Отношения с бивши роднини на бивш

• 3 631
  • 56
  •   1
Отговори
Поддържате ли отношения с роднини и приятели на бивш партньор? За вас краят в една връзка означава ли и край на историята, свързана с близки на двойката семейни приятели и роднини?
Една двойка създава цял нов свят. С разпада на двойката всички градени контакти, симпатии, емоции, отиват ли в миналото ?

# 1
Абсолютно не, защото никога не съм ставала толкова близка с приятели, да не говорим роднини, на бивши.
Сигурно има изключения, на мен не ми се е случвало.

# 2
Нямам такава история с бившите си или с бившите на мъжа ми, но ще дам пример с брат ми.

Преди време той имаше сериозна връзка с едно момиче, което беше добре познато с нас всичките - тя тогава стана част от семейството ни. Но след раздялата им той започна нова връзка с друга жена, с която вече имат деца и сега сме много близки с нея. Често се случва да срещнем бившата му, разменяме си по няколко думи, кратък разговор, но не поддържам връзка с нея, защото знам, че това би било неприятно за съпругата на брат ми. Уважавам я и уважавам чувствата ѝ, и няма смисъл да се създава напрежение в семейството.

Това преди всичко показва колко цените новия член на семейството. Разбира се, всеки човек сам избира с кого да общува или не, но това е въпрос на такт.

# 3
На мен ми се е случвало. Общи приятели, приятелства покрай нашата двойка. Не негови, или мои. То тогава трудно се променя конфигурация. И когато трябва да се взема страна, обичайно не се взема.
Отиват хубави спомени и хора в миналото.
Сега се сещам, че имахме приятелство със случайна двойка от екскурзия. Те се разделиха. Ние не търсим никого от двамата. Като солидарност някак . Било, каквото било. И двамата са чудесни, просто вече не са двойка.

# 4
Докато сте заедно е някакъв социален ангажимент, въпрос на учтивост. След раздялата елементът на задължителност отпада и вече е въпрос на лични предпочитания - ако сте си станали близки не е нужно да спирате контакти.

# 5
Поддържам твърдо тезата и досега не ме е оборило нищо, че роднините и приятелите на половинката ми не са мои роднини и приятели, канто и обратното.
В повечето случаи нито аз съм търсила някого след раздялата, нито някой е търсил мен. Нещо повече, имала съм случай още по време на връзката с влачене по градове и села, кръчми и пикници да се запозная с роднините и приятелите и същевременно категоричен отказ от запознаване с моите роднини и приятели.
Та така, краткият отговор е не. По принцип това не представлява някакъв значим проблем за мен.Проблем става, ако се опитват да ме задължат.

# 6
  • Paris, France
Хората, които съм срещнала по време на връзка с някого и с които съм се сприятелила си остават приятели за цял живот. Не мога да си сменям цялата приятелска среда на всеки 10 дена 🤣. Бившите на девера още ходят на почивка у свекърите, вече с нови партньори, а са минали 3 десетилетия от раздялата с брат му. Ходили сме на гости на бивша на покойния му брат и новият и партньор и детето.

При конфликтна раздяла е малко сложно. Примерно, не бих поканила приятелка и бившия и с новата ако са се разделили конфликтно. Не бих поддържала връзка с човек, който се е оказал насилник във връзка с противоположния пол, защото противоречи на принципите ми.

Аз съм живяла силно номадски живот откакто съм родена докато дойдохме тук и често са ни разделяли разстояния. В днешно време рядко някой остава с партньор от ученическа скамейка до гроб. Не виждам смисъл да си ограничавам приятелския кръг заради раздели. Родителите ми също си запазиха приятелствата след развода и с всички бивши 🌞😇 и приятелите ми.

# 7
Поддържам твърдо тезата и досега не ме е оборило нищо, че роднините и приятелите на половинката ми не са мои роднини и приятели, канто и обратното.
В повечето случаи нито аз съм търсила някого след раздялата, нито някой е търсил мен. Нещо повече, имала съм случай още по време на връзката с влачене по градове и села, кръчми и пикници да се запозная с роднините и приятелите и същевременно категоричен отказ от запознаване с моите роднини и приятели.
Та така, краткият отговор е не. По принцип това не представлява някакъв значим проблем за мен.Проблем става, ако се опитват да ме задължат.
То зависи и колко продължителни са взаимоотношенията. Първият ми брак уж беше завинаги. Човек се адаптира с оглед нагласата си, че нещата и хората са завинаги.
И после обкръжението трябва да избира, ако двойката е в конфликт.

# 8
Не, бих поддържала такива само ако имаме общо дете.

# 9
Оле Невена в какъв свят живееш 😂, на баба златя шуря й на гости на трето коляно бивши. Не успях да схвана роднинската връзка, май че бивша на собствения им син идва на гости след 30 години с друг мъж 😂. Няма никакъв шанс това, аз съм балканска жена.

# 10
След 25 годишна връзка, по време на която буквално израснах с родителите на бившия ми мъж, поддържам връзка с тях, да. Те за мен са близки, обичам ги, уважавам ги, те мен - също. Откакто сме се разделили, сме се виждали веднъж-два пъти, но не пропускам да ги поздравя за празниците им, те на мен също ми се обаждат, пращам по децата поздрави и обратно, а наскоро се появи проблем при тях, поради което се обадих и им предложих помощ, ако имат нужда.
Но подозирам, че е различно при такава дълга връзка. Освен всичко друго, тези хора са баба и дядо на децата ми, които много ги обичат и са много близки, не виждам защо трябва да ги зачеркна изцяло от живота си.

# 11
Не съм тапир и поздравявам хората, но не са ми близки. За мен е същото като да видя някой далечен познат.
За да поддържаме близки отношения, трябва взаимно да заслужим. ‘Имам връзка със сина им’ не е достатъчно условие за този тип близост и винаги ми е било чудно, ако някой очаква специално отношение или да си кажа майчиното мляко на тази база.

# 12
  • София
Аз съм разведена бившия от 15 години, но поддържам нормални отношения с всички. Поне веднъж годишно се виждаме като отида на гости, защото живеем в различни населени места. Оставам да преспя там, комуникираме си супер, много се обичаме, още ги наричам "майки", "како", "батко"

# 13
Моя близка, първо се разведе, после бившия ѝ почина. Децата ѝ пълнолетни наследиха етаж от къща на морето. Тя води там новия си мъж, в един имот с бившите си роднини, които мрази и неглижира, ама имота е ценен. Много лузърско от нейна страна, пък новия ѝ как му е удобно, представа си нямам. И това хора над 60 г, ама явно безплатно моренце😂😂😂

# 14
  • Paris, France
Оле Невена в какъв свят живееш 😂, на баба златя шуря й на гости на трето коляно бивши. Не успях да схвана роднинската връзка, май че бивша на собствения им син идва на гости след 30 години с друг мъж 😂. Няма никакъв шанс това, аз съм балканска жена.
Аз се възхищавам на западняците за това, че успяват да поддържат хубави отношения след развода, не боклучат бивши и даже им помагат.

Жената е имала връзка със сина докато е била студентка в Париж. Връзката е кратка, месеци. Забременява, но решава да се прибере в Германия. Синът признава бебето и то носи неговото име. Жената му го води да го вижда и спи у сегашната му партньорка или родителите и. Той ходи със сегашната в Берлин. Жената си намира друг и с него и детето ходи на Карибите у свекърите за цяло лято понякога. В момента момичето е там с гаджето във вила на баща и, а майка и и гаджето и са у свекърва ми, с нея.

Майката на второто му дете почина неочаквано и с новата прибраха детето и го отгледаха. Вече живее в САЩ детето. Аз не бих могла ☹. Майката на второто ревнуваше от първото дете и не го щеше у тях. Моята балканска проклетия не ми позволява да отглеждам чуждо за мене дете, но десетилетията сред еволюирали човеци ме очовечиха да гледам да имам добри отношения с всички минали през живота ми хора.

Малко е и до характер. Аз помагам на бивши и цялата им рода. Нямам конфликтни раздели, както писах.

Общи условия

Активация на акаунт