Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 64 056
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
+1 глас за Montblank Signature

# 466

Миналата седмица бяхме малко на почивка и мм си беше взел Valentino Uomo, направо ме потресе! 😒 На мен този парфюм ми е горчив ирис. Помолих го да не го пипа до зимата, иначе ще трябва да му го разменя. Кървавия портокал на какво беше там, му заспа чудно за сметка на Валентиното, та спасихме положението.
Възможно е върху него да изпъкват повече нотките на кожа и кафе. Особено кафето на някои кожи изкарва точно такава горчива, чак водеща усещане за  черно нотка. Аз така усещам черния афганец в началото и  Olibere Savannah's heart, който съвсем наскоро пробвах и още ми е пресен спомена и за него. Иначе при мен Valentino Uomo e  лешниково - шоколадов ирис:yum:, но фин и премерен. Удържам се да си го купя и него само защото върху мен досега се държи доста тихо.

# 467
Определено изпъква кожа, да и то малко сурова от типа "драно говедо", и когато е топло ме смущава осезаемо. Същата кожа откривам в Kelly Caleche в студено време когато ме потриса и не мога да я нося, а във Valentino в топло. Съответно Kelly през лятото е приказна, билкова и няма и следа от кожа, а Valentino през зимата е секси. Сега е точно горчив кожен ирис.

# 468
  • Germany
Така вълнуващо пишете за новото Twilly d'Hermès Eau Ginger Hermès, че днес отидох на парфюмна обиколка специално заради него. Голям шок беше за мен.   Немците му бяха вече откраднали шалчето около гърлото на флакона, и изглеждаше доста злочесто с тази огромна бяла шапка и несъразмерно тяло. Започва интересно, със силно захаросан кандиран лютив джинджифил, много натуралистичен, и с цитруси. Ако оставаше така, добре. Но при мен комбинацията от цитруси и джинджифил е силно люта и синтетична, и не работи с химията ми. Още във връхните нотки усещам и индолови бели цветя, нищо, че не са посочени по пирамида. Убедена съм, че има и нероли, и жасмин, и тубероза, и то от тези отровно омайните, и дълбоко замаскирани сред останалите, които са като питон около тялото, притискат го в отровна прегръдка и не му дават да диша. На мен ми секна дъха още в началото. Интересно развитие претърпя, защото и джинджифила, и цитрусите се оттеглиха, и на тяхно място се настани една класическа цветна композиция с божури и бели цветя и пудра, която направо ме довърши. Усещам сапуненото нероли от първото Туили категорично. Тук обаче е омекотена цветната композиция с розов божур, заоблена е, разбирам защо се харесва толкова на почитателките на белите цветя. На мен ми прилича и на Жадор, и на Джой на Диор, и на Майкъл Корс, хищни класически бели цветя, с божури върху кедрова подложка и мускус. Едно пръсване ми отнесе главата, няма махане това чудо, а тази тубероза отдолу индоли през цялото време, и ужасно избива на пот. Ужасен е за мен, хората, които имат проблем с белите цветя да си имат едно на ум. Силно препоръчвам да се пробва на кожа Stuck Out Tongue Winking Eye

Пробвах и Daisy Eau So Intense Marc Jacobs заради красивия флакон, но и той не е моето нещо. Почитателите на Декаденс ще го харесат, за мен има голямо сходство с него, и това усещане за смоли, таратор, краставици и сладост, но не така натрапчиво представени. Флаконът е много хубав.

Narciso Eau Néroli Ambrée Narciso Rodriguez - страхотен флакон за ужасен парфюм. Сухо, ужасно сухо, пудрено нероли, с още по-сухо пудрено франджипани, перилен мускус и кашмеран.

Нищо скандално не намирам в Scandal Pour Homme Jean Paul Gaultier, и дори смятам, че спокойно може да мине и за унисекс. Такива парфюми като него има стотици в момента. За мен е аромат на зелени билки - салвия, мащерка и лавандула, на смокинови листа, върху сладка подложка от тонка и амброксан.

Spicebomb Infrared Viktor&Rolf - страхотен, но и много познат. Почитателите на Спайсбомб няма да бъдат разочаровани и от тази нова версия, има си доста от неговото ДНК, в добавка мека канела, сладко от червени плодове, вишни и тютюн. МММММ, вкусно Heart Eyes

На фона на днешните проби, оценявам още повече красотата на днешния ми парфюм - Iris Dragées Lancome бадеми, покрити със захарен фондан, ирисова пудра, и аромат на сочни, росни ириси, и мека гладка кожа. Красота Purple Heart

# 469
Kovatcheva, много обичам да чета твои ревюта!🤗 от описанието  ти на Hayatti го поръчах и нямма търпение да го  тествам.

# 470
  • София
Днес, минавайки през мола, се фъснах с Pure Bloom, макар да го познавам. В това топло време ми застана почти 1:1 с Olympea Intense. Странно нещо е кожата Joy

# 471
  • София
Аз да си похваля бюджетния Montblanc Signature-трайност 6-7 часа, а и след това излъчва близо до кожата.
Хем ми е наистина сладоледен и миришеш на чисто, хем има и една елегантност вече в драйдауна, на по-точно даже усещам далечна прилика с най-любимия ми Good girl.
Много е хубав, нали! Hug Разкош за лятото!

# 472
  • by the sea
имам чувството, че само аз го нямам и изоставам в общността Simple Smile

не го познавам и не мисля  да го взимам, дано не изпускам нещо уау

днес пак съм с Illusione, много свеж и лесен за носене. Малко надценен, но е мой тип и  за това си струваше парите и чакането.

# 473
  • София
Привет и от мен, ще се опитам сбито да споделя първи впечатления от 3 нови арабски попълнения в колекцията.
Започвам с Asdaaf Hayaati Enta (Asdaaf е марка на Lattafa)
Скрит текст:

Връхни нотки:   Ананас, Бергамот, Ягода, Кафе
Средни нотки:   Роза, Жасмин, Индийско орехче, Бели цветя, Шафран
Основни нотки:   Сандалово дърво, Ванилия, Бял мускус, Амбра, Карамел, Кедър

Останах шокиран, когато реално го разопаковах -  прекрасен дизайн и качеството на кутията - може би най-красивата, до която съм се докосвал. За парфюма - европейски е, но с ориенталски привкус. Води се унисекс, с което съм съгласен, но може би е една скала изместен към мъжкия стил, по европейските стандарти. Но при всички положения е любопитен. Отваря се много ароматно, зелено, чисто, енергезиращо, сякаш някакъв прекрасен микс от нероли, мента, бергамот, листенца на дива ягода. В последствие леко се променя, като ми се струва, че лееееко чувам ехо от Авентус, но само като далечна препратка. Много бързо идва и кафето, уютни подправки с дъх на ядки, като полека отварят врати за цветната среда.
Харесва ми, че има преходи, има развитие, интересно стои и не ми е скучен - хем е носим в западна посока, хем елегантен, но си носи и ориент излъчване. В развитието става по-комплексен, вкусен и сложен, но общо взето си запазва ароматно-зелената си страна от живителния старт. Мисля, че повечето мъже ще останат очаровани от Asdaaf Hayaati Enta.

Lattafa Rouat Ajial
Скрит текст:

Връхни нотки:   Лавандула, Ванилия ,Бергамот
Средни нотки:   Жасмин, Индийско орехче, Пипер, Подправки, Иланг-Иланг
Основни нотки:   Сандалово дърво, Мускус, Амбра, Пачули, Кедър

Тази златна красота си е ориенталец и то от висока класа! Отново приказен дизайн и изработка на кутията и бутилката. Като аромат - много елеганет, стилен, по-зрял, мрачен, като ориента е по-застъпен, но отново е съобразен със западната култура и вкус. Опледелно е дървесен, тъмно зелен, по-хладен. Отваря се свежо и ароматно, като дървесните нотки бързо превземат композицията и никога не я напускат. Усещам го комплексен, като има нещо от парфюми като: Lattafa Maahir, само че тук няма локумена роза и кожа, също усещам общо с Kilian Straight to Heaven. Пачулито е ключов момент и доста застъпено в този аромат, но прекрасно е допълнено от разнообразни дървесни нотки, както и прекрасни подправки. За нормалните хора би бил повече мъжки, но мисля, че за дамите с ниш търсения, може да бъде интересна и провокираща находка. При всики положения, за мен е страхотен хит! Трайност - 24 часа.

Al Wataniah Alya
Скрит текст:

Връхни нотки:   Мандарина, Личи, Ягода, Касия
Средни нотки:   Магнолия, Роза, Праскова, Лилия
Основни нотки:   Сандалово дърво, Амбрета, Черен шоколад, Пачули

Отново прекрасна находка и затова си позволявам да я сложа в този списък. За мен, това е парфюм с уау фактор - пръскаш и  Animal Heart Eyes Cat Плътен, гъст, наситен, плодов, сиропен, амбров, дъресен, шоколадов... Да продължавам ли Smiling Imp Води се дамски тук там, но за мен е 100% унисекс, защото усещам  великолепни дървесни нотки и то във всички фази, дори от самото отваряне. Парфюма не носи нещо новаторско, но е перфектно миксиран и любителите на сочния амбров ориент ще останат доволни. Много ми харесва микса между шоколадовото пачули и плодовия ууд. Тези които са по-навътре в оринета, веднага ще схванат за какво говоря. Като добавим облия амбър - приказка! Усещам нюанси от Tom Ford Black Orchid, Ramón Monegal Olé, 24 Gold 24, Pantheon Roma Dolce Passione, Faviol Seferi Insomnia, Mancera Precious Oud.

Слънчев и усмихнат уикенд от мен Tropical Drink

# 474
имам чувството, че само аз го нямам и изоставам в общността Simple Smile

не го познавам и не мисля  да го взимам, дано не изпускам нещо уау

днес пак съм с Illusione, много свеж и лесен за носене. Малко надценен, но е мой тип и  за това си струваше парите и чакането.
Не си само ти и нищо не изпускаш. За мен не е нищо особено , много сладък и монотонно. Подарих го на приятелка,  която го хареса.
SOTD Wood sage and sea salt ,  на тая жега основно неволи изкара моята кожа и като се прибра до кожата някакъв плодов нюанс.

# 475
Deetron, много ти благодаря за всичките интересни включвания. С голям кеф им се наслаждавам! Страхотни са! Определено ще потърся споменатите, добре, че има и за дамската аудитория нещичко Grinning

# 476
Deetron, къде ги пробва? Много интересно звучат.

# 477
  • Варна
Здравейте, бихте ли ме насочили към аромати, подходящи за момиче, навършващо пълнолетие? Грацилно, нежно и естествено дете, състезателка по модерни танци. Хем наивно, хем с наченки на моминска суетност и осъзнаване, че с ювелирните си движения привлича погледи.
Изчетох коментарите за Туили, който харесах заради закачливия дизайн на флакона, но може би няма да е подходящ за дете, което тепърва навлиза в съзряването.
Благодаря предварително за предложенията.

# 478
  • by the sea
Варненско_Тинтири какъв е бюджетът ти?
Ще се престраша да препоръчам един парфюм, но с уговорката, че просто защото някой става на 18 не ми говори какво би харесвал, имате ли представа какви аромати обича? Обича ли свежи, роза, или сладки ?

предлагам Burberry -  Her

# 479
тази година подарих за бала на нежна светлоока и светлокоса девойка
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html
хареса го изключително много

на себе си поръчах преди малко
https://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Patchouli-4712.html
беше се появила една бройка на добра цена

днес нося
https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parm … -Amalfi-1687.html
разкош Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт