Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 861
  • 673
  •   1
Отговори
# 375
Имам лоша новина за теб, никой не може да направи нищо на собственика, ако кучето лае в двора му.

На собственика не. В такива случаи обикновено го отнася кучето, а то има най-малка вина...
То след това може и да го отнесе и деецът, има си състави за целта, запознайте се. И веднъж като тръгне вендетата не се знае докъде може да стигне, имайте го предвид. Имаме съседско дете, не е много адекватно, непрекъснато виси пред вратата ни и натиска звънеца. Кучето естествено започва да лае. Говорено е и с детето и с майката, безрезултатно. Какво предлагате, да го изселя ли него или нещо по-така?

# 376
  • Пловдив
И ще настане чуден живот, докато някой не реши, че ще ни трепе понеже имаме шумна прахосмукачка или гледаме филми твърде до късно
Като гледам как някои кучефили при всеки повод бият тъпана за мнението си, че не горките кученца, а много от хората не заслужавали да живеят, се чудя с какво заплахата за отстрелване на мотористи е по-кръвожадна от това.

# 377
То не беше заплаха, специално сложих емотиконче за тези, които ще решат да гоползват за аргумент Wink Ама не помага явно. Да не говорим, че написаното е "би трябвало да се...". Ама кой да чете.

# 378
  • СИ
ЧС, това, че ти имаш проблем с децибелите на куче..ами това си е твой проблем.

Не е точно така. В България може и да минеш някъде с подобен манталитет. В Западна Европа едва ли...! Да не кажа, че е невъзможно. Да ти лае кучето в апартамент или на балкона и това във Франция или Австрия примерно. Да бе...! Така ще те рендосат, че ще ти мине мерака за куче...! Гаранция.

# 379
Да напомня ли, че тук не е Западна Европа? По доста неща си личи, ама все пак....

# 380
Да напомня ли, че тук не е Западна Европа? По доста неща си личи, ама все пак....

Аз се държа в България така, както и в чужбина (Западна Европа в частност). Тогава защо да нямам претенции и кучетата, и кучкарите да правят същото?

# 381
Ами имай си претенциите. Друг е въпросът дали ще са удовлетворени. Пак да напиша, че и мен много неща ме дразнят, включително и нервни киселяци, обаче търпя.

# 382
Досега нервите си изпусна и започна да раздава махленски обиди само една от вашия лагер. За съжаление още не са я санкционирали.

# 383
Не знаех, че се делим на лагери. Нещо воюваме ли или какво? Просто застъпвам мнението, че както аз и кучето ми, така и ти и хора като теб създават някакви шумове и неудобства за околните и трябва да се търпим взаимно. Някои имат ревящи деца, други тийнове с музика, трети кучета, пети мотори, косачки и т.н. Който не иска, може да хваща гората, там чувам, че имало мечки, но те не създават шум....

# 384
  • Terra incognita
Ами аз живея в Западна Европа. Ще се учидите колко много хора гледат кучета- и големи, и малки в апартаментите си. Даже и по няколко. Да не мислите, че всички са с оперирани гласни струни, или нашийници с електрошок? Или, пък, че са някакви супер въздържани?

# 385
  • СИ

Аз се държа в България така, както и в чужбина (Западна Европа в частност). Тогава защо да нямам претенции и кучетата, и кучкарите да правят същото?

Като почнат да ядат сопите кучкарите, тоест да ги стържат с глоби както в Западна Европа, тогава ще си седнат на задниците. Дотогава трябва да се търпим някак си...

# 386
Ще трябва да почакате малко......със сопите. Дотогава - тапи за уши и валериан.

# 387
Темата беше за улични животни. Не знам защо зави в посока на домашните, но не е ок да ти обяснят, че си малоумник, щом гледаш животни и у вас е мръсно.
За мотористите и аз отговорих с шега, но някой друг го прие сериозно май.

# 388
Между другото най-мразя някой, когото си поканил в дома си после да коментира, че миришело,  имало косми и е мръсно. Върхът на лицемерието е. Да се беше връцнал господинът и да каже на домакините "А, аз си тръгвам, тук мирише и ме е гнус". Вместо това се споделя анонимно по форумите........Все едно аз да изкоментирам как е изглеждала тоалетната на дом, в който са ме поканили на вечеря. Нагло и подло.

# 389
Ще трябва да почакате малко......със сопите. Дотогава - тапи за уши и валериан.

Ето това е типичната кучкарска реакция - грубост и игнориране на другите. Ние, кото спорим с вас, излагаме аргументи, а вие обиждате и агресирате. Не знам кучетата ли прихващат от вас, или вие от тях.

За всеки средно интелигентен човек е ясно, че това със сопите е в преносен смисъл и се има предвид спазване на законите и санкции за неспазването им.

Общи условия

Активация на акаунт