Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 16

• 77 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
И аз това си мисля, импланта може да слезе надолу, ама да се премести на страни, реално на вътре не съм чела за такъв случай.

# 541
А Вие не мислите ли да се консултирате с друг хирург ? Мисля, че съм чела за случаи, в които отварят и наместват импланта отново, не съм сигурна дали не се коригира и джобът. Ако някой е запознат, нека да пише. Но със сигурност Ви трябва и второ мнение, особено и когато това се е случило в последствие, а не било така веднага след операцията.

# 542
Като се замисля, възможно е да съм го имала и в началото, но от първоначалните отоци гънката да не е била видима. За консултация с друг хирург, не знам дали е добре идея, само моя знае какво е “заварил” и какво е правил. Предвид, че е минало малко време може би е добре да изчакам още 2 месеца и тогава да консултирам. Интересно ми беше дали е имало други такива или подобни случай и в крайна сметка да не се е стигнало до реоперация.

# 543
При всички случаи сигурно всеки ще каже да се изчака. Искрено се ндявам наистина да се оправи с времето Simple Smile

# 544
Момичета има ли някоя от вас която е имала изпъкнала гръдна кост(начертала съм къде се намира защото не съм сигурна как се нарича) ,моята е изпъкнала ,от както отслабнах след раждането... Sad и се чудя дали с имплантите ще си личи пак..

# 545
Момичета има ли някоя от вас която е имала изпъкнала гръдна кост(начертала съм къде се намира защото не съм сигурна как се нарича) ,моята е изпъкнала ,от както отслабнах след раждането... Sad и се чудя дали с имплантите ще си личи пак..

Поне при мен си личи.. моята не е точно изпъкнала, но крива, от едната страна е леко по-издадена и след имплантите отново е така, дори заради нея леко различно ми седи лява от дясна гърда. Аз лично като нямах гърди не обръщах внимание, на консултацията док ми го показа и каза че поради това и имплантите ще имат леко разминаване. На снимка не мисля, че си личи, но ако искате - пишете ми, ще пратя снимки. Иначе съм качвала назад в темите.

# 546
Цитат
Аз съм с двустранна мастектомия и поставени импланти при Д-р Хатър , с профила цел. Изключително доволна съм от професионализма и отношението на целия екип. А резултата е повече от добър

Благодаря за отговора Simple Smile
А бихте ли ми казали, имплантите бяха ли поставени по- късно с експандер или още в същата операция, по време на мастектомията?
Питам, тъй като ми беше казано, че може да нямам достатъчно кожа, за да ми бъдат поставени импланти... естествено ще се допитам до няколко пластични хирурзи, включително и д-р Хатър, но дотогава това мнение много ме притеснява ...
Всичко беше в една операция
Ау, как благородно завиждам, че сте направили всичко в една операция. Мен що рязане и кроене ми правиха
Първо , УЖ махаха фиброаденом, а всъщност са взели амтерисл за изследване. После след  потвърждение на диагнозата ми отстраниха гърдата. Година и половина по- късно се подложих на поставяне на Ламбо ( обръщане на мускул) , пресаждаме на кожа + експандер. И четвърта операция за махане на експандера и слагане на импланта.
Сега искам да коригирам здравата гърда + може би ще пипат и реконструираната. Но се чудя вече дали да е при Романски или Хатър

# 547
PeacockLove, а Вас кой хирург Ви оперира?

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 18:58 от bubanka

# 548
Доктор Романски за реконструкцията

# 549
Здравейте,
Следя темите отдавна и вече мога да споделя моя опит.
Миналата седмица бях оперирана в Истанбул, клиника Естетика, др. Синан - ринопластика плюс увеличаване на бюст с Мотива кръгли 315цц. Висока съм 165, 55кг, доста кокалест бюст, ако мога да го опиша така и за това и 315 беше максимумът за мен. Поради това не беше възможно "сближаване" на гърдите и съответно имам разделечение, но ми харесва! Според мен се получи естествен размер и приятен резултат.
Изключително съм доволна от целия екип в Естетика. Добра база, добри специалисти и много любезен персонал.
Това беше първата операция в живота ми (и то 2in1) и бях изключително притеснена от упойката и възстановяването след операция. За щастие, нямах никакви проблеми-нито гадене,нито втрисане, нито каквито и да било болки. Изпитвах минимален дискомфорт от опъването при разрезите под гърдите и също от тампоните в носа ми, с които бях 4 дни.
Знам, че би трябвало да имам отток в гърдите, но не го виждам😄 Просто много бързо свикнах с тях и ги харесвам.
Относно сутиена, изписаха ме със следоперативен сутиен, мисля,че марката е Jinessa или Janessa (не мога да проверя в момента) и ми казаха, че мога да стоя по 3 часа без сутиен на ден, докато го изпера и изсуша, но искам да си купя един резервен. Бихте ли ми препоръчали какъв?
Оставам на линия. Хубава седмица! 🌞

# 550
Доктор Романски за реконструкцията

Да, и на мен мастектомията ми бе направена в “Надежда”, но не ми предложиха имплантите да бъдат поставени в една операция… което явно е било добър вариант!
Аз бях толкова шокирана от диагнозата, че не разпитах за възможности и детайли, а просто “легнах под ножа”…
Комуникацията с пациентите там не е добра. Не разясняват подробно какво опции имаш… явно мислят, че всеки е запознат в детайли и не смятат за нужно да разясняват … много съм разочарована от тях.

# 551
Аз бях в пета градска уж за фиброаденом и 5 дни никой не посмя да ми каже, че имам рак. След това ми направиха мастектомията.
Реконструкцията правих в Александровска болница

# 552
Честито, Ели67! Звучи като все едно вече си се въчстановила... Би ли споделила за първите дни? Спане, дискомфорт, болки, въобще какво и колко време те болеше (или още боли)? Аз също ще видя за този сутиен, предпочитам да си купя такъв, вместо по поръчка да ми шият. И не на последно място, защо избра Турция, а не България? Само заради ринопластиката или и заради бюста също?

# 553
Честито, Ели67! Звучи като все едно вече си се въчстановила... Би ли споделила за първите дни? Спане, дискомфорт, болки, въобще какво и колко време те болеше (или още боли)? Аз също ще видя за този сутиен, предпочитам да си купя такъв, вместо по поръчка да ми шият. И не на последно място, защо избра Турция, а не България? Само заради ринопластиката или и заради бюста също?

Аз съм по дългите постове Simple Smile
Нямам пряк поглед върху работата коментираните лекари по форумите, но имам поне 5 близки познати, които си уголемиха бюста при др. Живко Кънев и първоначално се бях насочила към него. Но за Кънев не бях сигурна колко опит има в ринопластиката, за това се колебаех. Освен това много държах двете операции да бъдат заедно и бях подала запитване по мейл, но така и не получих отговор. Да, вероятно трябваше да позвъня и да отида на консултация, но ... не го усетих и просто се отказах.
За Естетика бях чувала единствено от Дани Петканов и неговото присаждане на коса-бях го приела много несериозно тогава. Лятото чух от моя позната за Естетика отново и ринопластиките, които правят и просто ги контактнах. Отговориха на всичките ми въпроси (а те бяха какви ли не, дори доста абсурдни). Видях доста резултати по снимки, свързах се с пациенти, и просто избрах това. Аз винаги се колебая за всичко около мен и за това понякога действам много бързо. Започна ли да се чудя и колебая-не се получава, а организацията с Естетика беше бърза.
Операциите бяха 4 часа и целият следобед и вечерта бях абсолютно адекватна-ядох,пих и гледах Игри на волята Simple Smile На следващия ден се и разходих и ме изписаха. Закараха ме до хотела (който е на 5мин ходене) и продължих да си ям и гледам ТВ. Нямах никакви болки, наистина. Обличах се без проблем. Започнах да отичам в лицето и премина през различни фази, получих и синини и те преминаха в различни цветове. Чувствах леко опъване под гърдите, където са разрезите и определено слабост в тялото, за това и лежах 2 дни. На третия ден вече започнах да правя разходки, но тампоните в носа доста ми пречеха-чувствах се като с 38Ц температура-прекалено силно главоболие, просто защото дишах единствено през устата нон-стоп. Често се будех нощем от дискомфорт или от собственото ми зверско хъркане. На 4 ден извадиха тампоните и всичко стана нормално. За гърдите и до днес-никаква болка. От първия ден си върнах чувствителността и ги приех за мои.
Малко се страхувам да давам отзиви от сега, едва седмица измина. Аз самата се учудвам, че така леко протече до момента. Надявам се всичко да върви все така добре и до месец да споделя отново мнението си.

# 554
Ели67, много ти благодаря за ичзерпателния отговор. А мога ли да попитам дали изцяло консултациите и организацията бяха онлайн, а също и колко ти струваше операцията (по-специално за гърдите говоря)?

Общи условия

Активация на акаунт