Студенти в Нидерландия - 10

• 62 998
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
xior-booking.com
Тук все още излиза по някоя стая в общежитието
Синът ми и негов приятел си намериха за Утрехт
Гледам,че има и за други градове...
Дано ви е полезно

# 106
Съжалявам, знам че съм досадна, но безброй пъти прочетох написаното на първа страница и пак не се ориентирах. Може ли да получи помощ за наема, ако не работи? Общежитието отговаря на изискването и нашия доход е далеч под минимума.

# 107
roni-ro,
Започвам с уговорката, че не съм кандидатствала/ получавала субсидия от държавата.

1)Това е сайта на данъчните с изискванията за субсидия за наем ( има опция да си въведете данните и да ви каже има ли право)

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/cont … urtoeslag-krijgen

2) Търсите безплатна консултация . Тук данъчните са изброили местата, където могат да се получат безплатни съвети
за попълване на данъчната декларация. Предполагам и за субсидиите

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangi … n_ik_hulp_krijgen

3) Детето кандидатства за такава. Данъчните ще му отговорят какво още трябва да представи или ще се обосноват защо няма право.

# 108
Благодаря

# 109
Моля ви, споделяйте подробноти около прибирането на децата. Ryanair  качват ли на борда без тест? Моите деца се страхуват да правят тест преди излитане, защото има възможност теста да излезе положителен и да им пропадне пътуването. Каква е гаранцията обаче, че  самолетнта компания ще ги качи на борда без тест?

# 110
  • гр.София
Моля ви, споделяйте подробноти около прибирането на децата. Ryanair  качват ли на борда без тест? Моите деца се страхуват да правят тест преди излитане, защото има възможност теста да излезе положителен и да им пропадне пътуването. Каква е гаранцията обаче, че  самолетнта компания ще ги качи на борда без тест?
Щом са бг граждани не могат да им откажат бординг без тест. Регламентирано е.

# 111
  • София
Моят син се прибра в понеделник с  Ryanair, не искат тест. Тук вече проверяват и ако нямаш си карантина, като  до 24 часа може да я отмениш. Имайте предвид, че безплатните PCR които правят там, се бавят повече от обявеното!

# 112
По време на цялата пандемия бг граждани и техните роднини пътуваха за България без тест. Няма причина това сега да се промени.

Mistela,
Ако бг правителство въведе изискване за влизане в страната само с тест, независимо от националност, ще трябва да се правят тестове. ( както бяха Нидерландия , САЩ, Германия - не правеха изключение за техни граждани). Принципно никой не може да те спре да се прибереш в родината си, но трябва да си редовен пътник. И аз си мислех, че не могат да ти наложат ограничения, но явно може

# 113
  • La casa de Mickey Mouse
Съжалявам, знам че съм досадна, но безброй пъти прочетох написаното на първа страница и пак не се ориентирах. Може ли да получи помощ за наема, ако не работи? Общежитието отговаря на изискването и нашия доход е далеч под минимума.
Едно от изискванията е да работи, така че отговорът е НЕ

# 114
Здравейте,
благодаря за споделяното. Почти съм в отчаяние подобно на много други майки на новоприети студенти, навярно.Simple Smile Синът ми трябва да замине за Еншеде, Твенте университет, а не успяваме с квартирата. Насрочва се оглед от вчера за днес, при опит за онлайн оглед тотално отхвърляне, безброй писма, фейсбук групи и нищо. Има ли някой възможност да помогне с оглед, информация за стая от настоящи студенти там или друга идея, как да се справим вече не знам. Помощ!!

Ех, че гадноооо. Моята дъщеря се връща утре, язък, можеше да помогне с огледи. Връща се в Енсхеде на 17ти август, ако не сте намерили нищо - може да ходи по огледи след тази дата.

Тя си намери квартира чрез фейсбук група https://www.facebook.com/groups/363331721229578

Една от майките тук ми даде адрес на тази фирма

Nationale Verhuurmakelaar Enschede
053- 30 30 091
info@nationaleverhuurmakelaar.nl
www.nationaleverhuurmakelaar.nl
Marc Oppers

Много Ви благодаря за отзивчивостта.
Става все по-трудно, ваканционно време еВсе по- малко предлагане. Пътува на 19.08,. надявам се да намерим нещо ,макар и временно,  проблема е че е нужна регистрация, а пренаемането временно от студент не винаги дава такава възможност.
Поздрави и хубяво лято на дъщеря Ви. Хубаво е, че децата си помагат

# 115
Здравейте и днес.  Имате ли представа защо се предпочитат UM Guesthouse като място за настаняване пред Housing Corporation настаняване,  при положение, че първите са много по-скъпи? Толкова повече се предпочитат първите, че няма места (чак за следващата година има,  от 01.09.2022), а в Housing Corporation все още има места и дори излизат нови всяка седмица, на доста по-добра цена, на добри локация и не лоши условия. Чудя се дали още днес да си платя депозита за UM Guesthouse за 2022. Какво толкова по-предпочитано има там?
Благодаря!

# 116
  • столицата
Гледам  по тв за наводненията.  Как са децата ви, които са там? Всичко наред ли е? За пореден път природата ни показва колко сме незначителни.

# 117
  • София
Здравейте,
по никакъв начин не можем да си намерим квартира в Айндховен и синът се ориентира към връщане. И без друго изобщо не е доволен от нивото и начина на обучение във Фонтис /IT специалност/.
Питането ми е за контакт с читав превозвач на багаж до България, пълно е с обяви във фейсбук, но хич не вдъхват доверие.
Благодаря предварително!

# 118
Моля, споделете негативното впечатление от Фонтис!

# 119
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Моля, споделете негативното впечатление от Фонтис!
Много промениха програмата за обучение в последните две години в Ай Ти специалностите и премахнаха доста дисциплини, характерни за "рисърч" университетите, като математика например. Това само по себе си не такъв проблем, но остана една проектна програма, в която цари пълен хаос в момента. Явно още не могат да си намерят подходящия формат. Моят син е на самообучение и прави някакви неща "На парче" и не е доволен, но засега го убеждавам да си изкара бакалавъра и да не "зачерква" двете години досега. Тази ситуация го учи най- малкото да оцелява и намира решения в трудни ситуации, което е полезен опит. В тази ситуация им е още по- трудно и наистина не малко деца се отказват.
Надявам се за новите студенти вече да поизбистрят програмата, защото е жалко. От студенти, учили преди него имаше много добре отзиви за обучението там. Засега това мога да споделя като впечатления

Общи условия

Активация на акаунт