Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 098
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • The Evergreen State
Днес съм с Chanel  Chance Eau Vive. Не го бях ползвала от по-миналата година. Бях забравила колко е приятен в топлото време. Чувствам се добре с него.
Bottega Veneta харесвам много но аз много обичам шипри по принцип.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 10:01 от Athena

# 436
Аз днес съм с любимият Bois d'Iris ❤️ толкова сдържан, елегантен, траен и излъчващ меко, без да е прекален, силен или твърде натрапчив. Просто сериозно и дискретно се заявява през целия ден.
Другата ми страст от последната седмица е Monaco, направо ме опиянява. Толкова е елегантен и прекрасен, че го нося няколко дни поред, и искам още, и постоянно да го усещам. Показа завидна трайност и присъствие в жегите. А той също е от типа фини, ненатрапчиви, тихи, но присъстващи дълго парфюми. Абсолютен разкош! Много ми е Грейс Кели, предвид името. Хем артистичен, хем царствен, без да е твърде строг.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 09:47 от Анонимен

# 437
Може ли още няколко думи за Bois d'iris? Търся си хубав сладък ванилов ирис, непременно ще пробвам и този, но мнения никога не са излишни Simple Smile

# 438
Ами... той е сладък, но не е със захарна сладост, а сладост от сърцевината на млада прясна дървесина и цъфнал ирисов цвят. И тази сладост е фина, зависи от усещането, може и да не я възприемете като сладост. Има и втори вид дървесен нюанс - на сухо, напечено от слънцето дърво. Напомня на мирис в сауна - сухо, горещо и с лека соленост, без да е твърде натрапчива, само загатната. Или на плавей, изхвърлен от вълните и съхнал под жаркото слънце на сухия пясък, поел дискретно от солеността на морската вода. Ирисът в парфюма не е пудрен, а цветен. За мен е преди всичко дървесен парфюм, гарниран с ирис.
Като излъчване - умерен, но при мен дълготраен от нанасяне, до душ. Създава аура, не излъчва по-далече от нея, но интензитетът му не намалява в течение на часове.

# 439
Не знам за кой Bois D'Iris става дума, но ако е този на VCl&A, той е много далеч от сладък и ванилов ирис.
Почти същото важи и за този на The Different Company.

Ето ги и двата:
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection- … -d-Iris-6466.html
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Bois-d-Iris-4217.html

Сладък е този ирис:
https://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Vanille-d-Iris-32536.html

Точно като ванилов крем с ириси е, но не знам доколко се вписва в предвидения бюджет.

# 440
Бюджет конкретен нямам, но тези предложените изобщо намират ли се за тест в България?

# 441
Днес съм с Le Jardin de Monsieur Li. В тая горещина само в него ми е спасението. При мен е адски траен. Повече от 12-14 часа излъчва, в косата го усещам и на следващият ден.

Извинявам се за шофирането, объркала съм темите. Blush

# 442
Бюджет конкретен нямам, но тези предложените изобщо намират ли се за тест в България?
Би трябвало да ги има в Salon Olfactive в София, ето на тези адреси: https://bgregistar.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%8E%D0%BC%D1%8 … D1%84%D0%B8%D1%8F
Отдавна не съм ходила там обаче и не знам кое точно на марките е налично за проба. Ако някой има пресни впечатления, може да сподели.

Ormonde Jayne мисля, че имам у дома във виалче, ако ви интересува, пишете ми ЛС.

# 443
Twilly Eau Ginger все повече ми харесва. За жега и лепкав морски въздух е разкошен. Хем сладичък, хем свеж, направо газиран в началото, дето вика Денси, а като засъхне - кремав и мек. Друг такъв мек божур, който не киселее и не ми боде носа, в зависимост от атмосферните условия, нямам в колекцията.

Предишната ваканция изкарах съзнателно само с един парфюм Phi Un Rose de Kandahar Tauer и ми беше екстра и нищо друго не ми липсваше, но този път реших да натоваря повече избор и съзнателно да нося различни всеки ден ( място имаше колкото щеш, не за друго 😀) и ето ги избраниците:

# 444
Тези дни направо съм пристрастена към това Туили. Пръскам сутрин, вземам го с мен, пръскам наобяд и вечер. Не съм го снимала още, а количеството спадна. Точно газиран ми е в началото. Държи ме леко нащрек и ме енергизира, а имам нужда, защото стоя на климатици и като изляза жегата ми действа зле.

# 445
tuali, кажи две думи за Trastevere, моля
Колебая се между него, Anniversario и Dolce Passione .

# 446
Trastevere e най-сладкия кестеново ванилен сладкиш, който можеш да си представиш. Сладък, опияняващо сладък и аромат на кафеена пяна (не самото кафе) . Все едно си в сладкарница и се носи лек аромат на кафе и сладкиши. Трайност и сияж превъзходни.
Anniversario съм го пробвала бегло, но сега нямам ясен спомен какъв беше точно. Все се каня да отида пак до бутика да пробвам отново, защото определено имаше доста интересни от серията.

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 12:24 от tuali

# 447
Уникален е Anniversario. Сложен, плодов, сладък и омаен.

# 448
  • Sofia
Азалия, за кое Monaco, става дума? може би нещо съм изтървала ...но твоето описание ме провокира да го потърся...Благодаря!.

# 449

Общи условия

Активация на акаунт