Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 26 187
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Като чета, колко пъти хапват бебчетата оставям с впечетление, че аз бъркам някъде. Беба има 4 хранения. Заспива в 9 и става сутринт към 8/9. Давам по 230 мляко сутринта и вечерта, като на обяд съм заместила обяда, следобед давам каши, плодови пюрета с бисквита и т.н, додавам и малко мляко после. Беба е спокойна и си изчаква до следващото хранене без проблеми.
Абсолютно идентичен е режимът и на моето момче - и за спането, и за храната. И аз се притеснявах, че има само 4 хранения. Пробвах на няколко пъти да вкарам пето ядене, като сгъстя интервалите за хранене, но не се получи - не си изяжда всичко и дори сумарно яде по-малко. На последната консултация беше наддал 300 гр. Не зная дали е малко за бебе на 7 месеца /към момента на измерването 7300 г/. Нито е дебел, нито е кльощав.
Сега вече е на 7 месеца и половина и искам да въведа глутена. Бях решила да започна с овесена каша и купих на ХИП. После се загледах в опаковката и на нея пише, че не съдържа глутен и се обърках. Навсякъде пише, че при въвеждането на глутена е добре да се започне точно с овес. На Holle е посочено, че овесената каша съдържа глутен. На Хип някаква иновация ли е липсата на глутен?...Вие как въведохте глутена, с какво започнахте и с какво продължихте? /Досега съм въвела зеленчукови, плодови, ориз, царевица, просо под формата на каша, пилешко, пуешко, заек и жълтък/.

# 496
1:1 сме, повече хранения и не изяжда всичко 😁Иначе въведох глутена именно с овесена каша на Слънчо, която е с банан и слива, в нея няма никаква захар и много и хареса, продължих със сухарите от спелта на Holle, които аз намерих да не съдържат сол и захар. Мисля скоро да предложа и пшеница вече.
Като чета, колко пъти хапват бебчетата оставям с впечетление, че аз бъркам някъде. Беба има 4 хранения. Заспива в 9 и става сутринт към 8/9. Давам по 230 мляко сутринта и вечерта, като на обяд съм заместила обяда, следобед давам каши, плодови пюрета с бисквита и т.н, додавам и малко мляко после. Беба е спокойна и си изчаква до следващото хранене без проблеми.
Абсолютно идентичен е режимът и на моето момче - и за спането, и за храната. И аз се притеснявах, че има само 4 хранения. Пробвах на няколко пъти да вкарам пето ядене, като сгъстя интервалите за хранене, но не се получи - не си изяжда всичко и дори сумарно яде по-малко. На последната консултация беше наддал 300 гр. Не зная дали е малко за бебе на 7 месеца /към момента на измерването 7300 г/. Нито е дебел, нито е кльощав.
Сега вече е на 7 месеца и половина и искам да въведа глутена. Бях решила да започна с овесена каша и купих на ХИП. После се загледах в опаковката и на нея пише, че не съдържа глутен и се обърках. Навсякъде пише, че при въвеждането на глутена е добре да се започне точно с овес. На Holle е посочено, че овесената каша съдържа глутен. На Хип някаква иновация ли е липсата на глутен?...Вие как въведохте глутена, с какво започнахте и с какво продължихте? /Досега съм въвела зеленчукови, плодови, ориз, царевица, просо под формата на каша, пилешко, пуешко, заек и жълтък/.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 12:07 от Joy.

# 497
Аз дадох каша грис на Holle, пише, че е пълнозърнеста. Прие се добре.
На Holle продуктите ми хоресват, но ги няма в много магазини.
Въобще каште са ни любими.  Взела съм сега и млечна на Hipp.
Който дава макарони на Plasmon какво количество /брои лъжици/ суха смес сварява за едно хранене на бебето ?

# 498
Аз дадох каша грис на Holle, пише, че е пълнозърнеста. Прие се добре.
На Holle продуктите ми хоресват, но ги няма в много магазини.
Въобще каште са ни любими.  Взела съм сега и млечна на Hipp.
Който дава макарони на Plasmon какво количество /брои лъжици/ суха смес сварява за едно хранене на бебето ?
Аз му варя 5 мерителни лъжички от АМ в 250мл. вода.Накрая като добавя  сиренето /колкото кибритена кутийка /и лъжичка масло става общо количество около 210-220гр
Ps:въведох глутена с овесената каша на Hipp/и аз много се чудих защо пише без глутен/ и после  сухари от спелта на Holle.

# 499
Чистите овесени ядки са с нулево ниво на глутен. Така съм чела. Но рядко са толкова чисти, затова и ги водят с глутен, защото имат примеси.
Аз глутена не го мислих и директно с кус-кус го вкарах. После каквото ми дойде по половин доза директно.

# 500
Какво ви е мнението за проходилките ? Ще използвате ли и от кой момент?
На нас ни подариха, но чета, че май са забранени в др.държави. Орторедът /д-р Фурлакис/ е за тях, като каза може ведната, а педиатър ми каза да изчакам до 8-ми месец.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 01:23 от -INA-73

# 501
На нас педиатърката ни каза да позлваме бънджи/ проходилка още от 5 месец. Но не позлваме, мисля че може да й хареса да подскача, но не ми се иска да прекарва много време така. Иначе тя използва всяка възможност (като я държим) да опъва крачета и подскача, но още стъпва на пръсти. Мисля, че ако ползваме бънджи, това стъпване на пръсти ще е вредно за прохождането.

Решила съм скоро да почваме с гърнето. След две/три седмици мисля ще може да седи стабилно и почвам да го въвеждам. Някой друг ще почва ли по-рано?
Като говорихме с педиатърката се изненадах, че каза, че първо е по-важно пишкането да научи (акането не било толкова трудно да се научи). Но пък ми се вижда много стрес изведнъж да почна постоянно да я слагам на гърнето. Та се чудя дали да почна по два/три пъти на ден и после като види за какво става въпрос да увелича…

Какво ви е мнението за проходилките ? Ще използвате ли и от кой.момент?
На нас ни подариха, но чета, че.май да забраневи в др.държави. Орторедът е за тях, като каза може ведната, а педиатър ми каза да изчакам до 8ми месец.

# 502
На мен гастрото ми каза, че глутен се съдържа в люспите на овесените ядки и на 100% не можело да се гарантира, че няма следи.
Аз нито бънджи, нито проходилка ще вземам. Чух много мнения и за, и против от ортопед, кинезитерапевт, невролог.
Няма да взимам, защото моя не подскача в скута ни, или никъде всъщност. Все опъва краката. А с проходилка само ще се блъска в шкафовете. Сега се вдига по мебелите и хич не ми харесва, че нали казват, че ранното прохождане не е ок за краката и вече нз. То не е като да мога да го спра:imp:
dannniiii ние взехме гърне с мисълта да свикне с него. Сложихме го няколко пъти, еми малкия направо в истерия изпада. Много го е страх, ама и понятие си нямам защо. С дрехи, без дрехи едно и също. Та сега сме го прибрали да го забрави. Те реално доколкото разбрах няма как да ходят сами - да стискат де, докато не започват да качват и слизат по стълби. Там някакви мускули отговаряли о за двете. Та реално ще е ти да се научиш кога пишка и да го дебнеш.

# 503
Ехеее колко сте изписали 🙂 Госпожицата е качила само 50гр този месец. Педито не се впечатли особено, каза, че защото била много активна. Според мен може и да не е толно тегленето предния път, заради това че беше хапнала току що. Ние имаме подарен музикален уокър за бутане и ще ползваме него ако има интерес. Засега не се изправя още. Вчера бяхме на преглед при д-р Фурлакис. Обясни, че всички такива неща, които изправят бебето принудително (в това число и ръцете на родителите) могат да се ползват по малко ако има ядра на вкостяване на тазобедрените стави. Наблегна на факта, че пълзенето е много полезно и трябва да се стимулира бебето да пълзи по-дълго.
Май ми направи реакция към яйцето Sob честно ви казвам ще се гръмна с това захранване вече. Ще си живеем на тиква и батат май. Sob

# 504
Аз ползвам проходилка 3 в 1 Лили на Chipolino,и тя много се радва и си стъпва на цялото стъпало в/у килимчето на проходилата.В началото седеше само няколко минутки и започваше да мрънка,с времето се научи как да си пуска мелодиите и сега много се забавлява,но аз я оставям за кратко и просто си редувам слагам я за малко седнала после в проходилата,после я слагам да си полежи и общо звето така.Явно има медицински аргумент против проходилките?Ще споделите ли малко инфо?Едвам се престраших да я сложа в нея и сега като прочетох,че дори ги забраняват…се замислих и аз полезността им.

# 505
Бях гледала две лекции в 1 наум по темата: виж ги, там се изказват за проходилките -

https://m.youtube.com/watch?v=WvP0GLgmKNc

https://m.youtube.com/watch?v=gPz3K_Ni0Co&t=5132s

Аз ползвам проходилка 3 в 1 Лили на Chipolino,и тя много се радва и си стъпва на цялото стъпало в/у килимчето на проходилата.В началото седеше само няколко минутки и започваше да мрънка,с времето се научи как да си пуска мелодиите и сега много се забавлява,но аз я оставям за кратко и просто си редувам слагам я за малко седнала после в проходилата,после я слагам да си полежи и общо звето така.Явно има медицински аргумент против проходилките?Ще споделите ли малко инфо?Едвам се престраших да я сложа в нея и сега като прочетох,че дори ги забраняват…се замислих и аз полезността им.

# 506
Fishy и аз започвам жълтък днес и като ти прочетох поста Head Band Каква реакция ти направи?
И на мен Фурлакис ми каза същото. Реално ми каза, че ако ще се държи детето под мишниците, за да се учи да върви, то по-добре проходилка, че да не остана без кръст.

# 507
Аз няма да купувам проходилка /уокър. Не ми е оправдана вещ щом може да стои в нея по 20 Мин /2-3 пъти на ден (много мразя да се засипвам с ненужни неща) Ако някой ни подари ще ползвам. Не мисля и че за толкова кратко време може да навреди. Силно съм ЗА пролазването и го стимулирам по всякакви начини. В крайна сметка това ще направи детето що годе самостоятелно в движението/игрите, а и като цяло проучванията показват сериозни ползи от усвояването на това умение. Като гледам клипчета с фазите на пролазването сме май някъде посредата. Когато си играем го държа и изправен, стъпва на цяло стъпало, подскача няколко пъти и му писва или се измаря, така че за момента успявам да иззема функциите на бънджито 🤣. Гърне бях чувала в 1 наум че се дава когато на детето му стане интересно да сяда, подмине ли се този момент, започва да му става интересно да се изправя и съответно гърнето вече няма шанс. Мисля, когато дойде този момент, да започна да го слагам сутрин или след сън когато обикновено се случват нещата. Но съм изцяло с идеята, че го давам с цел опознаване, а не да се мъчим и двамата на нещо, което дори физиологично не му е дошло времето. Все още се олюлява като седи сам, затова и ще изчакам. Дайте идеи за играчки / игри за сегашната възраст. Последно взех кофички за кули- интересни са му, по-скоро да ги гризе, но като построя кулата и й се радва, преди да я разсипе. Старите играчки много взеха да му писват вече и повече от минута не си задържа вниманието, да е направо ги подминава. Измислям някакви истории и ги подмятам напред назад все едно са герои в приказки, но започвам да се изчерпвам. Ясно че възрастта е такава, но все пак някой може да има добра идея за разнообразие.
Пробвах сухарите на Holle със спелта - въобще не е впечатлен, ще ги доизхабя за сгъстяване на някое плодово пюре. Следващата "вкуснотия", която мисля да опита ще бъде кус-кусът.

# 508
Малко стрес от тази сутрин😬
Казах ви че никне ляв страничен резец..
Сутринта лявата бузка беше зачепвена, и доста по- топла от другата.
Някоя от вас да се сблъсквала със същото, четох че е нормално, но все пак🥴
Утре сме на контролен, силно се надявам всичко да е наред, иначе си е игрива, от време на време киселее.

# 509
Има мечета, слончета, големи са около 50 см пеещи със светещи области на коремче или гръб. Слончето дори прожектира звезди и луна на бяла повърхност.
Активната гимнастика е също хубава - по гръб прави дъга и се изпъва да дърпа и свали висящи при нас мечета, които ръпа и смучи . По корем лази до нея, до пияното и ръчка бутони да пуска музика - тя е няколко мелодии, клавищи са към 10, но не все издава звук

Общи условия

Активация на акаунт