Отговори
# 105
Смърди ужасно лавандуловото масло. Защо просто не купиш репелент против комари.

Анонимисче, лелята ѝ кажи, че има специални прахосмукачки за локви и ще ѝ пратиш оВерта. И ти отдавна ползваш и си много доволна.

# 106
Да, например бадемовото е базово, от жожоба също. Има разнообразие, но не знам кое е подходящо за детенце.
В него слагаш няколко капки от лавандулата, а не мажеш директно с нея. Не смърди ужасно, аз ползвам за какво ли не заедно с чаено дърво. Grinning

# 107
  • София
Абе глупостииии!
Масло, лавандулов спирт и много дестилирана вода. В пулверизатор и си спасена форева!
Малък процент масло и спирт.

# 108
  • Варна
Бази, купувала съм. С какво ли не я мазах и пръсках. Ядат я и това е. Ако има един комар наоколо нея ще хапе до откат, мен няма да ме погледне. Няколко човека ми казаха за тая лавандула и се прежалих. Хич не й обичам аромата ама дано действа.

# 109
Спиртът може да и дразни.Confused
Хай, съчувствам, защото за една вечер в Пловдив ме нахапаха на 20 места. Оглеждах се по съседните маси, само аз се чешех и бях на петна.

# 110
  • София
Аз тази смес я ползвах в ГТ и точно за кожни раздразнения и ожулвания, комари не ме ядат. Но бърках на приятелки и са ужасно доволни!

# 111
Ползвам един пулверизатор от лавандулова вода за спирт за дезинВекция си го нося с мен. Е, призлява ми от него. Не понасям лавандула, не мисля и че действа на тия генно модиВицирани комари. Ма пробвай. То всякакви етерични масла се препоръчват срещу комари.

# 112
  • София
Има един микс на Христина - 7-8 лв е, био мио.

Аз лавандула не понасях, органически. После нещо ми стана и сега много обичам, но в правилната доза. В единият скрин си вардя носиите с цвят в кесийки от органза. Като облека някоя и не лепя комари, а лвенти - нещо ги опиянява Joy
Много деликатен аромат от цвета.

# 113
Цопнах се във вира, но до колене. Биваше.
Срещу комари - масло от лимонена трева. Аз го ползвам неразредено, но за дете бих пробвала разредено с базово.

# 114
Абе глупостииии!
Масло, лавандулов спирт и много дестилирана вода. В пулверизатор и си спасена форева!
Малък процент масло и спирт.

Малък процент спирт? Колко да е малък? Под четирсе нема смисъл.
Много харесвам лавандула, но по наблюдения върху комари не действа. (отблъскващо не действа, имам предвид)
Две-три жаби в легенче с вода в стаята са добра идея. И няколко паяка.

# 115
  • София
И домашна стоножка.

Гледам Нинова колко оргазмично говори, дожаля ми.

# 116
Зависи и от кръвната група дали ше те хапят комарите.

Цопвам се само в басейн. Дъната в реките са ужасно лигави и хлъзгави. Изкълчвала съм глезен, мерси.

# 117
Ти òстаи лизганьето, ма то и ени крокòдили има по реки и езерца, само те чакат да се лъзнеш, да те налапат целия.

# 118
размечтал си се май

# 119
  • София
Не седи при горските нимфи, люснал се при канадските крокодили. Будала,

Общи условия

Активация на акаунт