Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 131
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, като заговорихте за Туили от известно време ме човърка да пробвам нещо на Hermes. Скоро не съм си купувала парфюм и мисля да взема една 30-чка, на кой да заложа? Туили, Градините на мосю Ли, Нилските или Лагуна?

Аз купих насляпо оригиналното Туили след четене в темата тук и гледане на пирамидата. Реших, че е супер безопасна покупка и много ще се харесаме.
Изобщо не ми допадна, направо ме дразни само като го помириша без даже да пръскам. След Бакара Руж, това е второто ми най-голямо разочарование от покупки без тест.
С една дума, не съветвам да се взима Туили насляпо.

# 406
  • The Evergreen State
Аз не препоръчвам нито един парфюм да се купува без тест. На мен Туили ми допада много, има нещо много интересно в него, подозирам че е точно това заради което други не го харесват. Но и най-политкоректния и недразнещ парфюм може да подразни някой точно поради тази причина, всичко е въпрос на какво ни се носи в момента. Ако търсим нещо по-дръзко или с характер, безобидните парфюми ще ни се сторят скучни и обратно, ако ни трябва точно праволинеен умерен и красив парфюм, всичко което излиза от тези рамки ще е - не, мерси.

Hermes ми допада на мен като марка, парфюмите им си имат техен почерк, доста различен от масата сладки парфюми. И пак - хубави са стига да ни се носят точно такива, ако имаме настроение по-скоро за нещо сладко ще потърсим другаде.

# 407
Относно градините на Ермес - не ги познавам всички  (мисля), но най-много си харесах Градината на Мосю Ли и Градината върху лагуната. Особено вторият е много подходящ за лятото според мен.

# 408
Аз искам да си взема Twilly Eau Poivree на сляпо, но чувствам, че ще ми хареса. Щях да го поръчам от Дъглас, но нямаха интересни мостри подарък Stuck Out Tongue Winking Eye

# 409
Ако на някой друг му е интересно, споделям едно видео на Роузи Хънтингтън-Уайтли, в което отговаря на парфюмни въпроси. Обожавам я, много е елегантна, както и изборът ѝ на парфюми. Споменава и избора на мъжа си, но ще го оставя в тайна. Animal Smile Cat
* Ще трябва да тествам Gypsy water заради нея, че досега не ми беше особено интересен.
Скрит текст:

# 410
Днес тествам Dior Tobacolor и толкова да не съм впечатлена, че нямам думи.
За мен това е някакъв клонинг микс от Black Phantom и Baccarat Rouge.
Dua Fragrances имат такива "техни" парфюмни хрумки да смесват два-три популярни аромата в едно; явно от Диор са харесали идеята.
Следващият...

# 411
Здравейте,  миналата седмица ми дойде тестерът на  Градините на Hermes- Мосю Ли от Парфимо. Потвърждавам, че беше с капачка. Страхотен е, взех го на сляпо. От вашите позитивни мнения за него реших да рискувам. За съжаление е много нетраен. Оливам се от пръскане и след 2 часа едва се усеща.

# 412
Мосю Ли издържа най-малко 10 часа при мен!

# 413
Момичета, къде впръсквате парфюма?
Моите места са зад ушите и понякога китките, но ако съм с бижута, не ми се струва добра идея да е върху тях. Най- често всъщност пръскам дрехите и после трябва препарат за петна да използвам.
Писах, че имам алергия и затова съм предпазлива върху кожата. Онзи ден една дама впръска няколко пъти парфюма си във въздуха и мина през облака, обаче това ми е твърде разхищаващо.
Моят Jador in joy се оказа забележително траен- от онзи ден го усещам из вкъщи , а го ползвах само веднъж.
Сега съм отпускар и предпочитам само свеж аромат на душ гел и рол он.

# 414
  • Франция
Понякога изобилието от парфюми ме отегчава, друг път обаче ме натъжава.
Така както има *милярди* еднотипни, скучни, крещящи, безвкусни, "модни", безсмислени творения (като разбира се, различните хора причисляват съвсем различни парфюми към тия категории), така има и десетки, може би стотици интересни, уникални, красиви, "вечни", поетични ухания, за които животът няма да ни стигне да се нарадваме.
Чета сега във фрагрантика за Paprika Brasil. Уникално красиво нещо е това за/върху мен, имала съм го, носила съм го и едва ли ще си го купя пак, защото все гледам към следващите. Дори с ужасно ограничения гардероб, който опитвам да си подбера, пак не успявам да се радвам достатъчно на всичките, да не говорим за онези, които съм имала или пък бих искала да имам. Два живота няма да ми стигнат да се нарадвам на парфюми, но пък колкото, толкова.
Обичам го това хоби.

# 415
  • София
Нямам типично летни или горещи аромати- имам кокосови- тиарето на Монтал, кристала на Ланком, но честно казано не ги смятам за летни или горещи, защото са душливи.

Една история от мен: Отивам на сбирка с колеги и тъй като не сме се виждали отдавна, решавам, че ще направя entrance. Барнала съм се с дантелена роклА и порядъчно напръскана не с какво да е, а Hypnotic Poison EDP. Шал, коса, дрехи, ръце, само в устата си не пръсках. Не ме линчувайте, знам, че не му е времето Laughing Крача доволно, обирайки няколко комплимента пътьом и пристигам. Викам си дано не ги задуша, но сядам и започвам да се душа в облак. Ама не моя, а на кожен шипър. Знам от кого идва и озадачена от трайността (не мога да кажа, че завиждам съвсем благородно на колежката, която проектира чудовищно дори леки одеколони Laughing), започваме да обсъждаме парфюма.
И чисто интуитивно, сякаш се потапям в дежа ву. Аз съм нафъскана със силен парфюм (тогава Eden), но понеже моята суха кожичка не ми съдейства в тази моя страст, се душа в красив облак от чужд парфюм. И се сещам за нашата дискусия по повод моя спомен и душейки...той е!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1125186.585
Аз го познавам като аромат, мислила съм много пъти да го купувам, но не е достатъчно силен. Е, явно на някои хора е.. толкова, че да изпълни заведението с часове или аудиторията. Подарих си го за рд. Еманация на класа.
Скрит текст:

# 416
Кячър, честито!
Това е един от парфюмите, без който не оставам никога и нося по всяко време. Невероятно класен и изискан аромат, който винаги ми носи настроение и ме кара да се чувствам красива, независимо какво ми е моментното състояние.

# 417
  • София
...той е!
Скрит текст:
Много, много е хубав! Heartpulse
Миналата година се "докопах" до една от последните отливки от Брасти на велурения, а преди два месеца душнах точно този в Нотино. Дори ми хареса повече от велура, който вече не се намира.
Ума не ми го побира, защо не го купувам!? Наистина е класен!

# 418
Интересно, колко различно възприемаме ароматите. Ботега Венета е може би най-ненавиждания от мен аромат.
Моля не се обиждайте, въпрос на вкус.

Пробвали ли сте Cuir Amethyste? Ботега Венета е като изплакната колба от него, но с мухъл.
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Cuir-Amethyste-408.html

Страшно много харесвам първия, Ботега Венета ми докарва позиви. И не защото ми стои лошо, и навън го мразя върху други хора. Преди години го срещах често из улиците и в метрото. Стои кисело и мухливо, като Прага след наводненията през 2002. И шлейф влачи, гадината.

Виж, Knot ми хареса доста, но не чак дотам да го купя.
Това, преди някой да се е засилил да поръчва на сляпо.

SOTD: Angel Eau Croisiere 2019. Презряло манго с пачули. Iced Star ми харесва повече, а Захарните Ангели в пъти повече и от двата. Излишни придобивки, ама какво да го правиш- хоби.

# 419
Dez, присъединявам се към мнението ти за Ботега Венета. Мухъл не помня толкова, колкото киселата оцетно-тебеширена нотка в шлейфа. Никак не се разбрахме с тоя парфюм и никой от фланкърите му, докато ги имаше, не ме поблазни.
Ако е за бранд, който основно предлага кожени аксесоари и отвреме навреме дрехи и парфюми, то предпочитам Loewe.

Общи условия

Активация на акаунт