Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 26 193
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
О, да, роднините са нещо страшно... Ма ти като беше бебе едно време така и така правихме. Или произволно друго бебе за пример.
Разбирам те, колко е дразнещо. Особено и във вашия случай като е недоносено бебче - само родител на недоносено може да даде съвет, макар и там вероятността да е адекватен да клони към 0.

А да питам, някой отглежда ли бебе и куче и как процедирате? Косми, почистване, контакт между тях... това ме интересува

# 481
Да не се повтаряме - съгласна съм с Дива орхидея . Моето момиче качи доста кг първите 6 месеца - на 6-я месец беше 9 кг, изцяло кърмено бебе. През това време няколко пъти се разболя, има и Клебсиела / споменавала съм/ , пролази на 6м и малко, на 7 се научи да сядам сама , изкара още един вирус и зъбната драма я мъчи и сега не само , че не е качила , ами има спад в теглото- но не се притеснявам- не влиза в нормите, но за момента е щастлива и активна - значи всичко е наред Simple Smile трудно яде друго освен кърма- типично за кърмените бебета, захранени след 5,5 м, ама и това ще мине Simple Smile  Тя е супер ранобудна /5:30-6:00/ , но пак не мога да ги направя 6 хранения- 7-8ч- кърма, 12 обяд, към 15-16 каша с плод/ иначе няма шанс и малкото каша да яде/, 18:30-кърма/ но чести го пропуска/ , 20:30 ч- кърма- това е. Като ще пробвам да давам кашата вече сутрин, защото следобяда е многооо трудно- на маймуна станах

# 482
Без опит няма как да не следвам схеми. Ако в родилното не ми бяха казали как да храня бебето, щях да му дам още първия ден 50-100 мл на едно хранене Heart Eyes
Аз се водя от личен опит - като бебе съм похапвала и съм била пухкава, еми така съм и до днес. Същото се отнася за ММ - каквото обича майка му да яде, той обича същото, затова аз ще предложа много вкусове, дори и не любими, а то да избира.
Нещо др да ви питам - как облечени и завити слагате бебчета да спят вечер като падна температурат ?
Зимата спеше със спално чувалче, но сега като пълзи вече няма да го търпи предполагам, а одеалото ще е все встрани от него

# 483
Невроложката следи за количеството хапване и ни коригира, ако се налага. Ходим при нея заради рахит, който е от бързо наддаване. Бебо си има апетит - пу-пу - но и доста качва, затова следим количествата. Иначе има вероятност да се забави с прохождане, пролазване. За сега няма никакви намерения за лазене, има сила да се тътри, но явно не знае още как. Напоследък и по корем не иска да стои. Педиатъра и невроложката са на едно мнение кое как в храненето, така че няма драма. Само единствено броя на храненета са ни много - 6.
Има чувалчена с крачоли и ръкави, може би от тях ще търсим по нататък - и бебо е все отвит.

# 484
-INA-73 и ние спим с чувал, чудех се и взех с крачета. Вече не се оплита и спокойно като се събуди си пълзи и сяда в кошарата. Иначе все се омотаваше, катурваше се и се удряше в решетките.

# 485
Хранения има 5, но на ядене изяжда по 200-230гр или мл. Нощно хранене аз го махнах в 4ти или 5ти месец.

Вкъщи сме с две кучета. Спасява ме прахосмукачката робот и основно почистване 1 път в седмицата. Малкия го пускам свободно да лази навсякъде, пипа кучетата, ближат го, лежат на земята при него.

# 486
-INA-73 Беба спи с дълги крачоли и ръкави от скоро, ако се отвие поне да не е гола. Завивам я и общо взето държи завивката, която е тъничка (спи по корем почти през цялото време). Отностно чувала до преди лятото спа с такъв по дебел без крачета, имаме такъв с крачета летен на Angel baby тея дни го сложих но нещо не се изкефи, изглежда че и пречи докато заспи.

# 487
Антигона, откачам с тези косми, навсякъде са. А не смогвам за прахосмукачка всеки ден. Робота не съм го пускала скоро, може да опитам. Спира ме това, че трябва да му разчиствам и на него, а не ми остава много време...
А колко често ги къпете кучетата?
Аз също давам да го пипа и съответно отнася и по някой език. Но хич не искам да яде косми и то мръсни Joy А знам, че не е хубаво да се къпят често.
Въртя се в един омагьосан кръг. Пълен с косми. Хахахах

С чувалче спи, скоро сложихме зимен, преди това беше летен. Чакам да пристигне и такъв с крачета.

# 488
Какви бяха симптоми е на рахит ? Нещо ми се запотява докато цоцка по главичката ?!
Невроложката следи за количеството хапване и ни коригира, ако се налага. Ходим при нея заради рахит, който е от бързо наддаване. Бебо си има апетит - пу-пу - но и доста качва, затова следим количествата. Иначе има вероятност да се забави с прохождане, пролазване. За сега няма никакви намерения за лазене, има сила да се тътри, но явно не знае още как. Напоследък и по корем не иска да стои. Педиатъра и невроложката са на едно мнение кое как в храненето, така че няма драма. Само единствено броя на храненета са ни много - 6.
Има чувалчена с крачоли и ръкави, може би от тях ще търсим по нататък - и бебо е все отвит.

# 489
Не знам да ти кажа честно. Педиатъра ни насочи още преди месеци към невролог, заради стряскане на бебо. Мисля, че се следи и дали е активен. Не трябва да е отпуснат. Иначе си има и изследвания при съмнения за рахит. От тегленето всеки месец ме побиват тръпки - хем да не е наддал прекалено много, хем пък да си наддава и да си разсте. Disappointed

# 490
Да минете бързо през това ❤
Не знам да ти кажа честно. Педиатъра ни насочи още преди месеци към невролог, заради стряскане на бебо. Мисля, че се следи и дали е активен. Не трябва да е отпуснат. Иначе си има и изследвания при съмнения за рахит. От тегленето всеки месец ме побиват тръпки - хем да не е наддал прекалено много, хем пък да си наддава и да си разсте. Disappointed

# 491
Какви бяха симптоми е на рахит ? Нещо ми се запотява докато цоцка по главичката ?!
Нормално е докато суче да се изпотява по главичката- около ушите най-вече, това е заради усилието да суче . При рахит изпотяването е обикновено докато спи.

# 492
И ние сме с куче вкъщи. Сресваме го всеки ден, къпем го напоследък доста често - на седмица, две, ама то все намира как да се направи цялото мизерно навън, така че си го заслужава 🤣.
Сега започна пак сезонния косМопад (не знам на кой сезон вече) но положението пак е нетърпимо. Робота е решението - пръска се да чисти и пак има косми. Особено изнервящо е когато прекарваме доста време на земята на постелката, и косми навсякъде около нас. Този път мислим да пробваме да подстрижем кучето, при наши познати това сякаш облекчи положението. Иначе малкия иска да я пипа/дърпа, аз малко се притеснявам как ще му реагира, защото не е от типа кучета, които се оставят да ги тормозят.  В същото време редовно я виждам как отива да му играе един език, ама все по лицето..много са ми гнуснички миличките :p. Та все още не мога да им хвана спатиите какви ще им бъдат отношенията

# 493
Нашето куче е я двора, та нямам тези драми.
Иначе спи с ромпър с дълъг ръкав и крачоли и есенен чувал отгоре. Напоследък слагам и тънко одеалце, защото до зима спим на отворена на ножица врата към терасата.
Като захладнее още слагам зимен чувал.

# 494
Да си измрънкам
Този зъб много трудно и избива, днес е 3ти ден, а съвсем леко се вижда😑 за капак снощи в 3ч вдигна температура, доста топла беше не съм я мерила, сега няма и си е както винаги.
Чух се с педиатър каза зъб, казах и че избива горен, но пита колко била снощи температурата, ами за първи път вдигна и аз бързо дадох нурофен, изобщо пък снощи сънена и стресирана не ми дойде да меря🤯
Ппц не съм шаш и паника ама..

Общи условия

Активация на акаунт