Помощ-необяснимо състояние

• 3 797
  • 53
  •   1
Отговори
Здравейте, МОЛЯ ЗА ПОМОЩ !!!
На 07.10 започнах да вдигам температура , лекувах се с прахчета, упсарин Ц и парацетамол … Имах треска, температура / Стигаше до 39.3 градуса, повече поддържах 37.2-3/  . Спря температурата и оплакванията , но се появи ужасно виене на свят , но поне можех да ходя… След няколко дни се подобрих . 2-3 дни след това трябваше да отида на гастроентеролог , сутринта бях жизнена , и веднага след като излязох ог вкъщи просто краката ми отказаха .. Не мога да ходя , краката ми след пръстите имат отоци / в посока между двата глезена /.. Най - засегнат е левия ми крак , десния по-малко , губя чувствителност и на лявата ръка , усещам я на места изтръпнала
, с много намалена чувствителност в пръстите и китката . В родния ми град постъпих в спешен център и ме оставиха в реанимация , преди да ме оставят в отделението не можех да дишам Бях пребледняла и имах кафяво под очите… В епикризата ми е посочено , че съм изпаднала в кома / беше ми спестено / .. Направих ПКК , доста стойности не бяха наред  + изследвания на черен дроб / бяха много завишени / . Два дни след това същите изследвания на черен дроб са повторени , като на тях единствено на GGT стойността е 124 при реф.стойности 5-38 . Изследвах се и за хепатит резултатите са отрицателни . Правих ЯМР на главен мозък и гръбначен мозък + отделите му , както и скенер на белите дробове  Оказа се , че имам анорексия , и възпалени бели дробове с течност в тях , както и течност в корема . Усещам силна тежест в корема. Прикачвам снимка от резултата от ЯМР на главен мозък , като най в горната част не съм хванала на снимката, че пише анорексия. Имам стеатоза на черния дроб като е уголемен 182 мм по МКЛ/ това нищо не ми говори/ . С чужда помощ успявам , докато ме крепят да ходя , макар и доста трудно ..Когато с помощ се изправя треперя цялата , трудно ми е да направя първа крачка, понякога докато ходя отново с помощ / аз без помощ не мога изобщо / усещам силна болка и в двата крака отзад в краката под коленете . Болките в краката са ужасни , особено в левия. Болят ме много и под пръстите на краката . Докато лежа вече успявам да ги свивам и изправям във въздуха. Моля Ви за помощ , момиче на 29 години съм . Лекарите сериозно се чудят какво стана с мен , тъй като всичко се случи изведнъж … Също ще съм благодарна и на разчит на изследванията. Благодаря предварително…

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 19:40 от any_88

# 1
Преди да се разболеете с температурата, хранихте ли се? От къде е тази диагноза Анорексия? Имали ли сте хранителни разстройства преди това или всичко започна с разболяването и високата температура?
Ковид дава такива тежки симптоматики и в момента има много болни от Ковид, но вече никой не прави тестове дори в болница. При неправилно лечение Ковид започва да атакува не само белите дробове, но и всички системи на организма.
Правиха ли ви тест за ковид?

# 2
  • Terra incognita
Ани, от няколко месеца пишеш за разни симптоми и проблеми, така че не е баш изведнъж.
Действително ли си с недохранване, за да ти сложат такава диагноза?

# 3
Здравейте , на листа за ЯМР изследване на главен мозък е посочено горе над текста анорексия. Просто при снимането не съм успяла да хвана . Като цяло от дете си хапвам по по-малко , преди разболяването хапвах , но оскъдно . А докато бях болна с температура опитвах през сила да хапвам , но всичко повръщах , дори водата или соковете, които приемах .. На момента ги повръщах , като цяло повръщането ми беше по около 20 пъти на ден . Тест за Ковид не ми е правен .

VickyTaylor - от години имам виене на свят , заглъхване на ушите , скованост във врата , , но виенето на свят няма общо с това, което имах преди да стане това с краката ми. И да, изведнъж е - защото не съм имала проблем с краката да не мога изобщо сама да си стъпя на краката , не бях изпадала в кома , нищо общо с описаното по - горе не съм изпитвала досега

Преди да се разболеете с температурата, хранихте ли се? От къде е тази диагноза Анорексия? Имали ли сте хранителни разстройства преди това или всичко започна с разболяването и високата температура?
Ковид дава такива тежки симптоматики и в момента има много болни от Ковид, но вече никой не прави тестове дори в болница. При неправилно лечение Ковид започва да атакува не само белите дробове, но и всички системи на организма.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 20:30 от any_88

# 4
36 кг е анорексично състояние. Органите и системите в организма ти страдат от хронично недохранване.
С годините нещата се влошават.
Работиш ли с психолог?

# 5
Не си представям подобен резултат от чернодробни да се получи от едно разболяване на млад човек, който е пил парацетамол. Течност в дробовете говори на пневмония? Течност в стомаха - не знам.
Ако сте повръщали всичко в продължение на дни, вероятността да сте с обезводняване е доста голяма. Освен това като не сте приемали храна толкова време как очаквате да имате равновесие и да можете да се движите?

# 6
Всичките Ви публикации са свързани с влошено здраве.
Мисля, че състоянието ви трябва да го обсъдите с психиатър, психолог.
Дори според мен сте за прием в болница.

# 7
Може би е най-добре при това положение да бъдете приета в някоя добра многопрофилна болница, където имат различни специалисти, с които да консултират. Примерно ВМА, УМБАЛ Света Анна, или друга сериозна болница.

# 8
Здравейте , на листа за ЯМР изследване на главен мозък е посочено горе над текста анорексия. Просто при снимането не съм успяла да хвана . Като цяло от дете си хапвам по по-малко , преди разболяването хапвах , но оскъдно . А докато бях болна с температура опитвах през сила да хапвам , но всичко повръщах , дори водата или соковете, които приемах .. На момента ги повръщах , като цяло повръщането ми беше по около 20 пъти на ден . Тест за Ковид не ми е правен .

VickyTaylor - от години имам виене на свят , заглъхване на ушите , скованост във врата , , но виенето на свят няма общо с това, което имах преди да стане това с краката ми. И да, изведнъж е - защото не съм имала проблем с краката да не мога изобщо сама да си стъпя на краката , не бях изпадала в кома , нищо общо с описаното по - горе не съм изпитвала досега

Вие сте за болница, за да се овладее инфекцията и да се захрани организма със системи с витамини.
Ако сте склонна да гладувате или просто да не изпитвате глад,  това също може да е проблем.
Какъв ръст сте и колко килограма?
В болница ли сте в момента?

# 9
От 43 кг. сте смъкнала на 36 кг. Не се храните с дни, в другите си постове пишете, че не се храните по 6-7 дена. Не знам изобщо как сте допуснала да стигнете до подобно състояние. Проблемите Ви са не само инфекцията, а и цялостният Ви начин на живот. Как очаквате да не се храните и да сте здрава?

# 10
  • Terra incognita
Течност в корема се нарича асцит и може да е свързани с много неща, най- често с чернодробни проблеми.
Сега виждам , че си 36г, което си е тежко недохранване. Дали не се касае за полиорганна недостатъчност?

# 11
Според мен симптомите са следствие на недохранването.

# 12
В епикризата ви пише, че е най-вероятно осмотичен демиенилизиращ синдром.

https://medlineplus.gov/ency/article/000775.htm

Като рискови причини са изброени:
- недохранване
- чернодробни проблеми
- тежко повръщане

А вие сте имала и трите, така че е възможно да е това.
Лекувайте пневмонията и анорексията. И трябва физиотерапия. Успех!

# 13
Съжалявам за това, което ще напиша, но спешно трябва да се вземат мерки.
Анорексията не е лекувана навреме и е навлязла във фаза, в която органите започват да се увреждат.  Затова някакъв вирус те е съборил кофти.
Това, което пише в заключението, означава, че миелиновата обвивка на нервчетата вече не е добре, вследствие на недохранването - "осмотичен демиелинизиращ синдром във връзка с основното заболяване", което е анорексията. Явно и другите органи започват да страдат.  
Трябва спешно постъпване в болница, където да възстановят организма, но и да лекуват анорексията едновременно. Т.е. болница, в която има интернисти, други специалисти и задължително психиатри.

Ако ти се живее, заминавай спешно в такава болница! Защото анорексията е животозастрашаващо заболяване.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BD%D0% … D1%81%D0%B8%D1%8F
Желая ти късмет и да се справиш и възстановиш! Heart

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 22:36 от Diorela

# 14
any_88,
на колко години си? Имаш ли близки хора до теб?
Това е тегло на анорексично момиче. За първи път ли ти го пишат в медицинско изследване? Не са ли ти казвали, говорели какво е анорексията?

Общи условия

Активация на акаунт