белоцветен шипър (Divine и Divine Intense), имат много силно алдехиден цветен парфюм (L'Ame Soeur), имат зелен жасминов (L'Infante) и свежа роза (Spirituelle), а сега имат и класически пастелен ирис. Никой от тях не е парфюм за парти, не са парфюми да те забележат, не са провокативни или секси. Всичките са елегантни, зрели и спокойни.
Мъжките са по-нестандартни и си струва да се помиришат също, но са пак класически мъжки парфюми за сериозни мъже.

Споделям, хубави са, но не ми отвъртяха главата точно защото са типични класически и "спокойни". От мъжките много харесах https://www.fragrantica.com/perfume/Divine/L-Homme-Infini-17083.html От дамските нищо не се открои. Бях поръчала пълен сет с мостри, коректни са, всичко пристигна навреме.

# 292
  • Франция
unterdenlinden, и аз обожавам L'Homme Infini, това е техният парфюм, който мъжът ми избра за себе си Simple Smile
Да, класически е думата, която ги описва най-точно. Много харесвам и презентацията, също много изчистена и елегантна. Качеството им е също безупречно. Всичките им композиции миришат на "скъпо", без да са безсрамно скъпи като цена. Изобщо има една умереност в абсолютно всичко, която на мен много ми допада.

# 293
От година имам нов Jador in joy и чак сега го разпечатах и се пръснах преди излизане в жегата.
Първоначално пак усетих леко неприятна нотка като на Еуфорията, но сега, час по- късно, много ми харесва. Свеж и ненатрапчив ми идва, без излишна сладост.
Синковеца получи комплект дезодорант и парфюм Guess Seducted, няма такъв разкош- ароматът е унисекс, ще ги крадвам често.

# 294
Мен ме привличат, защото аз и жените като мен сме им реално таргета. Divine са от малкото парфюмни къщи, които супер много държат на френското, на класическото, на по-зрялата елегантност, ако мога да се изразя така.
Благодаря ти, прекрасна както винаги Hug Тъкмо начин да разбера какво е френски, класически парфюм. Отдавна не разделям парфюмите на ретро и модерни, а по-често синтезирам по съставки или подхождам към парфюма като цяло, харесвам парфюми от миналия век, съвременни и ми е важно да се чувствам аз с правилния парфюм. Исках да разбера защо избираш Divine. А Принцесата, която харесвах вече ми ухае на ашуре, „Непостоянство, твоето име е жена“ Simple Smile

# 295
  • София
Момичета, една молба към вас, които познават и имат Gucci Memoire d`une Odeur:
Много, осезаемо и кардинално ли се различава аромата от блотер и на кожа?
Питам, защото преди два дни ходих до Нотино в Парадайз да си взема пратка и се възползвах да си напръскам блотерчета на някои аромати. Е, тази маргаритка след 48 часа е все още осезаема на блотера, докато другите са утихнали много, а някои дори изчезнали. Питам, защото до този момент не познавах аромата, дори съзнателно отбягвах от тест, но така ми влезе под кожата, че много, много го мисля. Яд ме е, че не тествах и на кожата си, защото пазих китки за други два аромата. Вероятно ще взема отливка от Брасти, но ме "чопли" да се допитам и до вас. Почитател съм по принцип на по-тежки миризми, макар в тези горещини да търся нещо леко. Леко, леко...последните две седмици се поливам /стигам до 15-20 пръскания Simple Smile / с круизния Ангел 2021, Клое Номад ЕДП и Номад Абсолю. Та, ако и тази маргаритка мога да прибавя към тези трите, ще съм много радостна!

# 296
При мен е нетраен и умира бързо и изведнъж на кожата. Аз не мога да понасям този парфюм, но те съветвам хубаво да го пробвяш на кожа преди да го купиш, дори и отливка.

# 297
За Lattafa ще питам аз, че напоследък те са ми на фокус... Поръчах първо https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Sheikh-Al-S … dition-31327.html
Много ми хареса, много мой аромат
После благодарение на един код поръчах и този:
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-lattafa-al-andalus-unisex-35- … earch-Action=view
Ами те се оказаха близнаци... Абсолютно еднакви според моя нос. Само дето първият е много по-траен.
Сега заглеждам този
https://www.emag.bg/parfjumna-voda-lattafa-ameer-al-oudh-intense … earch-Action=view
В темата го хвалехте. Та струва ли си да го поръчам? Нещо по-различно ли е,  щото тризнак не ми трябва...

# 298
Днес тествах много арабски парфюми, накрая не различавах миризмите и си тръгнах с един "Opulent musk", колкото да не е без хич, пък и цената добра. Joy Утре ще разбера дали го харесвам всъщност. Joy
Въпреки облака ориенталски ухания около мен, се насочих да тествам и "Момичето от Капри", напръсках, прекрасни лимони ми се видяха. Не го взех, защото другаде е по-евтин, но възнамерявам. Може впечатлението да ми е от микса с ориенталски парфюми. Grinning

# 299
  • София
При мен е нетраен и умира бързо и изведнъж на кожата. Аз не мога да понасям този парфюм, но те съветвам хубаво да го пробвяш на кожа преди да го купиш, дори и отливка.
Благодаря, densi ! Flowers Hibiscus Ще си взема първо отливка.
От блотер толкова много ми хареса, но като чета, че на кожа изчезва много бързо и е съвсем различен, реших да попитам и тук.

Общи условия

Активация на акаунт