Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 384
  • 493
  •   1
Отговори
# 195
И моята се дразни от страстта ми към компютърните игри, също понякога се стига до скандали, обаче не ме е плашила с развод, нито ми прави проблем, че всяка вечер разпускам за по половин-един час. Аз също се дразня на някои неща в нея, но не тръгвам с истерии да ги променям или да изисквам преустановяване. Няма как двама различни индивида всичко да им съвпадне във всяко едно отношение. Трябва да уважаваш различията и да ги приемеш без драми ако искаш да сте заедно. Или ако не можеш, да не се хващаш на хорото.

# 196
Ако те дразни нещо може да си поговорите спокойно. Това с развода е манипулация и то много грозна. Също е много инфантилно и психарско - ако не правиш както искам аз и не те контролитам ще се разведем.

# 197
Забрани, контрол, заплахи, ограничения, разрешения това е откачено. Не знам защо много жени не искат мъж, а тотално подчинен и скопен индивид, който вечно е виновен с нещо и е длъжен 24/7 да е на разположение с пари и услуги за безгрешната принцеса, на която всички за длъжни. Любовта е свобода, а не робство. Може да иска дс гледа мач, да иде за риба и други подобни неща, които правят мъжете и няма нужда от разрешението ти. Прави и ти женски неща кой те спира? Да те предупреди 10 дена по-рано, че ще излезе ли? Аман от откачалници вече....  Бианка ами няма да се дразни от такива глупости или ще го приеме и трае дори да се дразни. Това е смешно да си развалиш брака и да оставиш 2 деца без баща понеже излизал веднъж месечно с приятели вие луди ли сте?Те много неща дразнят и на работа, в обществото и т.н ама там си траем, но като е половинката, който ще ни търпи истериите давай да правим скандали.

Не понеже излиза, а понеже  се напива. Хич не е едно и също.

Просто приемете, че има хора, които не са окей мъжете им да се напиват, без значение от периодичността.  Аз също не бих била окей и затова разбирам авторката.  
Всеки има право и трябва да излезе, да се освежи, да се срещне с хора, а виж - напиването като хоби не е задължително и човек има право спокойно да си каже, че не му харесва.

# 198
И моята се дразни от страстта ми към компютърните игри, също понякога се стига до скандали, обаче не ме е плашила с развод, нито ми прави проблем, че всяка вечер разпускам за по половин-един час. Аз също се дразня на някои неща в нея, но не тръгвам с истерии да ги променям или да изисквам преустановяване. Няма как двама различни индивида всичко да им съвпадне във всяко едно отношение. Трябва да уважаваш различията и да ги приемеш без драми ако искаш да сте заедно. Или ако не можеш, да не се хващаш на хорото.
А жена ти ли разпуска всяка вечер за половин-един час, да си почине от децата? Иначе може да изчатка като авторката.😆

# 199
Забрани, контрол, заплахи, ограничения, разрешения това е откачено. Не знам защо много жени не искат мъж, а тотално подчинен и скопен индивид, който вечно е виновен с нещо и е длъжен 24/7 да е на разположение с пари и услуги за безгрешната принцеса, на която всички за длъжни. Любовта е свобода, а не робство. Може да иска дс гледа мач, да иде за риба и други подобни неща, които правят мъжете и няма нужда от разрешението ти. Прави и ти женски неща кой те спира? Да те предупреди 10 дена по-рано, че ще излезе ли? Аман от откачалници вече....  Бианка ами няма да се дразни от такива глупости или ще го приеме и трае дори да се дразни. Това е смешно да си развалиш брака и да оставиш 2 деца без баща понеже излизал веднъж месечно с приятели вие луди ли сте?Те много неща дразнят и на работа, в обществото и т.н ама там си траем, но като е половинката, който ще ни търпи истериите давай да правим скандали.

Не понеже излиза, а понеже  се напива.

Просто приемете, че има хора, които не са окей мъжете им да се напиват, без значение от периодичността.  Аз също не бих била окей и затова разбирам авторката. 
Всеки има право и трябва да излезе, да се освежи, да се срещне с хора, а виж - напиването като хоби не е задължително и човек има право спокойно да си каже, че не му харесва.
.    1 път в месеца да пие... голямо напиване. И авторката не каза да е пиян като свиня. Не може тотален контрол и моделиране на всичко, което не харесвате.

# 200
С развод никой не ме е плашил, ама с раздяла много пъти бившата ми, като не и играя по гайдата. Е след това следваше раздяла, след нея пак по нейна инициатива събиране. И като се замисля какъв глупак съм бил, че съм омеквал, ама какво да се прави- младост, първа любов...

# 201
  • София
Рф, то каква страст за половин-един час, това е несериозно Joy

Иначе аз Бианка я разбирам какво иска да каже. Явно мъжът удря някакъв специфичен дразнител на авторката. Дали е пиенето, дали е нестиковането с нея. Съответно не е проблемът в количеството, а в чувствителността. Някъде в цялата драма има компромис, но трябва да се седне и да се обсъди зряло. А авторката с поведението си реално го тласка и към повече пиене, и към по-малко съобщаване. И накрая ще си получи развода.

# 202
Аз ако  споменавам раздяла, значи не плаша, а само казвам накъде ще ексалира нерешаването на проблема. Приемете, че не всеки ей така развява развода като заплаха, заповед и наредба. Понякога той просто се задава и е нормално да предупредиш накъде отиват нещата, ако не се вземат мерки.

# 203
  • София
Не понеже излиза, а понеже  се напива. Хич не е едно и също.

Просто приемете, че има хора, които не са окей мъжете им да се напиват, без значение от периодичността.  Аз също не бих била окей и затова разбирам авторката.  
Ама тя не само казва, че не й харесва, тя директно иска развод и то при все, че това драстично ще промени живота и на двете им деца. Те длъжнли ли са да растат без баща, защото майка им е лигава кифла, която иска да контролира мъжа на 100% и да не му дава глътка въздух? Така или иначе човека се е съобразил със забраната й за пиене вкъщи (за което не е длъжен) и го прави навън  през около 3 месеца? Той дали не е намерил нещо в нея, което да го дразни? Ама за това не се говори. Да не е виврала краката за бебе на 2рия месец от познанството си с него, а да го беше опознала и тогава да преценява искали го за мъж или не.

# 204
Ама това са приятели по чашка, не приятели по маса (или интереси). Малка, но съществена разлика.
Мъжът на авторката излиза с тях, за да се напива стабилно, а не на раздумка и гледане на мачове.
Много е кофти, семейнят му живот явно му тежи.
Тоя мъж носи на алкохол по-малко от мене, щом така се напива.
Или авторката е луда, че смята слушането на музика за напиване.
На авторката животът й , така описан, е близо до приказка. Мъжът е пълноценен участник в домакинството, имат помощ с децата, с добри професии и добри доходи са. Обаче идиотът веднъж на 2, даже 3 месеца се обажда и казва аз тая вечер няма да се прибера навреме, с приятели съм и това за авторката е повод за гонене и развод. Ми...

# 205
Това дали някакви непознати хора в нета смятат, че той пие много или малко, трябва да се обажда или не, няма никакво значение. За нея е проблем и смятам, че тя трябва да намери  начин да го реши. Подходът е тотално сбъркан. Решението пак може да е развод, но не защото тя го е заплашила, а защото са седнали и са решили, че той иска едно, тя - друго. Тя обаче, заплашва, манупулира и т.н. и в един момент ще стане грозно.

# 206
Приемете, че не всеки ей така развява развода като заплаха, заповед и наредба. Понякога той просто се задава и е нормално да предупредиш накъде отиват нещата, ако не се вземат мерки.
А не е ли редно първо да вземеш мерки, пък после ако симфонията е същата да сипеш предупреждения? Или аз нещо наобратно мисля?

# 207
Бас ловя, че е имало поне няколко спокойни разговора, в които жената е казала какво я дразни. Скандали и думата развод се появяват, когато с добро няма никаква промяна. Какви "мерки" да вземе жената, да почне и тя да пие с него ли?

# 208
  • София
По нейни думи е имало не само разговори, но дори забрана от нейна страна, а човекът се е съобразил с прищевките й и забраната какво да не прави в собствения си дом, и вече излиза да си пие на воля навън - на около 3 месеца по веднъж! Ама нашата контролфриийк кифличка пак не е доволна.

# 209
  • София
Мъжът всъщност е променил нещо - спрял е да пие вкъщи, там където дразнещото ще е пред очите на авторката. Тоест, от негова страна има някаква крачка и компромис. Въпросът е, авторката дали е готова на същото, или иска на всяка цена нейното.

Общи условия

Активация на акаунт