Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 816
  • 673
  •   1
Отговори
# 465
Сещам се за чичо Борис – живущ в съседен блок. Вероятно възрастта му  е над 85 г. Януари 2019 г., яко студ навън. Чичо Борис е тръгнал с термос топла вода, за да сипе в паничките на двете котки, които храни. При тази температура навън, водата бързо ще изстине, но чичо Борис е благороден човек.
Поведението на този възрастен човек е в тежко противоречие с безразличието на много хора, но и с нападателното срещу животолюбците мнение на потребителите тук.

# 466
Да подадеш вода на живо същество е голям хаир. Какво значение има бездомно ли е, на каишка ли е, птица ли е, котка ли е,охранено ли е, какво е? Не разбирам?!
Май наистина не разбираш. Simple Smile

Просто си представям, как  кучета, котки и птици, дружно пият вода от една паничка. И струи една всеобща любов между тях... Joy Joy Joy

# 467
Омразата, която демонстрираш си има някакъв корен и е добре да помислиш, а ако не можеш - иди на психотерапия. Непоискан съвет, ще го възприемеш негативно, но ми се прииска да ти го кажа.

Как демонстрирам омраза? Омразата е в болната глава на някой, който не може да даде смислени доводи.
Искам да кажа, че заведение което пои кучета и котки със сигурност ще има проблем. Не знам къде виждате омразата. Става въпрос за правила и хигиена. Опс-с-с-с... Пропуснах, че вас хигиената и правилата не важат.

Явно и за японците не важат, щом от много години има кафенета, в които се разхождат котки. И е доказано, че действат успокояващо на хората. Да не говорим за Турция, където масово поставят къщички за котки. Нищо, че не са в Европа, мисленето им явно се променя в добра посока.
Прави ми впечатление, че пред все пивече магазини се поставя вода и храна на бездомните котета.
Аз пък, противно на теб, съм много по-склонна да седна в заведение или да направя покупка в магазин, в който обгрижват животинка без дом.

# 468
  • СИ

Ох, този клип ме разсмя искрено. В началото се вижда едно добре охранено "нещастно" улично куче, как си се разхожда из парка. После слагат вода, а от нея пие домашно куче с каишка, май и на двете места беше едно и също.
А на снимките едни щастливи домашни кученце и котенце, изглеждащи толкова доволни, сякаш току що са се облажили от пиещите вода бездомни птици...

Въх...! Ужас...! Не усещаш ли каква омраза се излъчва от думите ти?!          Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 469
  • Terra incognita
Кое е смешното? Животното пие и си продължава по пътя. Да не би да си представяш, че всичко заедно и в един момент го правят? Чувствам се глупаво да обяснявам такива неща на голям човек.

# 470
Бих се чувствала глупаво, ако нямах грам чувство за хумор. Но това си е мое усещане...Joy
------------
Цитат
Аз пък, противно на теб, съм много по-склонна да седна в заведение или да направя покупка в магазин, в който обгрижват животинка без дом.

За хранителен магазин ли говориш?
Бих се притеснявала да седна в такова заведение, както и да пазарувам в такъв магазин. Просто нямам доверие, че животинката е обезпаразитена. И пазарите ме притесняват по същата причина, доста улични кучета се въртят из тях, трият се по сергиите с храни.

# 471
На никого нищо не струва да сипе малко вода в паничка с неостри ръбове и да я остави някъде, за да може животно да пие вода.

# 472
Вики, приложи игнор, няма смисъл, хората са от отделна планета просто.....

# 473
  • ☀️София / London🌂
Знаете ли например , че птиците използват козина от кучета за изолация на гнездата си?
Обикновенно който има хранилка за птици оставя козината ако има и куче за да им помогне.
Но това е в един друг свят, където хората обичат животните и ги е грижа.
Тук е друго, тук е проблем и купичка вода дори , че чак и ще викаме ХЕИ на проверки.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 474
  • Terra incognita
Диорела, съжалявам, не си падам по тъпи вицове.
Милитана- то така излиза.

# 475
White tiger, може и да е така, но в един цивилизован лондонски свят, в който няма улични кучета...

Тук, където живея, има доста солени санкции за стопанина, ако някой се оплаче от агресивно куче, може да се стигне и до приспиване. Факт е, че живея тук от около 10г и досега не видях нито едно бездомно куче и нито едно домашно агресивно. Всички са повече от дружелюбни, дори породи като Питбул са доста лигави и не будят страх. Ако кучето е склонно да ухапе от страх и т.н., собственикът винаги предупреждава и го държи настрани. Рядкост е да видиш куче без повод извън специалните за целта заграждения, т.нар. кучешки площадки.

VickyTaylor, адресирай си поста към този, който пусна тъпия виц ( въпросния клип), не към мен. Joy

# 476
Diorela, кой изобщо говори за отглеждане на животни в хранителни магазини!? Колко и за кого е опасно да налее купа вода?
Не се страхувам от бездомни животни, имам опасения от срещи с хора като един от тук пишещите, който неведнъж описа ситуации, в които е заплашвал с "тупаници, ритници" дори възрастни жени. Нормално е да сме на различно мнение понякога, задължително е да останем човеци. Въпрос на цивилизованост.

# 477
  • СИ

... Знаете ли например , че птиците използват козина от кучета за изолация на гнездата си?
Обикновенно който има хранилка за птици оставя козината ако има и куче за да им помогне.
Но това е в един друг свят, където хората обичат животните и ги е грижа...

Откъде ли бихме могли да знаем, а? Ти ни казваш такива невероятни и нови неща...! Всъщност за косми съм виждал, че скубят и носят. Обаче за козина не предполагах...!
И за изолация казваш? Хм-м-м-м-м...! Всеки който се е качвал на дърво или е виждал отблизо гнездо, вероятно ще ти каже друго. Ама карай...!
Невероятни неща можеш да научиш от градските любители на животни. Такива любители на животните и природата, обикновено не могат да изкарат и половин ден в планината. Обаче съвети да слушаш от тях... Преливат...!           Yum

# 478
  • Terra incognita
Ганьо си е Ганьо със или без куче. Какво повече искате?

# 479
Сещам се за котката Деси - талисман на Факултета по журналистика и масова комуникация. Нощем си живееше в ботаническата градина срещу сградата, а денем дремеше с нас в лекционните зали. Доста научи това животно за рекламата и журналистиката.

Общи условия

Активация на акаунт