Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 875
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Моята беба,още няма зъбче и даже няма и признаци,че ще има скоро.Само моята ли още е без зъбче?
За неспокойният сън не мога да дам съвет,може да са много причините да не спи спокойно,щом й давате за облекчаване на венците то най-вероятно ще си имате скоро зъбче и може тогава да се успокои.

# 541
В момента и пробиват горните два, но явно доста я мъчат. Не се притеснявайте, че вашето бебе няма зъбки. Сестра ми не е имала до много късно и майка ми я е завела на лекар. Човека направо и се изсмял и я попитал дали е виждала някъде на някой да не са му поникнали зъби. 😁 ще се покажат, дори съм чувала, че по-късно било по-добре.

Моята беба,още няма зъбче и даже няма и признаци,че ще има скоро.Само моята ли още е без зъбче?
За неспокойният сън не мога да дам съвет,може да са много причините да не спи спокойно,щом й давате за облекчаване на венците то най-вероятно ще си имате скоро зъбче и може тогава да се успокои.

# 542
Моето бебе също няма все още зъб. Белеят се долните венци по средата, но нищо. Аз не се притеснявам. При баткото първите зъби поникнаха след като навърши годинка и първо излязоха горните два. Сега е с пълен ред зъби Smiley

# 543
Да се включа и аз по темата за зъбките: D.
При нас избиването на горните/вече са 4/ е очевидно много по-болезнено от долните/2/.Събуждането,липсата на апетит,лигите,температурата ,мрънкането и вс.подобни са х5 в сравнение когато се появиха първите/долу/.
За водата:пие около150- 200мл. Не следя със точност/вече/но определено пиеше повече когато беше топло.Две хранения са АМ +3 твърда храна.
Да оставянето сам: тия дни е такова мрънкало и не дава да го оставя и да 1мин. сам да си играе🤪🤪🤪.Направо ще полудея вече....и проходилка/паяк му купих само и само да го местя из стаите с мен/бънджито е мн.голямо/ и няма и няма...ходи след мен и реве със глас и сополи.В момента в който го взема на ръце няма по-щастлив и нахилен човек на Земята!Надявам се да е само период.....

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 12:23 от Анна Иванова 648392

# 544
Може би е по-раздразнитвлвн от зъбите и търси мама да го успокои. Импри нас е така - от два дни като я боли иска повече гушкане и внимание.
Иначе и при нас нямаше признаци за зъби до преди два дни, изведнъж вече има и се появи едно зъбче. Simple Smile аз все гледах отдолу, а то излезе от горе…
За хранения е три млечни и три с пюрета. Купих чаша за вода с дръжки, но я беше страх от по-широкия биберон и не пиеше заради това. Сега като й давам с биберон пие доста, но вече иска да си държи сама шишето. Не иска аз да й го държа (за водата де, не за млякото). При всяко хранене с пюре пие доста, преди, по време и след това.
Вашите изпускат ли постоянно играчки и биби по земята? Постоянно го събирам и мия, направо се побърках Simple Smile

# 545
Жекова, а колко време е нощния сън? В колко става, в колко ляга?
Може да се преуморява. Това събуждане с рев сочи натам. При преумора също насичат съня.
До колкото знам през деня трябва да спят не повече от 3 часа, но не и много по-малко. При вас при две дремки й се събират само два часа и може това да е проблема.
Пробвай да удължиш дремките през деня когато са само 2, да бъдат по към час и половина.
А когато са три да не надхвърлят 3 часа.

Вероятно преминава от три към две дремки и това е цялата работа. Ще мине, ама знам колко е тегаво... И ние сме от тези с многото събуждания.

Всъщност за хемоглобина нищо не казваш, той също играе сериозна роля при тези събуждания, ако има дефицит на желязо

# 546
Цитат на: dannniiii
Вашите изпускат ли постоянно играчки и биби по земята? Постоянно го събирам и мия, направо се побърках Simple Smile
[/quote
Не само,че ги изпуска но и ги хвърля нарочно вече....много му е интересно какво ще последва след като е вече на земята. Залива се от смях като се наведе са я/го взема😜😜.Миех ги с топла вода и препапат сред всяко хвърляне...последно време някакси лека полека  се пречупвам и мия само с вода.То и без това чопли килима и ближе пода вече...пък и имаме котка...направо имам чувството, че ще изпадна в нервна криза на моменти но вечер /като заспи/ и седна с малка напитка си се навивам,че всички деца са минали през това и са оцелели....
Това за хемоглобина не го знаех и сега се притесних🙄...Симеон е с нисък/от контролата на 5+м/ от тогава до сега все не можем да се улучим с педиатърката/той болен...тя отпуски.../за повторно изследване.Имаме уговорка нещата да се случат до средата на тоя месец дано се е повишил все пак тогава тепърва се захранвахме  с месо и т.н.

# 547
Sd.ad много благодаря за съвета ще пробвам, дано има резултат. Нощем заспива към 22:30 и се буди окончателно към 10. Ще гледам да и изтегля лягането в 9 поне и без това идва зима. Хемоглобина и е леко нисък - 109, но според педиатърката с храната ще го оправим. Въвела съм вече спанак, жълтък и други източници на желязо, надявам се да има резултат.

# 548
Анна, не се самонавивай, хемоглобина е само една индикация, има и други, а и още изследвания, преди да се заключи железен дефицит. При нас беше комплексно и в крайна сметка феритина се оказа наистина много под нормата. Споделих го във връзка с честото събуждане, защото оказва влияние. При вас вероятно всичко е наред, а и доколко си спомням сте на АМ - там има достатъчно желязо, при кърмените бебета е по вероятно да се случи.

Жекова, стискам палци да помогне и да поспите Heart Щом педи е казала, значи няма място за притеснение. Ако все пак въпреки корекциите продължи така да се буди и да е нисък Х, може да пуснете един феритин за всеки случай. И според мен по-рано, ако ляга е по- добре, но важното е да работи режима добре за семейството.

# 549
Как даваш teetha, на мен приятелка от Англия ми сподели как я дават англичани
В острия период 2-3 пъти, разтварят прахчето в малко вода да стане на каша и мажат венеца,
После веднъж или два пъти като поотмине драмата.
Все още не съм пробвала, че първо искам да свърша дентокинд табл., и ще пиша отзив, ако някой е пробвал този начин нека сподели.🌞🦷
Момичета, през деня спи по 2, макс три пъти за около час най-много. Не пълзи още, по-скоро се приплъзва, но я оставям по много време да играе на земята. Събужда се с мрънкане и рев, не иска вода, не иска бибка, люлеене, гушкане.. единствено на гърдата ми се успокоява, пробвах и ам да дам, за да е по-засищащо и след 2-3 часа пак същата работа. Не преяжда, храня я с нормални за възрастта и количества, ака всеки ден. Споделих с пефиатърката, тя каза, че не трябвало да е така, но периода на никнене на зъби бил много тежък. Мажа Дентинокс, дадох и дори прахчета Тийта и пак нямаше особена промяна.

# 550
Venus mommy четох, че се изсипва направо в устата на бебето или се дава с лъжичка… но обезателно ще пробвам начина, който ми казваш. Лично аз не видях особена разлика, което не означава задължително, че не действа, а по-скоро може да не е това главния проблем.

# 551
За сега при зъбоникнене съм най-доволна от дентинокс - то съдържа лидокаин и наистина им помага за кратко време, но все пак. Не вярвам на хомеопатия - което “минава “ с нея, минава и без нея Simple Smile използвам го само , ако много я боли преди сън

# 552
Моя вода има дни дето пие по 80-90мл , в други все едно отрова му давам. С какви ли не чаши, биберони все тая му е, дъвче накрайника и като се излее вода и не се задави...
sirena_21 ние бяхме със сополи и ни изписаха инхалации и 2 вида капки. За седмица се оправи. Вирусче било.
.....вечер /като заспи/ и седна с малка напитка...
хахаха как ме разсмя:joy: Мислех, че съм само аз тая с напитките и размислите вечер.

# 553
Добре бе хора аз ли живея в заблуда, мислих си че между излизането на зъбите ще има почивки поне по 2-3седмици, да ама госпожицата цял ден киселее, прохлаква насън, трудно заспива, яденето няма да коментирам,  че ми е болна тема.
Оказва се че почивката беше 3дни и айде пак.🥲🤯

# 554
И аз си мислех, че ще са на периоди, но сега гледам, че вторите горни резци май се показват. Бая се е забелил венеца и от едната страна е като срязано. Ако наистина излизат за 2-3 месеца 4 двойки ще станат. Но пък бебо си е все кисел, все на ръце, все си е мрънкало та не ми прави много впечатление. До сега и нищо не сме давали за зъби.

Общи условия

Активация на акаунт