Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през юли

• 88 873
  • 3 025
  •   1
Отговори
# 60
Нови по - високи цени на газа, тока и парното за домакинствата от днес. Честито!

# 61
Бъбълс, груба грешка. Ще започне да иска да те влачи всяка година. Контактът с детето не трябва да е за сметка на твоя мир.

# 62
  • Пловдив
И аз чух за вдигането на цените...а заплатите? Чакаме си...

Аз не бих могла да ида на такава почивка..дори и вс.чувства да са загинали, ама това съм аз.

# 63
  • София
Разбирам Балонита. Аз също не бих пуснала бебето само без мен на почивка.
На нас са ни подобни почивките, защото БНД живее на морето и има РД през лятото.  Водя детето лятото през отпуската ми. Сама не смея да я пусна, защото му нямам доверие. Трябва тя да бъде достатъчно голяма, за да се сеща сама за всичко за себе си, че да я пусна.

# 64
Щастието на детето ми е приоритет. Всичко друго е бошлаф работа, ама да се оплача просто.

# 65
  • София
Може ли някой да ми препоръча сайт с безплатни аудиокниги? Или безплатно приложение с такива? Майка ми след инсулта вижда размазано. Казаха ни, че трябва време да отшуми. До тогава не може да чете и да гледа телевизия.Искам да й намеря занимание, защото при цялото ми желание, е невъзможно да й чета достатъчно дълго. Ще си говорим разбира се, все ще има някой около нея, но искам да се чувства максимално добре.

# 66
  • Пловдив
Панде, вкъщи ли е вече? А малката баща ти ли я оставяш?

Мина буря тук.
Изядох купа череши.

Сиросче, гледам Стайн Heart

# 67
Един от онези дни ми е, в които се чувствам тотален провал. Нали се сещате, като онзи период преди рождените дни, когато си правиш равносметки… Е нямам рожден ден, но това не пречи да се чувствам счупена и провалена… За капак утре имам среща, която адски ме напряга.
 Веднъж годишно се държа като дама, такава като по учебник, спазваща  целия етикет  и обноски, до последния ( шибан) детайл. Не се харесвам в този ден… не обичам калъпите, стягат ми...НО си го причинявам , година след година. Защото не ми стиска, да уведомя персоната, която ежегодно, мило и искрено ме кани да се видим, след пропътувани от нея хиляди километри… А не ми стиска, защото тя е мила, любезна, възпитана и добра и обезоръжава в зародиш първосигналните ми намерения. Проблемът е, че тя твърди, че  съм единствената й истинска приятелка, най-добрият човек и още куп суперлативи, с който НЯМАМ нищо общо! И не желае да чуе възраженията ми, че е в заблуда. Естествено, вината е моя, защото както казах, се държа протоколно, не използвам нецензурни думи , не избухвам неконтролируемо и не съм язвителна, тъй като се боя, че ще колабира от ужас. Замислих се, колко е тъжно да наричаш някого свой единствен приятел, а ти самият да не си приеман като такъв! Знам със сигурност, че моите приятели ме приемат  такава каквато съм в действителност- владееща и академичен изказ, но и псуваща като каруцар, употребяваща жаргон и диалектизми, нервна и цинична, рязка и често егоистична…Въобще личност, твърде далеч от нормите, рамките и добротата.
Гузно ми е, чувствам се като презрян лицемер и лъжец, обаче си сипах ( вие знаете, че употребявам и няма да ви шокирам, нали? ) 😜 Надявам се промилите да заглушат събудената ми съвест.
Тъпо ми е и ревливо, но се радвам, че има място, където мога да изпусна парата, без да ми се налага да говоря.
Благодаря за темата!

# 68
Хм, Карамела, излишна тъга. Има 2-3 дами, които преди години решиха, че са мои приятелки и объркаха любезното ми поведение с приятелство. Аз, като млада патица, реших, че ми е жал да ги вадя от заблудата им и с причинявах контакт с тях. А те просто НЕ са моите хора. Е, вече съм дърта патица и подобни мъчения не си причинявам. И не, не ми е жал за това, че някой е направил грешен избор и ме разчита погрешно. Негов проблем. Аз съм до тук.

# 69
Кармела, интересните хора са разноцветни и разнолики. Сивото, пък било и в нюанси, никога не ме е привличало.

# 70
Панде, сторител има 14дена безплатно, 13лв е на месец после, не са малко, ама на български друго по добро не съм открила, букмейт не струва. Има сайтове други ама не съм сигурна какво ще е качеството, да не я напряга ако е лошо/слабо.

# 71
Уиш, тъгата ми идва от други демони, с които се боря, срещата ми е само черешката на тортата. И точно както и ти си отбелязала „те просто НЕ са моите хора“ и таза жена не е моят човек. В никакъв случай не казвам, че е лоша и не е стойностен човек, просто не сме на една честота.
А аз съм такава патица, мога да съм зла и безчувствена, но хора, които са добри с мен ме обезоръжават и не ми стиска да им кажа в очите – няма да си причинявам общуването с вас, напрягате ме…
Елифче Hug

# 72
И въпреки всичко подкарах тиквичките. Някой да ме нарита, моля!
И се натъпках с кайсийки от градинката на баба..

Герата, тая година аз прозорци не съм мила. Така като се замисля, май и миналата не мих... добре, че ММ си идва по тъмно Pensive

Женя, по диагонал чета, но с тия тиквички ме съсипваш. Дай на мъжа ти да ги пържи, стига седя на котлона. Който му се яде, да си пържи, ти си сипи едно вино.
Връщам се са чета!

# 73
Уиш, тъгата ми идва от други демони, с които се боря, срещата ми е само черешката на тортата. И точно както и ти си отбелязала „те просто НЕ са моите хора“ и таза жена не е моят човек. В никакъв случай не казвам, че е лоша и не е стойностен човек, просто не сме на една честота.
А аз съм такава патица, мога да съм зла и безчувствена, но хора, които са добри с мен ме обезоръжават и не ми стиска да им кажа в очите – няма да си причинявам общуването с вас, напрягате ме…
Същото, само че не съм им казвала такива грубости в очите. Просто се дистанцирах. Мога да съм брутална грубиянка, но както ти каза, когато някой се държи мило, не става. Затова започнах да не си чувам телефона, да отклонявам покани. Е, отне време и нерви. Но наистина мразя да знам, че точно на рождения ми ден, вместо да ми е приятно и лежерно, ще трябва да се правя на мила и добра. Знам, звучи гадно, но аз никога не съм твърдяла, че съм добър човек, а с напредването на годините все повече ми е все тая.

# 74
Когато някой е приел някого за приятел, е имало скъсена дистанция, а от там погрешно разбиране. Карамела, фина душа си, ще отиграеш топката без жертви. Или пък с тях. Колкото ти решиш.

Знаете ли как се планира почивка с нито една ясна дата. Нито за тръгване, нито за връщане, плф  форми, тест в определените часове и изтичащи срокове, налагащи работа през почивката. Т.е. домашните ще почиват, па аз да работя. Срока не мога да преместя. Пффффф, не видя се и ковида и чудото...

Общи условия

Активация на акаунт