Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 857
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Моя вода има дни дето пие по 80-90мл , в други все едно отрова му давам. С какви ли не чаши, биберони все тая му е, дъвче накрайника и като се излее вода и не се задави...
sirena_21 ние бяхме със сополи и ни изписаха инхалации и 2 вида капки. За седмица се оправи. Вирусче било.
.....вечер /като заспи/ и седна с малка напитка...
хахаха как ме разсмя:joy: Мислех, че съм само аз тая с напитките и размислите вечер.
Би ли споделила какви капки ви бяха предписали?
Малчо върви към оправяне, но да ги имам предвид за друг път и да питам педито за тях /че тя общо взето се съгласява като я питам дали дадено лекарство е приложимо...по някой път с ченгел й вадя думите.../

# 556
Би ли споделила какви капки ви бяха предписали?
Малчо върви към оправяне, но да ги имам предвид за друг път и да питам педито за тях /че тя общо взето се съгласява като я питам дали дадено лекарство е приложимо...по някой път с ченгел й вадя думите.../
Инхалации с Пулмикорт и по веднъж капки Виброцил, като ги редувахме с някакви забъркани в аптеката. Както и фенистил за успокояване на надутата лигавица.

# 557
D.B и ние си чакаме зъбите още 😉

Пиенето на вода става все по-голяма драма с всеки изминал ден. Сега установи, че като прави “бррррр” на ръба на чашата водата се разплисква и познайте за какво забавление иде реч …. Вода има навсякъде наоколо, но не и в устата й. От биберон отказва категорично вода.
Някаква задна хрема има и пак съм в чуденка дали е алергична или от зъбите. В сряда пак сме на алерголог.
Сега е на вълна катетене и се опитва да драпа нагоре постоянно. Иска да се измъква от кошарата, да се вдига на оградата на килима, да се катери по мен.
Аз teetha давам директно в устата. Според мен е повече като подкуп, защото е сладко, ама ако е кисела се забаламосва малко, та чат-пат го давам. Иначе не мисля, че има кой знае какъв ефект.

# 558
След пробили долни два зъба, днес видях, че са едва пробили горни втори резци, а средните два още ги няма...ще е забавна гледка като пораснат🤭 На 7++ е🤔

# 559
Момичета имам два въпроса. Заместихте ли вечеря вече и в колко часа? И вторият въпрос ми е какво кисело мляко давате, на коя марка, ако е купешко? 🙄

# 560
Момичета имам два въпроса. Заместихте ли вечеря вече и в колко часа? И вторият въпрос ми е какво кисело мляко давате, на коя марка, ако е купешко? 🙄

Не съм я заместила и ще изчакам, защото си търси млякото. Ако замеся ще има 6 хранения, защото и вечер иска мляко.
Кисело мляко ще дам след 1г., като марка бих дала сега Хармоника или Добротица.

# 561
Здравейте, отдавна не съм писала тук и не съм ви чела.. Не ми остава време.. Бебка е на 7+ и има заместени 2 храбения по 170 гр обяд и следобедна закуска скоро ще започнем и закуската. Яде по 180 мл мляко 3 пъти попринцип, но откакто започнаха да и избиват зъбките понякога по 4ри- 5 пъти. След всяко изпиване на млякото почва един неистов рев та се чудя дали да й го увелича да не би да не й стига, но ме притеснява че ще е много за месеците й. Пие Аптамил 2ка на кутията пише от 6 до 12 несеца по 180 мл, че трябва да пие. Вашите бебчета по колко ядът?

# 562
Бебо има 4 храненета с мляко  - 3 х 170 и едно х 130 мл, едно хранене с пюре и едно с каша и двете по 170/180 гр. Ако откаже нещо да си доизяде не го насилваме така че има дни и с по малко храна.

При нас се появи проблем с обедните зеленчукови пюрета. Ако дам с месо си го яде, ако е чисто или с жълтък не го яде. Днес отказа и с сирене, сиренето си го изяде с кашата. Чудя се вече дали мога да предлагам всеки ден месо, но по малка доза, просто да му замирише и да го прилъжем да яде. Днес категорично го отказа, а преди е ял такава комбинация, дадохме мляко. Какво използвате за овкусяване? Май не му харесват на вкус - само батат с нещо си приема и не винаги с охота.

# 563
Моята беба е на Нан Комфортис 2 и пие по 150мл.

# 564
Нашето АМ няма 1 и 2.С едно и също е от ден 1.На кутията пише от 5ти месец 210мл. вода+7лъжички.Моят си ги пиеше по това време.Сега сам си намали дозата покрай тия зъби и пие 180вода+6лъжички....и то невинаги го изпива.
И на солените пюрета се мръщи много.Ако не е домашно с доста месо почти нищо не хапва🙄
Аз давам месо почти всеки ден иначе ще стои гладен или ще му дам сладко а не искам.Преди два дни му дадох кокълче от печено свинско ребърце и го сложих в паяка .....20мин. все едно нямах дете. Снимах си го омазан в лиги до челото смуче го и му говори беше ми супер забавен.Аз си му обещавам от доста време ребърце😂😂 заслужава си ги с тия мъки за тея зъбки😁😁😁
Дописвам:овкусявам с лук,чесън, подправки и задължително масло докато е горещо.Вече добавям и щипка сол буквално мини щипка.
Иначе сирене си хапва 8 от 10 дни в комбинация  със кус-кус и масло.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 21:33 от Анна Иванова 648392

# 565
При мен вече отказа купешки. Само домашно, но днешната партида замина без да е ял. Плодови купешки слагам в кашата, но правя и от ябълка и круша.
От днес уж трябваше да почнем с по едри парченца, а не финно смяно. Може би това е променило вкуса на пюрето, не знам. Аз смесвам различни зеленчуци.

# 566
180 с 6 лъжици АМ давам аз.
Момичета, как приготвяте домашно пюре с месо и откъде купувате месо? Големи затруднения срещам с това пзаруване и мисля вече да започвам малко по малко да купувам от пазара.

# 567
Аз дават само пюрета от магазинът на 3-4 марки. Пробвах да сваря сладък картоф, еми не ми.хареса на вид, твърдо и няма сваряване. Няма как да готвя малки порции с такова голямо разнообразие. Аз захрних с жълтък преди 2 седм и сега ще редувам зеленч.пюре с месо/жълтък, така ми е написала педиатър. Чисто зеленчуково пюре на обяд знам, че не се дава. Сирене не давам на обяд, пазя го като добавка за закуската - към каша или макарони.
Относно едростта на храната - едва комшийка с много капризно дете ми подсказа следното - бебето може да харесва гладко пюре, да не харесва средно едро, но да яде по-големи парчета - еми пробвах и е така

# 568
Злодеида е по същият начин, наричам я заек- вампир, или накратко зампир🤣🤣🤣🤣❤

След пробили долни два зъба, днес видях, че са едва пробили горни втори резци, а средните два още ги няма...ще е забавна гледка като пораснат🤭 На 7++ е🤔

# 569
Това с едрото е интересно, Ина, колко големи парченца даваш?
И при нас се цупи на обедното пюре, според мен и като вкус и като текстура. Като сложа малко парченца почва едно страшно давене…
Иначе вчера дадох риба за пръв път и за мое угчудване й хареса много, всичко излапа.

Аз дават само пюрета от магазинът на 3-4 марки. Пробвах да сваря сладък картоф, еми не ми.хареса на вид, твърдо и няма сваряване. Няма как да готвя малки порции с такова голямо разнообразие. Аз захрних с жълтък преди 2 седм и сега ще редувам зеленч.пюре с месо/жълтък, така ми е написала педиатър. Чисто зеленчуково пюре на обяд знам, че не се дава. Сирене не давам на обяд, пазя го като добавка за закуската - към каша или макарони.
Относно едростта на храната - едва комшийка с много капризно дете ми подсказа следното - бебето може да харесва гладко пюре, да не харесва средно едро, но да яде по-големи парчета - еми пробвах и е така

Общи условия

Активация на акаунт