Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 123
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, Арманито на мен ми стои като потно джибри. Въпрос на кожа и вкус, наистина. Simple Smile

Мерси, Бабри! )

# 421
Като стана дума за кожени аромати, сетих се, че много обичам Traversee du Bosphore, а рядко го нося. Чудя се защо....Ще го обявя за аромат на втората половина на месеца, и разнося малко. Срамота.
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Traverse … sphore-10463.html

# 422
Интересно, колко различно възприемаме ароматите. Ботега Венета е може би най-ненавиждания от мен аромат.
Моля не се обиждайте, въпрос на вкус.

Пробвали ли сте Cuir Amethyste? Ботега Венета е като изплакната колба от него, но с мухъл.
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Cuir-Amethyste-408.html

Страшно много харесвам първия, Ботега Венета ми докарва позиви. И не защото ми стои лошо, и навън го мразя върху други хора. Преди години го срещах често из улиците и в метрото. Стои кисело и мухливо, като Прага след наводненията през 2002. И шлейф влачи, гадината.
Пробвала съм Cuir Amethyste, ужасен ми е. Има тежка мазна нотка на машинно масло. Ботега ми е красива. Simple Smile
Traversee du Bosphore така съм го закопала, че откакто го имам, съм го носила ... веднъж!

# 423
Аз имам само Eau Sensuelle от Ботегите и много го обичам! Нося го пролет и есен с кожено яке или манто и винаги ми носи много комплименти. Това е парфюм ухаещ на велур, лукс, стил и класа. На скъпо! С дълъг и деликатен шлейф, който не оставя безразлични усетилите го.

# 424
И аз съм голям фен на Венета, имам 4 и ги обичам силно. Но определено ми трябваше време за да ги оценя. Не са лесни за харесване от раз. Както се казва, acquired taste.

# 425
Аз след тия класни Ботеги, да се наредя с нещо по-обикновено.
Пристигна Montblanc Signature иии на първо пръсване ми се видя много обикновен.
Сега поднових, харесва ми повече, има добра проекция и обещава трайност
Имам бяла, ленена, рокля и си го представям с нея.

# 426
  • Sofia
Пробвала съм Cuir Amethyste, ужасен ми е. Има тежка мазна нотка на машинно масло. Ботега ми е красива. Simple Smile
Traversee du Bosphore така съм го закопала, че откакто го имам, съм го носила ... веднъж!

От тези трите само Аметиста още не съм махнала,  но и той е пътник.
От Ботегите ми призлява.

# 427
Направо ми става лошо от Ботегите. Моята класическа така виси, добре, че е малка.

# 428
А на мен наченатата ми е втора бутилка и понеже вече спадна до 50 мл, взе да ме притеснява, че свършва! 😆

# 429
  • София
При мен на преден план избиват мъховете, не кожата и затова ми харесва.
Има при мен сходно излъчване с бялото пачули на Булгари.

# 430
том форд?

# 431
  • София
Patchouli tentation. Така си го кръстих.
На ТФ пачулито не го понасям.

# 432
Получих си днес https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Ameer-Al-Ou … se-Oud-64947.html.
Прекрасен! Чакам си студеното време с кеф, че да го поднося!
Благодарности на bubanka, че ме упъти, докато му се чудех 🥰

# 433
А на мен наченатата ми е втора бутилка и понеже вече спадна до 50 мл, взе да ме притеснява, че свършва! 😆
Ботега Венета е класен парфюм, убедила съм се, че може да се носи във всички сезони, няма грам мухъл в него, елегантен, стилен и много красив парфюм, но да, не е масовка. А иначе на всеки от всичко може да му идват позиви за гадене, моята класация за такива се води от perfect tobacco Dupont:)

# 434
Вече съм седмица в Швейцарските алпи, където температурите са ~10 градуса.
Така ми се носи Том Форд Табако ванил, че нямам търпение да си гушна шишенцето у дома.
Взела съм с мен само Делина и Шанс о тендър, които ама изобщо не се връзват на атмосферата и температурите😀
Хубавото е, че в това малко, забутано село, има по-голям избор на нишова парфюмерия от цяла София😀 Успях да пробвам и разнося доста аромати, на които се чудя, както и такива, които не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт