Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 857
  • 673
  •   1
Отговори
# 405
  • СИ

... А намордник се носи само при определени условия, няма забрана за всички кучета. Ето -
(3) Собственикът на куче е длъжен:

1. Да го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. Свободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места.

2. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

3. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана.

4. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.

Ами да, сама си написала какво са длъжни собствениците на кучета. И те си го знаят. Проблемът е, че много от тях се правят, че не се отнася за тях...!
Колкото до намордниците... Преди години една болонка на повод захапа за крачола на човек който си вървеше по улицата. Просто се извърна и го захапа. Сега, ясно е че болонка не може да ти направи нещо сериозно, но да ти скъса крачола и да те стресне може. Ако те ръфне по ахилеса също ще е доста неприятно. Случи се на десетина метра пред мен. И наглата лелка която разхождаше болонката, на всичко отгоре се помъчи да прави изречения... Като усети, че ще отнесе тупаниците поомекна. Болонката обаче не ѝ се размина. Такъв шут ѝ набиха, че ако не беше на повод щеше да отлети.       Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 406
В моя случай лелката започна да рита във въздуха и да крещи "Марш, марш". А кучето ми даже не я доближи. В един момент не знаех кой да спасявам. 🤯

# 407
Между другото най-мразя някой, когото си поканил в дома си после да коментира, че миришело,  имало косми и е мръсно. Върхът на лицемерието е. Да се беше връцнал господинът и да каже на домакините "А, аз си тръгвам, тук мирише и ме е гнус". Вместо това се споделя анонимно по форумите........
За това са форумите, човек да каже какво му тежи на душата. Не е лицемерие, а отдушник. И да, да гледаш животно в апартамент е нехигиенично. Но каквото такова, навремето хората са живели заедно със селскостопанските си животни. Сега една котка или куче не е болка за умиране.

# 408
То по принцип ако не се чисти често в дома е нехигиенично. Но ако се поддържа както трябва не виждам проблем. Сигурно и в Бъкингам е нехигиенично с толкова коргита около Кралица Елизабет......

# 409
Кралица Елизабет ли 😂😂😂
Много мило да се сравнява един обикновен български дом с Бъкингамския дворец. Харесва ми 😁

# 410
Просто отбелязвам, че за английската кралица е приемливо да живеят животни в дома й, а за бай Пешо от Люлин е нехигиенично. Защо ли?

# 411
Хора, как имате нерви да се занимавате с тия черни станции?! Ама някои много добре са си избрали потребителското име. Stuck Out Tongue Winking Eye
С хора, които са егоисти и мислят само за себе си не може да се спори. Няма как да ги научите на доброта и сърдечност.
А най ми е смешно някой като каже: "Обичам животните, ама уличните да бъдат изтребени".  Не, не обичаш животните щом ги делиш на такива, които не са ти пречка и такива които за теб не е проблем да бъдат избити. Същото е и със стопаните, които изхвърлят кучето си на улицата. Те също не обичат животните. Взели са ги или за да им пазят дома, или защото е модно или от някаква необмислена прищявка.
Една от мечтите ми е по улиците да няма бездомни и страдащи животни. Малоумници, които изхвърлят винаги ще има, но ако се вземат мерки проблемът може да бъде сведен до минимум. Просто програмите по кастрации и управлението на приютите трябва да се поверят на хора, които истински обичат животните, а не на такива които само усвояват едни пари.

# 412
Имам 4 котки и две кучета в къщи. Живея в четиристаен апартамент. А, забравих да кажа - имам и три деца.
Всеки ден чистим котешките тоалетни по два пъти. Разхождаме кучетата по три пъти на ден. Чистим с прахосмукачката космите през ден. Обичам си животинките. Те са невинни. Спасени са от улицата от сигурна смърт. И от изроди, които ги бяха изхвърлили. Та, не знам какъв е спорът за кучета и котки. Когато сърцето е голямо има място и за хора и за животни. Някой, може да каже - ама как гледаш толкова животни в апартамент? Ами гледам ги и се грижим за тях. Те ни обичат и зависят от нас, за да оцелеят. Това ни прави щастливи. Ако има хора, които не обичат животните - това не са добри хора. Това ме е научил животът. Останете си със здраве.

# 413
Това, че съм имала малшанса в съседната кооперация да има хора с кучета и да ги пускат да лаят в двора, по принцип не променя качествата на квартала. Това е някакъв микромалшанс за мен. Впрочем не си спомням и да съм прехвалвала квартала, по-скоро го защитавам от необосновани нападки.

# 414
Ами да, сама си написала какво са длъжни собствениците на кучета. И те си го знаят. Проблемът е, че много от тях се правят, че не се отнася за тях...!
Колкото до намордниците... Преди години една болонка на повод захапа за крачола на човек който си вървеше по улицата. Просто се извърна и го захапа. Сега, ясно е че болонка не може да ти направи нещо сериозно, но да ти скъса крачола и да те стресне може. Ако те ръфне по ахилеса също ще е доста неприятно. Случи се на десетина метра пред мен. И наглата лелка която разхождаше болонката, на всичко отгоре се помъчи да прави изречения... Като усети, че ще отнесе тупаниците поомекна. Болонката обаче не ѝ се размина. Такъв шут ѝ набиха, че ако не беше на повод щеше да отлети.       Stuck Out Tongue Closed Eyes

Аз не бих ритала жестоко куче, защото ми е скъсало панталона. По-рано писах, че точно това се случи. Като гледам, обаче, теб много те радва това. Бой по помиярите. Използваме тази тема за да си покажем омразата май, а?
Бях чела статия, не си спомням коя беше авторката. Тя е видяла как улично куче се е приближило до дете след като то и баща му са си взели нещо за хапване. Детето понечило да даде нещо на животното, а бащата го инструктирал да го ритне тоя помияр. Детето това и направило.
По-горе пишеше за това как хората заобикаляли дебели кучета от страх... Кучето, явно е имало какво да яде, но е станало дебело най-вероятно заради кастрация. Такива кучета обикновено си стоят кротко и не правят нищо. Ако акълът на заобикалящите е толкова, че дори това не могат да разберат и искат да избиват страшните чудовища, няма какво повече да се говори.
Много, много се радвам, че родителите ми са ме възпитали да обичам животните, а не като горкото дете с храната. Май повече ме е жал за него.... Дори когато ме ухапа домашно куче, ясно ми беше казано защо е станало и защо собствениците му са виновни, а не то и не са позволили да се настроя срещу животните, а други родители дори сами настройват децата си. Пълен ужас.
Хиляда пъти ви се повтори, че ние не смятаме, че е нормално да има улични кучета. Отговорите ни са провокирани от коментарите ви, изпълнени със ненавист към животните, желание за изтребване, при някои в съчетание с удоволствие от това, като вече пак хиляда пъти писахме, че това няма да помогне. А когато кажем защо към животните не трябва да има жестоко отношение, казвате, че те не трябва да са на улицата, все едно ние твърдим обратното.

# 415
Аз не съм ритнала нито едно куче. Но кучета са проявявали агресия. И кучкари също. Тоест балансът е в моя вреда.

# 416
  • Варна
Кастрацията гарантира ли липса на агресия при животно?
Как се реагира при нападение от куче?
 Факта, че имате дом.любимец не ви дава по-голяма компетентност.
Имено треньор на кучета( в сферата на МВР) ми е показвал как да действам, при критична ситуация. Агресивно животно се спира само със сила или изненадващ удар по муцуната,  м/у очите. Така показваш надмощие в глутницата. Те действат по този природен закон, не по сантимент или наказателен кодекс. Паднеш ли, при питбул или агресивна порода си труп. По-слабите в глутницата или на улицата се убиват, разкъсват и изяждат от по-силните кучета. Това е жестоката истина и заложени природно инстинкти. Съвестните стопани са наясно. Някои не позволяват на животното да доближава дете. Превенцията е вид гаранция.
Животното не разсъждава, действа инстинктивно.

# 417
  • Бургас
Аз не съм ритнала нито едно куче. Но кучета са проявявали агресия. И кучкари също. Тоест балансът е в моя вреда.
Имахме наскоро спор с една "дама",кучето ѝ ме нападна в гръб или поне скочи върху мен.Изкара ми акъла.
Ако аз ѝ бях скочила така,щеше да подаде жалба в полицията...Точно това ѝ казах.Как ще го допусне толкова близо до мен?Беше на каишка...Стопанката беше груба и арогантна.
Кучето не бих ритнала,освен ако не си спасявам живота или от паника...Стопанката...е за бой.
Аз буболечките хващам и пускам навън живи...Е,на мухите и комарите не им се разминава в повечето случаи,но те са друго нещо.

Та спомних си едно стихотворение.
Май и преди съм го писала
Глупавите да бъдат убити,светът ще стане по-умен.
Болните да бъдат убити,светът ще стане по-здрав.
Грозните да бъдат убити,светът ще стане по-красиви.
Та така може да продължаваме,докато ни един не остане жив.

Идиотщина е да се убият бездомните животни.После бездомните хора ли ще бъдат убивани?После вероятно бедните и болните(за съжаление двете вървят ръка за ръка...)
По-глупаво и жестоко решение от това, бездомните животни да бъдат убити,не съм чувала.
То и приказка имаше "Защо не убиват старите хора",в нея един цар заповядва старите хора да бъдат избити,защото са безполезни...

# 418
Те не са виновни животните, че стопаните ги изхвърлят и отказват да ги кастрират.
Не ме е страх от улични котки, но от улични кучета-да.

Имате ли идея данъкът за притежание на домашно куче колко възлиза годишно в един по-глолямград?  Аз съм от по-малък, но все пак областен, до колкото знам се плаща 12 лв годишно за притежание на куче, като е веднъж съм правила предложение на общината да бъде увеличена сумата, защото. Смешна, за всичката мизерия и риск, но не искат и да чуят, а всеки ден по 2-3 обяви за изгубено куче.... да не го пускат от каишката, няма да се изгуби, ако понесат глоба от поне 300 лв, ще бъде друго

# 419
…всеки ден по 2-3 обяви за изгубено куче.... да не го пускат от каишката, няма да се изгуби, ако понесат глоба от поне 300 лв, ще бъде друго
Да те глобят, че си си изгубил кучето звучи абсурдно. Не ти стигат мъката и притесненията за хайванчето, ами и да плащаш отгоре на това!

Просто отбелязвам, че за английската кралица е приемливо да живеят животни в дома й, а за бай Пешо от Люлин е нехигиенично. Защо ли?
Защото стандартът е различен, мило момиче. Защото не английската кралица притичва след кучетата с торбичка и лопатка в ръка. Защото не тя чисти след тях, а си има специално назначени хора за това. Докато Пешо от Люлин прави всичко това сам и не винаги има време или желание за това. Затова на едното място е задължително често, а на другото- я е чисто, я не.

Общи условия

Активация на акаунт