Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 430
  • 493
  •   1
Отговори
# 165
Това казва авторката: "Написах му, че това вече края и искам рзвод. Да се изнесе до 1 месец. Казва ми, че преувеличавам. Гледал мач с приятели. А малкото дете беше с темп миналия ден. "

Когато едно дете е с темпратура единия ден, то често се влошава точно на втория ден. А таткото на мач с приятели. Много сте ларж, да ви кажа. Ако ви е на главата, едва ли ще сте толкова ОК.

# 166
Аз също смятам, че на авторката и трябват приятелки, забавления, нощен живот. Аз не бях излизала буквално 12 сет години. Виждаше ми се ужасен животът. Откакто възстанових социалните контакти се чувствам много по-добре. В момента мога да излизам само и единствено благодарение на мъжът ми, ако се бях развела, затворът без присъда, щеше да продължи поне още едно 10-12 години.
Чела съм много мнения тук, как трябва да си отдаден на семейството, как трябва да сте нон стоп 24/7 на разположение, да правите всичко заедно. Аз това в моето семейство не знам как бих могла да го издържа, честно. Най-хубавото е, че имаме голяма къща и за всеки собствена стая, та поне за малко да си остане сам с мислите си .

# 167
да не съм го вързала...
Ти не си, ама тя е. И нещо ластика му се е разтегнал повечко, че не отскача като йо-йо по команда. Наистина ми е чудно как са му останали приятели, след като излиза по веднъж на високосна?!
И последно предупреждава ли или не? Обажда се, ама не предупреждава, хах ...

# 168
Слава Богу, че не съм омъжена! Като чета, нито брак, нито деца ще поискам.
Или във форума доста се преувеличава, или това е по-лошо от затвор. Flushed

# 169
Не, просто ангажимента с малки деца и бебета изисква да си наблизо, особено ако са болни... И ако това не ти идва отвътре, няма кой да те накара насила, да.

# 170
Трайчо, аз баш така се чувствах. Исках просто да си изляза на спорт, на кръчма с приятелки, не ми се седеше 24/7 у дома. Добре , че все пак свекървата се съгласи да гледа децата, та поне на работа ходех. Има си хора непригодни за такъв начин на живот. Срам, не срам и аз съм от тях. Ама ми се е паднал разбран мъж, та мелим. Ако беше някой бурсук да ме туря у ред, не знам как щяхме да я караме.

# 171
  • Далечният изток
Ама чакай сега. Тя си каза, че той е добър баща. Мислиш ли, че след като е с приятели, тя му се обади, че детето има температура, той няма да реагира?

# 172
Когато едно дете е с темпратура единия ден, то често се влошава точно на втория ден. А таткото на мач с приятели. Много сте ларж, да ви кажа. Ако ви е на главата, едва ли ще сте толкова ОК.

И като предния ден е било с Т да стоят и двамата до него ли? Даже и на работа да не стъпват, и двамата, защото може да се влоши ...
Сериозно ли? Човека гледа мач някъде. Ако нещо се случи просто ще излезе от там и ще отиде при детето, най-вече ако е наясно, че жена му не се справя в подобни ситуации без него.

# 173
  • София
Не, просто ангажимента с малки деца и бебета изисква да си наблизо, особено ако са болни... И ако тоа не ти идва отвътре, няма кой да те накара насила, да.

Така е, но човек ако е 24/7 на стартова позиция, ще прегори. Затова и трябва да има варианти - дали ще помогне роднина, дали ще викнете бавачка за няколко часа да излезете, дали ще си отделите по един ден в седмицата за излизане индивидуално, просто трябва да има място за въздух. Не ми се струва добре децата да бъдат отглеждани от прегорели, изнервени и преуморени родители, които обаче са винаги налични.

# 174
Мен ми е ясно и за температурата и за излизането и за всичко свързано с децата. Само едно не разбирам, как като авторката се разведе, детето ще спре ли да вдига температура и да има нужда от двамата родители?

# 175
Пак почнаха свободните съчинения. Можело това, можело онова. Може и да се разведе авторката, но може това да стане по инициатива на мъжа.
Не разбрах преди да се оженят пак ли така е пиел и дали авторката е била ок с това тогава. При различните хипотези може да се намеря обяснения на ситуацията.

# 176
Благодаря! Поне се успокоих, че не съм луда след всички нападки и обвинения, които получих. Просто искам взаимност. Някакво коректно отношение. И даже и това да се случва рядко, без предупреждение за мен е вид предателство.

Напротив, луда си. Но тя лудостта има много измерения, не са луди само тези, дето си говорят сами по улиците или се мислят за чайник. И ти си с някаква обсесия или друго психическо отклонение и според мен не умееш да живееш в хармония с друг човек. Обаче вярвам, че ще си постигнеш целта - самотна майка без семейство. Всяко семейство се крепи на доверие и взаимни леки компромиси. На младини ММ често излизаше да пият с приятели, днес почти не се случва, а ако се случва май по-често е у нас вкъщи, като и аз участвам. Но никога не ми е пречило, все пак той има нужда и от друга среда, а и ако е все лепнат за мен как ще може да ме погледне отстрани и да ме оцени или да се похвали на аверите с мен? Grinning А докато го е нямало аз съм си правела нещо свое, даже ми е идвало много добре.

Накрая - от опита си в бизнеса знам, че ако някой колега почне да мърмори, че е недоволен и иска да напуска, накрая го прави. Само въпрос на време е. И с теб ще стане така - навила си си го на пръста и ще се разведеш, защото не вярвам да се промениш. Но после ще оцениш, че си имала добро момче (така съдя по прочетеното).

# 177
  • София
Според мен авторката няма представа какво значи пиян човек, щом той си пийва и слуша музика след това веднъж на 2 месеца. Тя звучи като забита в битовизмите и съм убедена, че отдавна не се е забавлявала и у тях се стъпва на пръсти,за да дебне децата дали са здрави или спят, или нещо друго.
Човекът има нужда да си почине. Тя също, но явно не желае. Единственото, което прави, е да го прогони. Каза, че първо си е пийвал вкъщи, а тя го е накарала да ходи навън и да не се прибира. Вместо да си сипе нещо (ако иска нека е безалкохолно или вода) и да седне с него да поговорят, погледат мач или нещо друго.
Детето имало температура, но може и да не вдигне пак до Нова година. Дай да стоят и да го гледат втренчено.
Ние със съпруга ми излизаме с приятели веднъж месечно за цяла нощ, а в събота вечер обикновено си пием коктейли вкъщи, слушаме музика, танцуваме. Добре, че децата още не са избягали от нас, пък сме имали случаи да ни звъннат, че някое не е добре и сме се прибирали. Все пак, има телефони, таксита и т.н.

# 178
да не съм го вързала...
Ти не си, ама тя е. И нещо ластика му се е разтегнал повечко, че не отскача като йо-йо по команда. Наистина ми е чудно как са му останали приятели, след като излиза по веднъж на високосна?!
И последно предупреждава ли или не? Обажда се, ама не предупреждава, хах ...
Ама това са приятели по чашка, не приятели по маса (или интереси). Малка, но съществена разлика.
Мъжът на авторката излиза с тях, за да се напива стабилно, а не на раздумка и гледане на мачове.
Много е кофти, семейнят му живот явно му тежи.

# 179
Като чета за какви неща се вдигат скандали, вече разбирам защо половинът ми е казвал, че се радва, че не правя проблеми като изчезва на риболов с дни. А аз така и не разбирах за какво точно се очаква да правя проблеми и кой човек би го правил.

Бианка, наистина нищо не си разбрала. Човекът се прибира след като те вече спят. Доколкото разбирам, той се обажда, ама нея не я кефи, че не предупреждава пет дни по-рано и въобще не я кефи, че не ѝ иска разрешение май. Детето било с температура предния ден и дай сега да седят затворени в очакване дали ще вдигне отново. Особено пък малки деца вдигат температура от нищото за минути и по тая логика трябва да спрат да излизат даже до магазина, че не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт