Лидл 153 - Юлска жежка

• 113 464
  • 2 055
  •   1
Отговори
# 1 425
Здравейте!
Шевната машина е ръчна - обаче се замислих дали пък няма да е полезна за дребни неща. Не мога да шия, обаче пък не пречи да се пробвам.

# 1 426
Има и голяма- в събота, но се чудех малката, която е ръчна какъв смисъл има- като с нея ще се правят същите поправки, които може да се направят с голяма (за който има голяма машина това какво улеснение би било и за какво да се ползва, вкъщи имаме например една стара Пфаф и само за подгъви засега се ползва, например…)
А като цяло от новата брошура харесах само течния сапун с аромат на шоколад (има ужасен цвят, но наистина ухае на шоколад).

# 1 427
  • софия
Ръчната шевна машина е удобна за малки поправки  да не вадиш голямата. Ако си бяхме вкъщи, щях да взема без да се замислям. Едва ли ще има като се приберем.

# 1 428
Ако само това ѝ е улеснението и функцията,  ми звучи като още един уред, за който да се търси място, макар и да е дребен. Не ми пречи  - на мен поне, ваденето на голямата машина, че това да ме мотивира за такава покупка. Ако се работи с такъв уред по-лесно и удобно, отколкото с голямата машина (за не толкова сръчни в шиенето) - вече е друг въпрос.

# 1 429
  • софия
Въпрос на навици. На мен ми е досадно да вадя голямата за 10 бода. В момента връзките на пердето на балкона имат нужда точно от толкова. Трябва да свалям перде, вадя машина и т. н. Така си седи и ще си остане, докато не го махна, а и тогава не съм сигурна дали ще го оправя. Малката мога да я мушна в кутията на голямата.

# 1 430
Сигурно е така, но ако не прави нищо по-различно от другата машина или поне улесняващо (освен че е по-малка за слагане на “работното” място), не виждам смисъл от нея. Някой, ако преди са я пускали и я има, моля да сподели с какво улеснява при самото шиене, че изглежда не мога да се сетя с какво освен големината заменя другата машина.

# 1 431
  • Sofia
За мен предимство е и преносимостта на ръчната шевна машина. За хора, които много пътуват е полезна точно с обичайни функции.

# 1 432
  • София
Е аз си купих шевна машина...9 месеца чаках! Ми сори....
Хепи, и аз с теб чаках/м... сега се двоумя вече, не съм сигурна искам ли я... Този модел ли е твоята и успя ли да я разучиш, какво е мнението ти - даваш ли ми препоръка да я взема?

п.с. Извадих старата (наследствена), но още не съм седнала да я пробвам. Тежи един тон, железна е - в буквалния и в преносния смисъл. Много се чудя, да се напъна ли сега или да ги спестя тези 250 лв.

п.с. 2 Да не говорим, че са и вдигнали цената с 10 лв. Smiley

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 10:38 от mimeime

# 1 433
  • русе
Кои месеци пускат уреда за сушене на плодове?

# 1 434
Ръчната шевна машина ми се струва супер трудна за ползване- с едната ръка придържаш машинката, с другата плата....Аз бих била по- уверена, ако държа плата/дрехата с двете ръце- преди и след машината. Така със сигурност шевът ще бъде прав.

# 1 435
Така се надявах за английска седмица и чедър със сухи плодове,
Е, тя сигурно ще е за по хладно време 😜

# 1 436
  • Варна
Къде е тази ръчна шевна машина, пак съм недогледала. Сега от любопитство тръгнах да я диря из разделите, но явно пропускам нещо.

# 1 437
Ето я, а в брошурата на 42 стр. е:

Mariat, съгласна съм с твоето мнение, трябва да си по-сръчен шивач, че да може да я ползваш, струва ми се…

# 1 438
  • Варна
Ох, благодаря, в Домашно хоби била. Аз понеже не гледам брошурата, а ровя разделите в сайта този съм го пропуснала. Интересно изглежда.

# 1 439
Моята е Silver crest 300024 , аз не мога да шия и сега я разучавам. Мъжът ми шие на нея като змей, така че е ок. Ако имах стара, не бих купила.

Общи условия

Активация на акаунт