Развод заради прекаляване с алкохола

• 12 294
  • 493
  •   1
Отговори
# 360
Той откъде знае в какво състояние е детето му, щом не се е обадил? И да няма Т, а само да е отпаднало, толкова ли е трудно за един родител в този момент да бъде до детето си, вместо да иде да се напие? Може да се напие следващата седмица, няма да избяга бутилката.

П.П. Наистина ли се, предвид ковида, когато предния ден е имало човек от домакинството с температура, вие се събирате с други хора? Не съм се затворила у нас, нито имам особени страхове, но ограничаване на контактите, докато се види какво е, ми се вижда една нормална постъпка и отговорност към приятелите.
Ами и отпаднало явно не е било щом авторката не е натъртила и на това. А как да знае? Ами видял го е преди работа, отделно майката надали е толкова неадекватна за да си трае за детето цял ден ако нещо не му е наред.
И не, той не е отишъл да се напие. Гледал е футболен мач с приятели.
Лято е, децата,щ (че и възрастните) изпитват моментно неразположение от време навреме. Да спрем и на работа да ходим, та да гушкаме децата нон-стоп, защото видиш ли може да им стане нещо?
Не е било без надзор все пак, не е нужно цялата фамилия да стои и да го гушка. Или майката не е достатъчно компетентна за да се справи с тази задача?

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 17:30 от _Зизy_

# 361
Това с вируса е доста лесно решим проблем. На деца също се правят тестове. На нашето на 1.6 г. като беше болно му направиха ПСР в спешното (не в България). Гледам, нищо не му стана. Рева заради присъствието си в болница, пробата почти не разбра, че му я направиха. Само българските деца не могат да преживеят носната проба....

# 362
_Зизy_, разбирам и уважавам позицията ви, само казвам, че различните хора имат различни разбирания.

Не спираме да ходим на работа и да вършим неща, които са наложителни. Но всички други ангажименти са по-маловажни от детето и сме били до него винаги, когато не се чувства добре. Само положително влияние е имало. Това преди ковид. Сега, когато вдигне Т спираме контактите, докато не излезе отрицателния тест. 2 пъти минахме през това. След това, докато оздравее, само наложителни служебни ангажименти, с нужните предпазни мерки. Събирания за купони не.

Също, ако разбера, че приятел умишлено е дошъл на събиране, при положение, че вчера е имал човек от семейството с Т, повече няма да ми е приятел.

Всеки има своите граници. На практика няма значение какви са моите и какви вашите. Те двамата трябва да си уеднаквят техните.

# 363
Като чета хората за какви неща имат проблем, се чудя как изобщо са се оженили или са останали женени.  Че то горе долу списъкът с правила за социализация е като на затворник.

# 364
Има 5 ваксини. Отде знаете, че всички герои, вкл.компанията на пиандурника, не са ваксинирани?

# 365
Отговорността ми към собственото и на околните здраве е че съм ваксинирана, работя от вкъщи, нося маска на закрито. То пък мерси за приятелството на някой, дето ще се нацупи, ако предния ден детето ми е било с температура (при все, че малките най-редовно са) и се виждаме на открито.

# 366
Аз хипохондриците не мога да ги трая. Май най-добре ми е сама. То едно болно дете, дето всеки месец вдигат температура, се оказа егати и проблема.

# 367
Според мен няма особено значение какво точно иска всеки от тях, разминаванията им можеше и да са в съвсем различна посока. Въпросът е, че е различно и това им създава проблеми. Ние тук сме много хора и нормално всеки си има своите разбирания, но на тях няма да им помогнат, те са от значение само за нашите връзки.
Трябва да намерят път един към друг.

Скрит текст:
Скрит текст:
Като чета хората за какви неща имат проблем, се чудя как изобщо са се оженили или са останали женени.  Че то горе долу списъкът с правила за социализация е като на затворник.
Нарича се сходство в характерите. Ние и двамата сме много проклети, но за 24 г. никога не сме имали дори повод да обсъждаме тези въпроси, нито някога съм изпитала усещане, че съм в затвор, напротив, живея точно, както искам, мъжът ми също. И не ни се налага да взаимно да си налагаме правила, които да ограничават комфорта ни.

За приятелите - въобще няма да се цупя, аз по принцип не се цупя Sunglasses Но живея, както искам и давам свобода и на приятелите си да го правят. Това в случаите, в които имаме сериозни разминавания в разбиранията. Не се намесвам в техните, по същия начин не допускам и намеса в моите.

Има 5 ваксини. Отде знаете, че всички герои, вкл.компанията на пиандурника, не са ваксинирани?
Ваксините не пазят от заразяване, а от усложнения и смърт. Също така няма как да знаем хората от компанията след това на колко народ може да го разнесат и колко от тях няма да имат ваксина, защото примерно заболяване не им позволява да си поставят.

П.П. Разликата м/у отговорен човек и хипохондрик е голяма.

# 368
  • София
Аз хипохондриците не мога да ги трая. Май най-добре ми е сама. То едно болно дете, дето всеки месец вдигат температура, се оказа егати и проблема.
И представи си мъжа ти да посмее да излезе, пък че и с цялото си нахалство да се прибере преди уречения вечерен час и да ти се мотае в краката, да ти обърка планировката или да понечи да влезе в банята, а ти искаш да си вземеш душ Ужас! Joy

# 369
  • София
Ма, иска да го карантинира форева !

# 370
Мачът може да си го гледа и вкъщи, докато си е гушнал детето. И без да излага приятелите си и техните близки на риск.

Е да ,  ама в тая поза няма как да се напие  в къщи,  защото авторката не му позволява.

# 371
  • София
Афродитке, гледам още не можеш да преживееш моите постове, явно имаш повече общо с авторката, отколкото си мислиш Satisfied

Авторката колкото и неоснователно да се дразни, се дразни, и ако не седнат да си поговорят с мъжа, верно ще си развалят семейството. Дано поне те намерят начин да подходят зряло към въпроса, че тука примерът, който им се дава, хич не е добър.

# 372
Айде и аз да се изкажа.
Разбирам НСЧ и Лъвичка, обаче безотговорния пияница, съвсем не се връзва с първоначалния образ - отговорен баща и съпруг. Не се връзва първия пост с наслагването после - изчезва, без да се съобразява с никой. Авторката остави темата на въображението, и то съвсем препусна, гледам.
Някой правилно каза, че всяко нещо си има начало. Началото е дадено, когато му е било забранено да си пийне вкъщи и да си слуша музика. Не обвинявам авторката, че я дразни това (всеки, който живее с друг човек го дразнят разни неща, а аз и сама на мен си се дразня понякога), а че подходите й към него са като към малко дете, собственост, а не като към отделен, завършен индивид. Можела е спокойно да си ляга с книжка, с филмче и да го остави да си разпусне с биричката и музичката в другата стая. Особено щом не е нещо системно.
Човекът излиза с приятели за по чашка, защото това е неговият начин на изпускане на пара. Всеки нормален, възрастен и самоуважаващ се човек би се опълчил на “окови”.
Преувелича се с това, че оня ден детето имало температура.
Ако не беше почивката в чужбина, щеше да хукне в понеделник да се развежда, така ли излиза, че това май не го разбрах съвсем? Ако смята, че някъде там я чака мъж без кусури, ще има да го търси…Ако не промени първо себе си, ще й е много трудно. Тепърва с годините и битовизмите ще се появяват все повече дразнители в другия. Много по-сериозни от описанито тук. Всеки път ли ще го разпъва на кръст? Чака ги много агония с тая нагласа.

# 373
Няма да подходят зряло, защото тя не иска. От написаното става ясно, че се държи с него като с трето дете. Той не е послушен и понеже не може да го накаже по друг начин, ще се развежда.

# 374

Трябва да намерят път един към друг.

Да де, ама тя май търси път към развода, не към сближаване.

Общи условия

Активация на акаунт