Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 860
  • 673
  •   1
Отговори
# 390
  • СИ

... То след това може и да го отнесе и деецът, има си състави за целта, запознайте се. И веднъж като тръгне вендетата не се знае докъде може да стигне, имайте го предвид...

Докъде може да стигне? Ха сега де... Познавам един такъв отворко. Стигна се дотам, че остана без куче. Пък той остана да се чуди, кой ли е от цялата махала, която кънтеше от лая на овчарката му...

# 391
  • Terra incognita
И да изтъкваш като един от аргументите пред детето си, че няма да му вземеш куче, защото миришат и правят мръсно. И да види как е у приятелите му. И да му обясняваш, че куче се гледа само на двора. И да твърдиш, че това е възпитателно. Възпитателно е да го отведеш като доброволец в някой приют, за да се запознае отблизо с грижите по едно животно. Другото е подрязване на крилете и създаване на предразсъдъци.

# 392
И после се чудим защо детето е фрустрирано и няма приятели. Щото създаваме нетърпимост към всичко у него.
ЧС, не се грижи за моята интелигентност, а и не съм забелязала особена толерантност от антикучкарската общност. Всъщност не е забранено да се гледат кучета в дома, с това мисля дискусията за приключена. Темата поначало не е за това.
Сий Хорс, има си камери и не е много трудно да се установи кой е извергът, а вече от там нататък дупе да му е яко. Сега за вашия частен случай не мога да взема отношение, просто искам да пресека тъпанарските мераци на някого в зародиш.

# 393
  • ☀️София / London🌂
Темата зави в посока домашни кучета, защото както мразят уличните, така мразят и домашните. То бяха изказвания колко са гнусни и мръсни домовете, колко лаят и пречат кучетата и какво ли още не. Аргументирах се ясно как държа чисто след многократните опити да се изкара, че който има куче вкъщи е мърляч. Като нямаше какво да се каже , излезе, че мъча кучето Joy. Питах защо се крещи от страх , и това можело, тротоарите са само за хората. Какво повече има да се каже по темате. Мразете ! Само това можете...

# 394
  • Пловдив
За мотористите и аз отговорих с шега, но някой друг го прие сериозно май.
Аха, Милитана.

# 395
Може ли да ви помоля да не пишете от мое име кое как съм приела. И аз мразя мотористи, но не съм взела калашника още. Толерантност е вълшебната думичка и здрави нерви.

# 396
Майка ми има куче в София, малка порода (по точно е смес, но мъничко). Веднъж се прибираме от разходка и имаше пред блока жена с куфари. Кучето (на каишка) се приближи и подуши куфарите. Даже не лаеше. Жената, като се разпищя "махнете го това от тука. От къде не къде ще ми души куфарите". Опитах да се извиня и обясних, че е безобидно. Но тя продъдлаваше да крещи. Ми взех си кучето на ръце и си влязох във входа.

# 397
  • СИ
И да изтъкваш като един от аргументите пред детето си, че няма да му вземеш куче, защото миришат и правят мръсно. И да види как е у приятелите му. И да му обясняваш, че куче се гледа само на двора. И да твърдиш, че това е възпитателно. Възпитателно е да го отведеш като доброволец в някой приют, за да се запознае отблизо с грижите по едно животно. Другото е подрязване на крилете и създаване на предразсъдъци.

Да, кучетата миришат и цапат. Както всяко едно домашно животно. И който иска да си има или да гледа куче трябва да е наясно с това. Ако детето ми иска куче, то трябва да е наясно, че освен него в това жилище са родителите му, както и брат му. Те също трябва да са съгласни. Или бъркам?
Да, твърдо съм на мнение, че за кучето няма по добро място от двор и поляна по която да бяга и да си играе. За мен е издевателство да затвориш куче в апартамент.
Възпитавам децата си, да поемат отговорност за действията си. Подчертавам за техните действия. Който иска да ходи по кучкарници и да се грижи за кучета, моля! Нека да го прави без да ми дава наклон на оная работа!
Плащай си данъка на кучето, чисти след него и недей да пречиш на другите.

# 398
За кастрираните кучета няма данък. Освободени са. Иначе за чистенето съм за. Без да давам наклон на никого, ако моето дете ме моли за куче и аз не искам в дома си, наистина бих го завела да разходи бездомните от приюта, най-малкото ще е полезно за самото дете.
Кучета, за които се полага грижа не миришат. А за цапането, и бебетата цапат, но това не ни отказва да имаме деца, нали? Нито пък някой си изхвърля възрастните родители, защото са станали непохватни.

# 399
  • Пловдив
Милитана, извинявай, нямаше да го правя, и аз не видях - засега! - някой с калашник, но ОляНик е убедена, че някой не бил разбрал, че е шега, та реших, че тебе има предвид, понеже очевидно не съм аз. Simple Smile

А за идиотизма на някои кучефили съм съвсем сериозна.

# 400
Всъщност не е забранено да се гледат кучета в дома, с това мисля дискусията за приключена. Темата поначало не е за това.

Да, но е забранено да се разхождат без намордник и каишка. А за това стана последният сблъсък.

Може ли да ви помоля да не пишете от мое име кое как съм приела. И аз мразя мотористи, но не съм взела калашника още. Толерантност е вълшебната думичка и здрави нерви.

А кой го е взел? Аз не видях такъв. Два поста по-нагоре заяви, че си достатъчно интелигентна да схванеш шегата, но сега изведнъж смени плочата???

# 401
  • СИ
И после се чудим защо детето е фрустрирано и няма приятели. Щото създаваме нетърпимост към всичко у него.
ЧС, не се грижи за моята интелигентност, а и не съм забелязала особена толерантност от антикучкарската общност. Всъщност не е забранено да се гледат кучета в дома, с това мисля дискусията за приключена. Темата поначало не е за това.
Сий Хорс, има си камери и не е много трудно да се установи кой е извергът, а вече от там нататък дупе да му е яко. Сега за вашия частен случай не мога да взема отношение, просто искам да пресека тъпанарските мераци на някого в зародиш.

Фрустрирано? И няма приятели...? Хе-хе-хе-е-е-е-е...! Хлапетата ми са си съвсем жизнени и нормални. И не схващам, защо любителите на кучета все обвързват това, че ако нямаш куче, то имаш някакъв друг дефицит? По мои наблюдения, по-скоро тия които гледат кучета имат проблеми в общуването с хора. Да не говорим за някои, които са си откровени откачалки.

Както и по-горе писах, крайните методи не са препоръчителни и го отнасят кучетата. Проблемът е в малоумните им собственици, които са си навили на пръста, че тяхното куче може да пречи на всички наоколо без последствия. Ти как предлагаш да се процедира с такива? Значи десетки, ако не и стотици хора трябва да слушат гръмогласният лай на огромно куче по всяко време на денонощието? И приемаш това за нормално? Излишно е да казвам, че са опитани всякакви разговори и молби с тъпия му собственик. После другите били такива и онакива... Да бе...!

# 402
Мисля, че мястото им - не е на улицата!
Как ще се оправи това? - закони и самосъзнание!
В София, в центъра - има все по-малко кучета, не знам как е по крайните квартали. Кучетата са лесни за хващане и кастрация. Дано това да ги премахне напълно от улиците, защото са опасни (кучкарите да не ми обясняват колко греша).
Котките са трудни за хващане и кастрацията им в случая, е почти невъзможна. Котките са полезни в градска среда. Ядат плъхове и други гадинки.
Ограничаване на популацията им в града е важна за тяхно добро, защото страдат. Малки са и биват прегазени от коли, убити от кучета, измръзнали в снега, и т.н. Когато видите бременна котка - наблюдавайте я, хранете я, за да ви има доверие и когато роди - я занесете за кастрация (има безплатни такива). Потърсете стопани на бебетата-котки и се уверете, че същите котки няма да идат отново на улицата. За по-сигурно - кастрирайте домашните си
котки. Спокойно - няма да изчезнат като вид.

Домашните кучетата да са с паспорт, с чип, с нашийник, на който има данни за собственика. Собственикът е 100% отговорен за действията на кучето! Ако ще го развъжда - да го прави законно.

По селата е страшно... Мислят си, че след като живеят сред природата, животните са диви и да се множат на поразия. Тогава ЗАЩО  връзват бебетата на "своите любимци" в торбички и ги хвърлят като боклук? Или ги давят в близката река? За селския манталитет е нужно специално обучение по хуманно отношение.

Искам да помоля всички, които си хвърляте боклука в найлонови пликчета или хартиени пликове - режете дръжките, защото котките обожават да се врат в дръжките на торбите и стават инциденти!

# 403
  • София
От уличните кучета много ме е страх. Преди години ме ухапа  по крака едно улично куче. Също преди години домашно куче се нахвърли срещу мен, а 
 собственичка ровеше в косата си. Имах късмет, че не ме ухапа.
В квартала има едно куче, минаваш ли наблизо започва да лае и тръгва към теб. Досега, толкова години никой не е сигнализирал за него.
Уличните котки когато имам възможност ги храня или давам храна на една съседка, която ги обгрижва.

# 404
Всъщност не е забранено да се гледат кучета в дома, с това мисля дискусията за приключена. Темата поначало не е за това.

Да, но е забранено да се разхождат без намордник и каишка. А за това стана последният сблъсък.

А кой го е взел? Аз не видях такъв. Два поста по-нагоре заяви, че си достатъчно интелигентна да схванеш шегата, но сега изведнъж смени плочата???
По начало фактът, че ти не разбираш смисъла на това, което съм написала не означава, че съм сменила плочата. Впрочем и ти в имотните теми се съдра да си хвалиш апартамента и квартала , пък сега се оказа, че имаш за съседи диви селяни. Та така за плочата.....
А намордник се носи само при определени условия, няма забрана за всички кучета. Ето -
(3) Собственикът на куче е длъжен:

1. Да го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. Свободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места.

2. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно.

3. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана.

4. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез.

Общи условия

Активация на акаунт