Домакини 76 / Лятно ни е

• 50 763
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Значи за утре стиснати палци за хематолога! 😉

# 136
  • при късмета
Разбира се

# 137
Готово!

# 138
Грабиии, банда! В тази жега да се поразхладим:

Мина прегледът при хематолога. Гледа под микроскоп кръвната натривка. Поне с нея нещата са наред, но едните кръвни телца говорят за някаква инфекциозна реакция тоест търсим инфекциозен причинител. Демек няма хематологичен проблем, но има някаква инфекция в тялото. Мдааа, да видим оттук накъде ще поемем. Има някакви насоки.
Утре имам среща с моята си гастроентероложка и много разчитам на нея за някакви насоки.

# 139
О, Смърфи, тъкмо се чудих с кой да си кажа наздраве! Ми, това са добри новини. Намира се инфекцията, обезглавяваш я и после всичко е точно! Сега остава да намериш някой д-р Бг. Хаус.
А кой е завишения показател? Зарад мен питам. Може и на лично.

# 140
О, Смърфи, тъкмо се чудих с кой да си кажа наздраве! Ми, това са добри новини. Намира се инфекцията, обезглавяваш я и после всичко е точно! Сега остава да намериш някой д-р Бг. Хаус.
А кой е завишения показател? Зарад мен питам. Може и на лично.

В първите две кръвни картини имах доста неща завишени. При вчерашната всичко беше в границите, но хематологът ме изпрати в лабораторията да ми направят натривка на ДКК. Взеха кръв от пръста върху стъкълце и той после ги гледа под микроскоп. Отброяваше броя и вида на кръвните телца на някаква машина, приличаща на пишеща машина. Лимфоцитите, въпреки че са в норма, някои от тях имат по-различна форма, която е типична при някакъв инфекциозен дразнител.

# 141
  • при късмета
Смърфи, браво за добрите новини. Сега е важно да се намери инфекцията.
Аз съм до никъде. Нефроложката ме изпрати на ревматолог. Каза, че според другото, освен завишената пикочна киселина, няма подагра, ама ще има. Само ревматолог може да потвърди или отхвърли подагра. Пита ме за ревматоидни симптоми, а аз си имам потвърден поне на коляното от преди много време. Ще трябва и през него да мина, само не знам къде. В София намерих в "Иван Рилски" и "Софиямед", ако някой има отзиви, да сподели. И ще помоля за палци положението да е хванато навреме, ако е това. Четох, че в начален стадии се лекува

# 142
Ма ко - Ревматологията в Иван Рилски е водещата клиника по тези болести, но моят съвет е да отидеш там при вече доказана диагноза. Там са тежката артилерия, заети са и като цяло отзивите не са много ок. Софиямед е добра опция. Аз ходих на частно при д-р Камелия Гърбева. Има сайт. Преглежда частно и по каса, но трябва предварително записан час. Прегледът е 45 мин., при мен беше един час. Аз ходих платено и платих 50 лева. Проблемът с ревматологичните заболявания е, че доста трудно се доказват и трябва много изследвания, които не се поемат от касата или поне не всички.

# 143
Ма ко, аз ходих на ревматолог преди 12 години в София. Не си спомням нито името, нито къде точно бяхме. Питах и ММ, и той не помни. Обачееее името, което даде Смърфи ми е толкова познато...
Смърфи, благодаря за споделеното.

# 144
  • при късмета
Мерси за мненията, момичета. Май има и на кой да се обадя за Сфиямед, но още не съм сигурна. А и да не се поемат всички изследвания, не е проблем, важно и е да се установи с точност състоянието. Само дето ми омръзна да ме дупчат, това дето цял живот съм избягвала. А нефроложката ми изписа лекарство и каза след 2 седмици пак контрола

# 145
  • София
Привет, момичета! Благодаря за пожеланията, дано се сбъднат!
От вчера съм в клуба на 70 годишните. За сега не чувствам разлика между онзи ден и вчера. И занапред дано да е така. Stuck Out Tongue Winking Eye
От утре се оттегляме на заслужена почивка. Дано сме здрави и да имаме хубаво време.
На момичетата, които имат нужда от стиснати палчета - имат ги.
Прегръщам ви.  Hug

# 146
  • Бургас
Честит юбилей,Фло с ден закъснение!Да си здрава и обичана!

Смърфи,да не те е ухапало нещо? Важното ,че поне не е хематологично!

# 147
  • при късмета
Добро утро!

# 148
Добро утро! Бях при гастрото, но кой знае какво няма да излезе оттам, но поне ми уреди час при добър УНГ другата седмица. Накрая ще си купя един антибиотик и ще опитам с него.

Ма ко, грабвам кафето, че едно не ми стигна сутринта. Сега и аз съм седнала в мола на хладина и пийвам кафе.

# 149
O, и аз искам от кафето на Ма ко в компанията на Смърфи! Смърфи, ако имаш време до прегледа отиди до някоя лаборатория, за да изследват секрет от носа. Така ще си готова и може да не се наложи повторно посещение при УНГ.

Общи условия

Активация на акаунт