Февруарски бебета 2021 ☀️Тема лятна 🌊

• 25 384
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Какво е Киндеру ? Упражнения за бебета където е в Манастирски ливади ?
Някой ползва ли консултант по спане ?
Два пъти спане през деня добре ли е за бебе на 8м. или тритрябва да са ? Едното преди обяд, а др.следобяд. След 1г-1г.2м.. знам, че трябва да е 1 път.

# 631
Не ползвам консултант, понеже не сме мали сериозни проблеми със съня. Но мога да кажа, че по графиките в интернет, нещата се случват при нас с два месеца по-рано. Примерно третата дрямка я махна в 6 месец. А сега започна често да спи само един път на ден. Но навсякъде пише, 2 дневни съня до към годинка.  Заради новите умения често спи неспокойно, особено като се научи да се изправя по кошарата взе да се буди и да става. Но това е период.

# 632
Аз гледам тук как са дали графика и горе долу така се водим, но дремките ни са по 40мин. първата и последната и средната е 40мин до 1.30.
Но главно по малкия се водя. Сега се мъча да изместя всичко поне с час, че като сменят часа...
dannniiii с това изправяне в кошарата посреднощ не сме спали като хората от 2 седмици. Стане ли 2 часа и се почва. Кога приключва този период,
че направо Triumph
Единия път така ми изкара акъла, качил се провесил ръце под раменцата и заспал с опряна глава на решетка горе. Беше виснал като прани гащи.
И ние бяхме на Киндиру 2 пъти. Не е за нас. Тунела и където се катери най му хареса и взехме тунел от Икеа, а за катерене вкъщи също намираме как.

# 633
Ох да, и при нас беше кошмарно една седмица, сега пак се пробужда, но не става (то и със зъби съвпадна) Четох какво да правя с нощното ставане и най-помогна просто да я оставя максимално през деня да се катери. Следобяд е като машинка, не спира. Освен това още не може да слезе сама и реве някой да я смъкне. Ако никой не я смъкне накрая се пуска и тупва, нямам идея кога ще се научи да слиза.
Аз гледам тук как са дали графика и горе долу така се водим, но дремките ни са по 40мин. първата и последната и средната е 40мин до 1.30.
Но главно по малкия се водя. Сега се мъча да изместя всичко поне с час, че като сменят часа...
dannniiii с това изправяне в кошарата посреднощ не сме спали като хората от 2 седмици. Стане ли 2 часа и се почва. Кога приключва този период,
че направо Triumph
Единия път така ми изкара акъла, качил се провесил ръце под раменцата и заспал с опряна глава на решетка горе. Беше виснал като прани гащи.
И ние бяхме на Киндиру 2 пъти. Не е за нас. Тунела и където се катери най му хареса и взехме тунел от Икеа, а за катерене вкъщи също намираме как.

# 634
Първи опит с попара - пълен провал. Моля, дайте идеи за неин заместител. Пробвам да вкарам пето ядене за деня, защото продължава да яде по 4 пъти на ден /в 8 мляко, в 12 - зеленчуково/месно пюре,  в 4 следобяд - каша с плод и вечер в 8 - мляко/. Та идеята ми беше между сутрешното мляко и обяда да направя нещо като междинна закуска, като изтегля обяда за по-късно, но не ми се получава засега...

# 635
Сирена, на мен ми изглежда супер този график на хранене. Ние сме още с 6 храненета, търси си ги по часовник. Евентуално другия месец май ще мъчим да махнем храненето в 6 сутринта. Има 3 пъти мляко, другите яденета са заместени. Сутринта попара/каша/ кус-кус със сирене, обяд зеленчуци с месо и следобедна закуска - каша или плодово пюре, през ден с жълтък.
Бебо все още има 3-4 дремки. Сутринта става в 6, спи един сутрешен сън, един преди обяд, един по дълъг след обяд, един надвечер и в 20,30 вече е кисел за сън. Ние пък искаме да го изтеглим поне до 21 часа, че да спи поне до 6,30-7 сутринта. Имаме малък прогрес с движението, но все още не пълзи, не се изправя.
Минавам да се похваля, че изследванията ни за рахит са добре. Алкалната фосфатаза е спаднала, а другите показатели са в норма.

# 636
Първи опит с попара - пълен провал. Моля, дайте идеи за неин заместител. Пробвам да вкарам пето ядене за деня, защото продължава да яде по 4 пъти на ден /в 8 мляко, в 12 - зеленчуково/месно пюре,  в 4 следобяд - каша с плод и вечер в 8 - мляко/. Та идеята ми беше между сутрешното мляко и обяда да направя нещо като междинна закуска, като изтегля обяда за по-късно, но не ми се получава засега...
Кус-кус със сиренце и масло.Понякога му варя кус-кус с кубче морков  и др.деленчуци та дори и кубче месо(зеленчуците и месото са предварително приготвени и пасирани) все едно си хапва спагети болонезе:).Също така може да пробваш каша (зърнена ) пак със сиренце и т.н
Моят син категорично отказва попарата колкото и пъти да се пробвах.

дописвам(имам онлайн лекции и приспивам малкия и пиша и тук🤪)...Консултант не съм пробвала и не мога са изкажа мнение. Мони спи 3-4пъти през деня от 30мин до 1,30мин.Никога не мога да му хвана спатиите.Да кажем ,че най-често са 3 пъти.Вечер си спи (освен като му никнат зъбки) но аз си го взимам при нас в леглото ако е нещо превъзбуден и мрънка,буди се и други.Предпочитам да се наспим всичките отколкото "да не свиква" при нас/мен.Моето лично мнение е,че колкото и "да свикне" няма да  е  за дълго(докато тръгне на училище-в кръга на шегата разбира се).Друг е въпроса,че вече ме е страх да го сложа да спи на спалнята с това пълзене...
miss_chichiМного се радвам,че изследванията ви са добре!!Ще си започне да се движи повече бебчо.
Аз в чудо се видях как се промениха нещата буквално за няколко дни и се оказах неподготвена с обезопасяването🤪🤪

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 15:44 от Анна Иванова 648392

# 637
Според мен не се отказвай тотално с попарата. И при нас беше много зле първите пъти, после свикна и си я яде. Иначе и царевична каша със сирене и масло мога да добавя към предложенията.
Първи опит с попара - пълен провал. Моля, дайте идеи за неин заместител. Пробвам да вкарам пето ядене за деня, защото продължава да яде по 4 пъти на ден /в 8 мляко, в 12 - зеленчуково/месно пюре,  в 4 следобяд - каша с плод и вечер в 8 - мляко/. Та идеята ми беше между сутрешното мляко и обяда да направя нещо като междинна закуска, като изтегля обяда за по-късно, но не ми се получава засега...

# 638
Е успокойхте ме Blush.... при нас от 5 хранения станаха 6 с нощно мляко и пълзете, а сега изправяне в кошарата. Като фикс идея му е .. събужда и почва изправяне ... в дървената кошара е опасно да се отпуска назад, а в сгъваемата се кефи, че там е меко  /както ние едно време в снега правихме/. Уча го да сяда от изправено порожение и да се накланя настрани. Безопасността е мноого важна.

Dannniii, откъде да слиза ?

И при нас попапата и дребни макарони бяха провал, но след пасиране прояде макарони по 3-4 м.л.
Аз избягвам да давам чист плод, от него се огладнява бързичко. или с каша или в пюре с извара има такова на гербер. Чакам да дойде момента за киселото мляко.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 21:35 от -INA-73

# 639
Примерно се набира нагоре по кошарата, хваща се за пръчката или горе и не може да се върне в наведена поза, страх я е и не се сеща да клекне още (или може да няма издържливост още..)Аз пробвах да й покажа, но без ефект.

Иначе кисело мляко давам вече, но по една/две лъжички в млечната каша. Иначе чисто кисело мляко не харесва още.
Е успокоихте ме Blush.... при нас от 5 хранения станаха 6 с нощно мляко и пълзете, а сега изправяне в кошарата. Като фикс идея му е .. събужда и почва изправяне ... в дървената кошара е опасно да се отпуска назад, а в сгъваемата се кефи, че там е меко  /както ние едно време в снега правихме/. Уча го да сяда от изправено порожение и да се накланя настрани. Безопасността е мноого важна.

Dannniii, откъде да слиза ?

И при нас попапата и дребни макарони бяха провал, но след пасиране прояде макарони по 3-4 м.л.
Аз избягвам да давам чист плод, от него се огладнява бързичко. или с каша или в пюре с извара има такова на гербер. Чакам да дойде момента за киселото мляко.

# 640
Сирена , нощно време яде ли ?
Дани , каква царевична каша ? Качамак или  ?

# 641
Аз киселото мляко го вкарах преди 2-3 седмици.Пожъна огромен успех дори прояде ориз+спанак като му добавих 2 лъжици кис.мляко😁😁😁.Сега ми е много по-лесно с едното хранене-кис.мляко+бисквити +плод.Първоначално му давах около 5-6 дни по 1-2 лъжички да опита от моята закуска после вече започнах да го комбинирам.Другото което най-накрая се престраших/преди два дни/ е яйчен белтък.Пекох домашна баница/купешки кори разбира се😇😇/ със заливка в която имаше цели яйца ....е седнах да си хапна ми той милия ще му изтекът очите да ме гледа.Отрязох му едно парченце и му го дадох сам да си гризка.Беше очарован.Днес закусва баница(намачкана с вилицата)с плодово пюре.Излапа си цялата порция,че даже не му и стигна.Дадох бисквита да си дояде🤪🤪.Та в тоя ред на мисли вие кои бисквити давате?
Аз да си призная влязох в бебешка борса в нашия град и понеже нямаше как да чета състава на всички купих 12-14 вида бебешки бисквити/хип,плазмон, чичи-бебе,бебелан,бебе, суит плюс-бебешки,боровец-бебешки...с моркови..с банани/каквито се сетите прибрах се в къщи и като започнах да чета състава останах втрещена....минимума е 20/100 захар.Дори на мен някой от тях са ми супер сладки пък какво остава за бебчетата....Два месеца закусвах бисквити с кисело мляко🤣🤣🤣.На Мони давам обикновени бисквити на Кармела(17/100) и още едни обикновени на Кристал(мисля) 14-15/100.
Утре най-накрая сме на консултация нямам търпение да разбера колко е пораснал.Не сме ходили вече трети месец-лл беше отпуска,после той беше болен и направо при педиатър,после пак отпуски и т.н.
Нямам и търпение да го запиша на млечна кухня.При нас приемат на навършени 9 месеца тоест тоя четвъртък уауууу.Силно се надявам да му хареса, че тотално се изчерпах от към идеи какво да му приготвям.
Извинявайте за "романа" който написах.Последният да затвори вратата:))))

# 642
Аз имам някаква на Хипп, но и качамак сигурно става.
Сирена , нощно време яде ли ?
Дани , каква царевична каша ? Качамак или  ?

# 643
Аз днес се престраших да купя едни бисквити на плазмон с 30% по малко захар, но съдържат мляко. Аз още не съм дала нито кисело, а прясно уж ще предлагам декември-януари. За сега ги прибрах.
Щях да питам - вие давате ли да си гризкат нещо? Аз мачкам с вилица, давам и ситни парченца, но не знам кога да предложа за гризкане нещо. Дали ще е бисквита или пък плод.

# 644
Като слушам колко съм изостанала с това захранване и направо се чудя моето дете кога ще прояде всичко Sad засега сме на зеленчуково пюре на обяд и каша с плод или само плод следобяд. Утре ок сме на консултация с алерголог и после ще пробвам да въведа глутен, масло и сирене.
Вечерно време е караконджул, сутрин спи до 8-9. Опитвам се да го изместя да заспива по-рано, засега неуспешно. Има  1-2 или 3 дрямки, в зависимост от това дали и колко се вози в колата.
Аз също се оказах неподготвена за обезопасяване и въпреки всичко, което оплетох, не ми се струва достатъчно сигурно. Опитва се да се катери по кошарата и обиколниците и ме е страх да не се обърне от другата страна. Засега сгъваемата спасява положението. Изправя се и в нея, но няма къде да се покатери. Иначе се научи като е права да сяда, но понякога просто се засилва назад за забавление.
miss_chichi много се радвам! Всичко ще си дойде на мястото!

Общи условия

Активация на акаунт