Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 26 196
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Като чета, колко пъти хапват бебчетата оставям с впечетление, че аз бъркам някъде. Беба има 4 хранения. Заспива в 9 и става сутринт към 8/9. Давам по 230 мляко сутринта и вечерта, като на обяд съм заместила обяда, следобед давам каши, плодови пюрета с бисквита и т.н, додавам и малко мляко после. Беба е спокойна и си изчаква до следващото хранене без проблеми.

Не съм специалист, но мисля, че липсва закуската и са големи количествата на млякото, а е вероятнъ и на др.хранене и така компенсираш едно хранене.
Допитай се до педиатър и око твоя такъв ти е одобрил тази схема, питай друг.
Ако бебчето е на 7м  мляко 170 мл, ако е на 8м.180 мл.

Мис Чичи - 6 зъбчета !! Браво ! Имам познато беби на 1г. с две зъбчета, с колкого сме и ние на 7м. Мисля, че са ти добре храненията като количество. И аз внимавам за количество, че не искам нито да е малко, нито да е много

# 466
Коментирала съм го с двама педиатри, окей са, бях чела че на тази въртаст(7++м) млякото трябва да бъде около 500грама. На обяд хапва около 170г пюре. До съвсем скоро и давах 180 мляко и пак храненията бяха 4. Кога да дам закуска, след като тя в 9 хапва мляко? Ох съвсем се оплетох 😁
Като чета, колко пъти хапват бебчетата оставям с впечетление, че аз бъркам някъде. Беба има 4 хранения. Заспива в 9 и става сутринт към 8/9. Давам по 230 мляко сутринта и вечерта, като на обяд съм заместила обяда, следобед давам каши, плодови пюрета с бисквита и т.н, додавам и малко мляко после. Беба е спокойна и си изчаква до следващото хранене без проблеми.

Не съм специалист, но мисля, че липсва закуската и са големи количествата на млякото, а е вероятнъ и на др.хранене и така компенсираш едно хранене.
Ако бебчето е на 7м  мляко 170 мл, ако е на 8м.180 мл.

Мис Чичи - 6 зъбчета !! Браво ! Имам познато беби на 1г. с две зъбчета, с колкого сме и ние на 7м. Мисля, че са ти добре храненията като количество. И аз внимавам за количество, че не искам нито да е малко, нито да е много

Последна редакция: нд, 19 сеп 2021, 08:55 от Joy.

# 467
И на мен с тези часове за хранене ми е яко оплетено. Все нещо не пасва. Сега хапва 150мл в 6.30-7, после в 11ч зеленчуково пюре около 150гр. и 30мл АМ в него за протеин. В 15ч. яде каша с няколко лъжички плод- около 100мл и колкото мляко изпие/30-60-90/. В 19.30 пак мляко около 180, но и 210 се е случвало. И през нощта става за още 150мл, като всяка вечер е различен часа. Малкия от 2 месеца качва по няма и 100гр, но не се и спира, та го отдавам на това.
Ние имаме яки колики от морков и брокол. Та за момента и тях не давам по препоръка на неонатоложката.
На мен пък невролога ми каза като видя да предъвква с езиче да започна с много малки парченца, било важно за проговарянето. От както започна да казва мамама и бабаба започнах да давам.
Моя сега е на вълна отваряне на чекмеджета вкъщи и бърка по контактите /на ниско са ни/. Сложих капачки, а на чекмеджета едни протектори, но той като ги видя още повече се амбицира и само ги чопли.
Някой ползвал ли е от тези с магнитите. В амазон ги видях на добра цена, че тук са Triumph
Седи стабилно от 4 крака, около 2 седмици му трябваха да спре да се подпира и клати. Сега сяда, хваща по нещо във всяка ръка и блъска с все сила в ламината, не го ли боли нз Head Band
Отделно се изправя на дивана, но едното му стъпало мн странно застава, като балерина е забил пръсти.

# 468
Nikidim,кои са тези с магнитите? Не мога да се сетя, сякаш съм виждала само  силиконови и пластмасови 🤷🏼♀
И на мен с тези часове за хранене ми е яко оплетено. Все нещо не пасва. Сега хапва 150мл в 6.30-7, после в 11ч зеленчуково пюре около 150гр. и 30мл АМ в него за протеин. В 15ч. яде каша с няколко лъжички плод- около 100мл и колкото мляко изпие/30-60-90/. В 19.30 пак мляко около 180, но и 210 се е случвало. И през нощта става за още 150мл, като всяка вечер е различен часа. Малкия от 2 месеца качва по няма и 100гр, но не се и спира, та го отдавам на това.
Ние имаме яки колики от морков и брокол. Та за момента и тях не давам по препоръка на неонатоложката.
На мен пък невролога ми каза като видя да предъвква с езиче да започна с много малки парченца, било важно за проговарянето. От както започна да казва мамама и бабаба започнах да давам.
Моя сега е на вълна отваряне на чекмеджета вкъщи и бърка по контактите /на ниско са ни/. Сложих капачки, а на чекмеджета едни протектори, но той като ги видя още повече се амбицира и само ги чопли.
Някой ползвал ли е от тези с магнитите. В амазон ги видях на добра цена, че тук са Triumph
Седи стабилно от 4 крака, около 2 седмици му трябваха да спре да се подпира и клати. Сега сяда, хваща по нещо във всяка ръка и блъска с все сила в ламината, не го ли боли нз Head Band
Отделно се изправя на дивана, но едното му стъпало мн странно застава, като балерина е забил пръсти.

# 469
Относно храненето:
С върнато нощно понякога стават 6
Без да го броя него яде така:
4-5ч. 150мл
10ч.  Качамак на око хапва доволно
13.30-14 пюре 100-120 +2,3 лъжички плодово
Към 16-17ч каша пак на око, ако не е много гладна хапва малко от нея и в мрежичка давам 2резена банан или авокадо
20ч 180мл АМ
Единствено се притеснявам че доста късно закусва и паузата е голяма,става към 7ч после към 9ч заспива и след това яде

# 470
Joy. за тези закопчалки, предпазители, или там както им се вика става въпрос
То аз имам чувството, че накрая и от себе си ще съм ги предпазила тия шкафове и контакти. Сега 5 часа ръчкам докато извадя капачката на контакта, а пък колко псувни отиват Trollface на ум ест.Laughing

# 471
Момичета, без да ви се бъркам, но според мен трябва да имат поне още едно хранене децата. Вижте препоръчителен график за хранене спрямо възрастта.
И на мен педиатърката ми разправяше, че 200гр на месец било ок и дебело ли съм искала да бъде детето, ама като включих още хапвания и почна да си качва нормално по 500-600гр, а пак си е толкова активно детето.
Тъпо ми стана, че съм го държала гладно...

# 472
Може ли да кажете къде в бг ги има?
Joy. за тези закопчалки, предпазители, или там както им се вика става въпрос
То аз имам чувството, че накрая и от себе си ще съм ги предпазила тия шкафове и контакти. Сега 5 часа ръчкам докато извадя капачката на контакта, а пък колко псувни отиват Trollface на ум ест.Laughing

# 473
Аз също искам да добавя още едно хранене, например закуска, но беба става късно, иначе относно качването си качва нормално 500-600гр. Ще се посъветвам с трети педиатър, пък да видим 😁
Момичета, без да ви се бъркам, но според мен трябва да имат поне още едно хранене децата. Вижте препоръчителен график за хранене спрямо възрастта.
И на мен педиатърката ми разправяше, че 200гр на месец било ок и дебело ли съм искала да бъде детето, ама като включих още хапвания и почна да си качва нормално по 500-600гр, а пак си е толкова активно детето.
Тъпо ми стана, че съм го държала гладно...

# 474
Коментирала съм го с двама педиатри, окей са, бях чела че на тази въртаст(7++м) млякото трябва да бъде около 500грама. На обяд хапва около 170г пюре. До съвсем скоро и давах 180 мляко и пак храненията бяха 4. Кога да дам закуска, след като тя в 9 хапва мляко? Ох съвсем се оплетох 😁

В колко.часа става от сън ?
Ще ти напиша какво аз знам, но не го приемай, а си питай пак.
Педиатър ми е дал схама за 6,7,8 и 9 месец. За всичките месеци хранения са 5 кратни. Примерните часове са 6.30; 10;13.30; 17: 20.30ч.
Аз го нагласям спрямо ставенето сутрин, ако се събуди в 6.30 докато приготвя мляко и сменя памперс е станало 7ч. и му.давам да яде.независимо.дали си търси. Някой път и към 7.30 но не по късно от 8ч и после следват 11, 14,17,30,21.  Като яде в 21ч. може и да не търси през нощта мляко, което е малко около 90-120 и е шесто храненене, но предполагам, че като заместя вечерята нощното мляко ще е мляко преди сън, ще питам,.че е рано още.
Количеството храна за 7,8 и 9.месец около 1/8 от теглото; нарастване 600 гр-6м. и по 400 гр. за м.7,8 и 9м.; Ние вървим.малко.по малки и сега беше качил 500гр. и докторкята каза, че е супер.

# 475
-INA-73 Сутрин става от сън към 8:30, 9ч понякога. От доста време беба сама си изгради режима да се храни на 4 часа, от 4тия месец махна нощното хранене.

В колко.часа става от сън ?
Ще ти напиша какво аз знам, но не го приемай, а си питай пак.
Педиатър ми е дал схама за 6,7,8 и 9 месец. За всичките месеци хранения са 5 кратни. Примерните часове са 6.30; 10;13.30; 17: 20.30ч.
Аз го нагласям спрямо ставенето сутрин, ако се събуди в 6.30 докато приготвя мляко и сменя памперс е станало 7ч. и му.давам да яде.независимо.дали си търси. Някой път и към 7.30 но не по късно от 8ч и после следват 11, 14,17,30,21.  Като яде в 21ч. може и да не търси през нощта мляко, което е малко около 90-120 и е шесто храненене, но предполагам, че като заместя вечерята нощното мляко ще е мляко преди сън, ще питам,.че е рано още.
Количеството храна за 7,8 и 9.месец около 1/8 от теглото; нарастване 600 гр-6м. и по 400 гр. за м.7,8 и 9м.; Ние вървим.малко.по малки и сега беше качил 500гр. и докторкята каза, че е супер.

# 476
Хора, успокойте се малко и не следвайте така фанатично схемите. Като майка на второ дете, много различни по ядене, но и двете далеч от всякакви схеми, само ще посъветвам да се водите по бебето и ако е здраво и жизнено и качва по малко, всичко друго са фантасмагории. Тези неща са ориентировъчни, база, а не задължителен показател.
Първото ми дете всеки месец ядеше на всяко хранене "дажбата" за следващия месец...т.е.доста повече, според схемите. На 6 месеца имаше 4-5хранения макс. Веднъж ставаше за манджа. Обичаше рядко да хапва, но по повече.
Този яде доста по-често, по малки порции.
Вървят еднакво като ръст и тегло по месеци, но и двамата винаги са отговаряли по мерки на бебе с два-три месеца по-голямо.
Това с на колкото месеца е бебето + 100 грама са пълни измишльотини, отживелица.
Бебето и месечния преглед са най-добрите ориентири.

# 477
сложно@е! аз ги намерих тук налични, но като бройка и цена не ме устройват. Другото беше да не се налага дупчене. Тези от амазон са с лепки 3м.
Относно храненето. Детето ми е недоносено, роден е с не много ниско тегло, но ядеше внозно, после от сонда докато се научи да суче. Още от началото неонатолозите казаха да не го следя по таблици, то нямаше и как. Първо месеците ни са реални и коригирани, което много обърква. Второ той винаги сам е решавал колко ще изяде. Няма как да му напъхам биберона в устата и да му излея млякото в гърлото. Просто спира да гълта и после повръща на фонтан. Да, качва по малко, но пък компенсира на ръст. Изключително активен е, както писах. Не го държа гладен, а се водя по него. Така, че съм напълно съгласна с DivaOrhideq.
Според мен идеята за споделянето кога и колко си хапват мъниците е по-скоро, ако някой не може да си намести "режима" да взаимства. Няма как да сравниш нуждите от храна на бебе 8кг, но лежащо по гръб или по корем и на такова 7кг, но пълзящо навсякъде без спирка. Лично мнение Simple Smile

# 478
Нещо лично си го приела, аз за моето говорех, че съм го държала гладно.
Иначе разсъждавах точно като теб и така действах. Просто реших, че ще предложа още хранения и детето ще реши. В крайна сметка насила не става, но не пречи да предложа. Аргумента на педиатърката, че бил "необичайно активен за възрастта си, затова не качва" ми се видя неадекватен, защото като хаби повече калории има и нужда от повече храна според мен. Но това си е мое мнение. А детето хапва и си качва нормално вече.

Та това правя и аз, споделям опит. Simple Smile

# 479
sd.ad не е насочено към теб мнението ми Simple Smile аз за това и не ти тагнах името.
Просто общо мрънкане, защото особено добронамерените роднини и приятели с по-големи деца все ми дуднат какво, как и кога трябвало да става и прави. Та ми е болна тема.
Иначе, да всеки най-добре си познава детенцето и нуждите му. Както казваш, следвала си интубацията си Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт