Помощ-необяснимо състояние

• 4 440
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Вероятността авторката да пише повече тук е малка според мен. Дано поне чете. В някой от предните постове се споменаваше приятел, как не е разбрал по-рано какво се случва не знам, дано сега успее да й помогне.

# 16
Наистина, дано поне да чете какво й пишем тук.  И най-вече да осмисли и се вслуша в съветите. Защото сега тялото й има остра нужда от захранване, да й влеят храни, витамини, микроелементи и да го засилят. А след това да започне да се храни без да повръща и да лекува анорексията. Защото много млади момичета и жени са си отишли от тази коварна болест.
И да споделя всичко на лекарите и близките си, само така ще се спаси.
Защото това, което е написала, не е вярно. Не е станало изведнъж. И лекарите са наясно, че причината за това състояние , е анорексията. Предполагам ,че са й го казали, но тя отказва да повярва в това.
Цитат
Моля Ви за помощ , момиче на 29 години съм . Лекарите сериозно се чудят какво стана с мен , тъй като всичко се случи изведнъж … Също ще съм благодарна и на разчит на изследванията. Благодаря предварително…
Ние тук можем само да й даваме съвети, да я подкрепяме, за да успее в борбата с анорексията.

# 17
Тя няма нужда от съвети. Сигурна съм, че досега е получила тонове такива, но не им е обърнала грам внимание.
Това, от което има нужда, е някой да ѝ каже истината в очите. А тя е, че в момента се самоизяжда. Когато не постъпва храна отвън, органите ѝ започват да се самоизяждат в отчаян опит да оцелеят. И ако не се вземе в ръце и не потърси помощ за главния си проблем – да осигури хранителни вещества на организма си, просто ще умре. Това е.
Просто животът ѝ е в собствените ѝ ръце – не на лекарите и на фармацевтите. Те, колкото и да се мъчат, не могат да помогнат на човек, който е решил да се самоубие по толкова гаден начин. Тя е тази, която трябва да реши дали иска да живее, или не.

# 18
Колко е бил серумният натрий? Вероятна хипонатриемия! и твърде бърза корекция на нивата му- централна понтинна миелинолиза.

# 19
В кръвните изследвания имам показател Натрий като стойността му е 143 при реф.стойности 135-152. Има публикувана снимка на стойността в началото на темата ми под изследванията на чернодробните ензими .  Благодаря на всички , които писаха в темата , но не мисля , че съм за психиатър или психолог , понеже не мога да се изправя на краката си и съм с адски болки , също така като ми помогнат да се изправя ми треперят краката , тъй като са ми отслабнали мускулите . Като цяло , както вече споменах от дете се храня по по-малко . От около 10
дни имам голям апетит и се храня по 3 пъти на ден с много доволно количество храна . Като цяло не обичам сладки неща,но от седмица постоянно хапвам и шоколадови бонбони. Ще ме настаняват в неврологично отделение заради краката … А дори не знам причината за невъзможност за ходене. Никой не я знае . Правила съм изследвания , за първи път ми е казано и то сега , че имам анорексия …

# 20
Добре е, че си започнала да се храниш и имаш апетит!!!
Също ще е добре, че ще те настанят в болница, дано да направят необходимите вливания и а ти помогнат.
Погледнах в профила ти, в старите ти постове. Пишеш за оток по лицето, за други появили се проблеми,  не забравяй да кажеш и за тях на лекарите.
Не изключвай психиатрите, анорексията е проблем, породен от психиката и се лекува от такива специалисти. И повръщането на храната може да е от това, ако са изключени проблеми със стомаха. Трябва да се справиш с този проблем.
Надявам се да те приемат в добра многопрофилна болница, в която да те консултират и с други специалисти. Защото проблемът при теб е комплексен.
Желая ти късмет и възстановяване!

ПС Четох, че се появяват проблеми и при бързо вливане на натрий, когато е имало сериозен дефицит.

# 21
Тествали ли са те за лаймска болест и дефицит на витамини Б12 и Д.
Недостигът на витД може да причини полиорганна недостатъчност.

# 22
за първи път ми е казано и то сега , че имам анорексия …

Здравей,
много от пишещите тук бъркат анорексия с анорексия невроза. Анорексията е най-грубо казано недохранване на ниво органи, тъкани и клетки, съвсем друг е случая, когато е предизвикано от пациента. Лично съм виждала пациентка под 30години, която тежеше под 40кг и беше с тежка анорексия, а изяждаше няколко килограма храна всеки ден с огромен апетит и непрекъснато беше гладна, буквално не можеха да и насмогнат на храна. Беше в болница (естествено) и се опитваха да установят защо не усвоява нищо от храната си. Затова обвиненията към теб, че сама си се докарала до това състояние не са съвсем уместни. Но проблема ти е сериозен и наистина изисква специално внимание, неврологично отделение е подходящо при тези изследвания. Успех!

# 23
  • над кукувичето гнездо
Може би трябва да се обмисли и вариант за наличие на някаква паразитоза, ако не са правени изследвания в тази насока. Пожелавам успешно възстановяване!

# 24
Авторката не споделя нищо за това колко килограма е и какъв е хранителният й режим, т. е. как се храни, по колко и с какво.

# 25
За лаймска болест не , витамин б12 е висок , витамин Д е в норма

Тествали ли са те за лаймска болест и дефицит на витамини Б12 и Д.
Недостигът на витД може да причини полиорганна недостатъчност.

# 26
  • Terra incognita
Казала го е- 36кг, от дете хапва по малко

# 27
any_88
колко сте висока и мислите ли, че 36 кг е добре?

# 28
В никакъв случай не мисля , че е добре . Висока съм около 1.58

# 29
Анорексията мисля, че ти е дошла от стрес. От пет години се въртиш в омагьосан кръг, заради здравето ти. Приеми, че следва да лекуваш и ума си. Анорексията води до всичко онова, което си споделила в първият си пост.
Не искам да те плаша, но трябва да се проведат и нужните изследвания за множествена склероза.

Общи условия

Активация на акаунт