Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 568
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Не, нищо общо няма между двата.

Densi, реших да попитам, защото след час на Ermes усещам точно същия аромат на който ухае кожата ми след плаж. Jo Malone ми се струва, че ще е доста по-интересен. Във Варна някой знае ли къде може да се пробва? Ако изобщо го има

# 136
Получих си червената обувка иии съм влюбена Heart Eyes аз бях сигурна, че ще ми хареса, но чак такава прелест не очаквах Grinning
Не мога да спра да го нося, постоянно искам да го усещам, трайността е супер Grinning
ММ, който никога не прави комплименти за парфюмите ми, също е очарован, каза, че парфюмът ми бил като магнит, нещо силно привличащо имало в него Heart Eyes
Мисля, че ще ми стане парфюмен подпис Blush

# 137
tuali амарето нотата доколко прилича на амарето в Porta nuova? В смисъл повече кат бадем или повече като амарето го усещаш?

Аз бадемите почти  винаги ги свързвам с амарето. В смисъл,  в парфюм почти винаги и заради алкохола, ми бият на амарето, ако е достатъчно силна нотата. Такива сухи, бадеми-бадеми като за ядене не се сещам много в парфюм, а и те за мен нямат особено изявен аромат, за разлика от орехите или лешниците примерно. В парфюм или ги усещам като марципан, или амарето, тук е второто.

# 138

Аз бадемите почти  винаги ги свързвам с амарето. В смисъл,  в парфюм почти винаги и заради алкохола, ми бият на амарето, ако е достатъчно силна нотата. Такива сухи, бадеми-бадеми като за ядене не се сещам много в парфюм, а и те за мен нямат особено изявен аромат. В парфюм или ги усещам като марципан, или амарето, тук е второто.
Tuali благодаря ти ориентирах се чудесно вече. Много отдавна си търся парфюм с нотка на амарето и за съжаление засега удрям на камък, просто с бадемите много не се разбирам и не стоят добре на кожата ми - изпъкват остро или ме задушават. Porta Nuova ми звучеше доста интересно, почти бях готова след поста ти да го взема на сляпо, но май е по-добре в случая да действам по-разумно.Flowers Cherry Blossom

# 139
Аз минах през щанда Arabian secret и си харесах три парфюма. Изненадах се приятно, защото освен типичните ориенталски имаше страхотни цветни парфюми със завидна трайност. Най-много харесах Eclat Diamant, заради иланга.

# 140
  • София
:
Wow….,страхотно описание, а и тази прилика с любимеца ми ….искам го.
Приемам и други предложения 😊
Обмислям Instant Crush, Jardin Exclusif, Vanilla Exclusif и Wild Cherry 🍒…. кой би бил най- лесен за харесване, банда ?
На ваше място бих взел Mancera Vanille Exclusive Hands Ok Hand

# 141
  • Пловдив
Вярно ли е че някои от арабските имитират известни марки и дали има някой наподобяващ Libre ?

# 142
Вярно ли е че някои от арабските имитират известни марки и дали има някой наподобяващ Libre ?
Дежа вю ли имам или ти отговориха на този въпрос вече?
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Belle-Rouge-63932.html

# 143
Погледнах Instant Crush от любопитство, и пирамидата ме изпълни с тих ужас. Шафран и джинджифил са люта комбинация, а ако са и сипали от типичната Мансерска антисептична нота ще е страшно.
Тъкмо продадох Safran Troublant, който е уж благ, но хем красив, хем твърде подправков ми идваше.
Май единствените подправкови които обичам са Fate, Lyric, и Epic. (нямат шафран)

Пробвах така хваления в темата от хора с подобен вкус като моя Versace Eros pour femme EdT- влезе ми в уиш листа веднага. Heart Eyes Чудесен, дървесен лимон под сурдинка, дискретен шик.
ЕдП варианта е блед, блудкав и скучен в сравнение с ЕдТ. Странна работа. Не знам какъв е бил замисъла на парфюмера в случая. Внимавайте с бутилките коя коя е, без малко не ги обърках.

# 144
Instant Crush е прекрасен парфюм, но си е сериозна вариация на Бакара. Няма начин да се сгреши. На хората, които носят Бакара нещо не им достига.
Сестра ми се влюби в него и го носи супер често, но я питат с Бакара ли е?
Когато и показах Бакара, тя ми каза “моят е по-хубав”.
За мен Бакара е по- хубав.

# 145
Благодаря, Deetron  , Densi, Фръц, ще се вслушам в съвета/ точно от Vanille Exclusif срещнах някъде 60 мл /
Eros edt е страхотен аромат/ повторих го, а това много рядко ми се случва /. Харесвам си и edp 😊
При положение че имам пълни Бакара едп и Екстракт, трета в лицето на Instant Crush ще ми е излишна.

# 146
Пробвах така хваления в темата от хора с подобен вкус като моя Versace Eros pour femme EdT- влезе ми в уиш листа веднага. Heart Eyes Чудесен, дървесен лимон под сурдинка, дискретен шик.
ЕдП варианта е блед, блудкав и скучен в сравнение с ЕдТ. Странна работа. Не знам какъв е бил замисъла на парфюмера в случая. Внимавайте с бутилките коя коя е, без малко не ги обърках.
Това все едно аз съм го писала. Flowers Hibiscus
Много харесвам Ерос ЕДТ, а ЕДП ми е скучна масовка. Тотално различни аромати са ми.
Взех си тестер за без пари от Парфимо и дъщеря ми го отмъкна веднага...Joy
Абсолютен всесезонен хит ми е, а лимонът е дървесен, но все пак и с щипка ванилена захар.

# 147
Бих ти го изпратила с удоволствие, но нали вече сме извън ЕС, сложно е. 🙂
Купих го с голям мерак, но повече от 2 пъти не съм го носила.
Наистина е много хубав, лежерен, просто аз съм на друга вълна.

# 148
  • До сърцето...
Благодаря за темата, Денси Flowers Hibiscus

В големите жеги разносвах основно Колона на Мюглер, при ММ това е единственото отиващо към дъното бутилче, другите си стоят на 10 % отпочнати.
И да ви кажа, моят неочакван любимец Jazz Club Maison Martin Margiela също не му се отразява жегата, дори горещите дни не ме отказаха от него.
Опитвам се да се сприятеля с Angel Iced Star, но нещо ми идва доста немощен на кожата ми, измъчена работа. С никой Ангел така и не се разбрах. Нищо ангелско няма в мен явно, ще се ориентирам към тъмната страна  Mr. Green

# 149
Опитвам се да се сприятеля с Angel Iced Star, но нещо ми идва доста немощен на кожата ми, измъчена работа. С никой Ангел така и не се разбрах. Нищо ангелско няма в мен явно, ще се ориентирам към тъмната страна  Mr. Green
Наистина е немощен. Имам още три Ангела, но този е доста разреден с ледени кубчета Wink . Днес бях с него на плажа (полята с 8-10 пръскания) и го усещах от време на време, но много приятен. След това пак посегнах към него с по-малко пръскания и само върху блузата и в момента го усещам много приятно ненатрапчино.

Общи условия

Активация на акаунт