Всичко за всички марки гел лакове -37 тема

• 43 857
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Имала ли си някакво нараняване на нокътя или на матрикса (корена на нокътя) в миналото? Или някакво по-особено натоварване на палеца и неговия нокът, свързано с работа и тн?

Аз лично бих го укрепила с линт базата на Коди - един тънък слой и отгоре изравняване с капка от базата. Тя съдържа частици, които създават армираща мрежа по нокътя и го правят по-силен и здрав. За да предотвратиш поредно сцепване.

# 691
  • на брега на морето
Ирина, мен пък ми се струва, че ноктите ти са здрави и твърди. Мазала ли си с масла, топене в лимон/ оцет? Аз бих отишла на дерматолог да питам за това петно. Не зная какво е, сякаш не е отлепено. Може също да смениш нокторезачката или ножичките. Аз не бих бързала да лакирам преди да разбера за петното какво е...

# 692
Здравейте, момичета! Имам въпроси свързани с фрезите.
С какъв цвят фреза, сваляте гел лак от естествени нокти (без твърд гел,полигел)?
И с какъв цвят фреза мога да свалям камъни от ноктите?

# 693
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Наранявания не съм имала в миналото, нито от работата.
По-скоро го отдавам на есенния сезон, нещо с организма - липса на витамини, на слънце, на море ( Simple Smile шега, разбира се).
Ноктите ми се супер меки, но топене в оцет или лимони не съм правила никога досега. Откакто се зарибих по гел-лаковете ползвам постоянно масла, по няколко пъти  на ден.
Наистина не е отлепено, просто по тази бяла линия ще се сцепи нокътя до под началото на плочката (дано да е до там). Сцепи ли се, гел-лак не държи (опитах миналата есен, после прочетох тук за всички алергии и спрях). Ще пробвам кремчето за нокти на Биотрейд да го видим.

# 694
Щом не е имало никакви механични повреди, иди на лекар. Често симптоми по ноктите издават други заболявания. Вероятно не е нищо сериозно, но винаги е по-добре да има превенция. Най-малкото ще ти изпишат качествени витамини, ако проблемът е в липсата им.

На сцепен нокът не слагай покритие. Идеята ми беше да сложиш преди това, за да се предотврати сцепването.

# 695
Според вас каква е вероятността това да е китайска имитация, защото на мен ми се струва, че е такава с този грозен дисплей 😃 Иначе отдолу има 45 лампички, не знам дали да я ползвам, от предния пост с моята мини лампа се стресирах
Скрит текст:

# 696
  • Варна
Хахах Коте разсмя ме честно  каква китайска имитация,че те всички лампи са китайски. Вземай я супер си е лампата. Ако видиш моята кюлотена SUNX5 ....е тя е тотално дърво ама за 15$ толкова. Ама е толкова мощна,че крем карамел мога да пека в нея и ми гори ръцете гадта Grinning.

# 697
  • Пловдив
Тествам втори цвят GDCocco, да видим той как ще се държи при мен. Сложих и джъмбовската пудра, която не се улавя на снимка.
Пудрата дали мога и да я нанеса така: база, топ, пудра, топ?
Да препоръчате нещо по хамелионско за проба?

# 698
Принцесо, ами, то аз и да не искам ще си я ползвам, колкото и да е китайска, ама пак ме е яд за парите дето ѝ дадох, ега ти простотията 😃 И понеже се стресирах от спора за алергиите си сложих от ония твърдите маски с клапата fpp3 да не би да ми влезе недопечен прахоляк в носа докато си чистя стария гел лак + очила за прах 🤣 Направо да си бях сложила един скафандър

# 699
Аз пак не разбрах, защо се нервите на лампата като всичките са от Китай 😀 в смисъл да кажеш на китаеца, че е китаец и те е яд,че е с дръпнати очи 🤷🏻♀

# 700
Имах предвид, че можеше да си поръчам от Алито за по-малко пари 😃

# 701
И понеже се стресирах от спора за алергиите си сложих от ония твърдите маски с клапата fpp3 да не би да ми влезе недопечен прахоляк в носа докато си чистя стария гел лак + очила за прах 🤣 Направо да си бях сложила един скафандър

Разсмя ме искрено Grinning Joy
Маска и очила не ти трябват, освен ако не махаш гел лака с ел.пила, тогава наистина се вдига як прахаляк и маската определено е от полза.

Новата ти лампа е супер, със здраве да я ползваш. Blush Аз лично с този модел полимеризирах всеки слой за по 1 мин.

Yoliiii, ползвам керамична фреза с червена насечка, когато свалям само гел лак. Когато е за гел лак и гел отдолу - имам една любима с форма конус, която е със синя и червена насечка, тоест нещо между двете. За камъни ползвай някои изтъпени клещи за кутикули.

# 702
Благодаря ви за отговорите ♥️ Имам отново въпрос 😩 Опитах се да си сложа пигмент русалка, но след като нанесох отгоре топа покритието не е никак гладко... Това нормално ли е? Чудя се дали не сбърках някъде, тъй като сложих пигмента върху цветния лак (може би съм куку) и се чудя дали не трябваше преди това да нанеса един слой топ и след това пигмента 😩
Скрит текст:

# 703
  • на брега на морето
Котка, няма страшно, ще се научиш. Hug
Първо слагаш топ без лепкав слой върху цвета, печеш. След това разтриваш с четка като за сенки пигмента, търкаш, да не стои на купчинки прах. Слагаш малко пигмент, търкаш, ако трябва- после още малко. И когато ти изглежда нанесен добре пигмента, слагаш отгоре топ и печеш. Някои слагат първо малко база по ръба на нокътя, пекат, после топ, пекат. Това за да не се забелва пигментния слой по ръба.

# 704
  • София, Дружба 2
Котка, моята лампа е същата и пече всичко. Аз съм много доволна от нея, въпреки скромния ми опит. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт