Студенти в Нидерландия - 10

• 62 300
  • 788
  •   1
Отговори
# 90
Ние пътувахме към Делфт в събота и абсолютно нищо не ни искаха за Ковид. Не ни мериха температура, нито попълвахме декларации.

# 91
Ние пътувахме към Делфт в събота и абсолютно нищо не ни искаха за Ковид. Не ни мериха температура, нито попълвахме декларации.

Много благодаря!

# 92
danny22,

Проверете информацията на ФБ стр на посолството ни в Хага. Те актуализират.
От авиокомпанията са щели да го уведомят.
Спокойно.

# 93
Здравейте,
благодаря за споделяното. Почти съм в отчаяние подобно на много други майки на новоприети студенти, навярно.Simple Smile Синът ми трябва да замине за Еншеде, Твенте университет, а не успяваме с квартирата. Насрочва се оглед от вчера за днес, при опит за онлайн оглед тотално отхвърляне, безброй писма, фейсбук групи и нищо. Има ли някой възможност да помогне с оглед, информация за стая от настоящи студенти там или друга идея, как да се справим вече не знам. Помощ!!

# 94
Здравейте! Синът ми е първа година в Utrecht. Търсим квартира. Ще съм много благодарна ако получа някаква информация за квартири в Utrecht.

# 95
  • София
Вижте за квартири в Утрехт тук, ние не сме ползвали агенцията, но ни я препоръчаха.

https://www.sshxl.nl/en/rental-offer

# 96
Вижте за квартири в Утрехт тук, ние не сме ползвали агенцията, но ни я препоръчаха.

https://www.sshxl.nl/en/rental-offer

Много благодаря!

# 97
  • София
Нека внесем едно уточнение.... След регистрация на сайта: за Утрехт Long term stay са необходими около 2 години, за да имате шанс да влезете в първите 10, които се канят на интервю.  За Short term вече е много късно-по спомен началото на май беше някъде.
Ако имате късмет и следите непрекъснато много рядко се появява нещо и след май...

# 98
От коя фирма за куриерски услуги сте доволни? В Спиди ми казаха 1001 изисквания, само пакетирани стоки с баркод, без буркани и алкохол, козметиката "зависи каква е".. бях чела в една от предните теми за някоя компания, която била по-либерална в това отношение, но не намирам поста.. ако може да ме посъветвате. Благодаря Simple Smile

# 99
Здравейте!
Ние още търсим квартира в Ротердам. Дъщеря ми е намерила апартамент за трима и с приятелка търсят още един човек. Ако някой проявява интерес?

# 100
Здравейте,
благодаря за споделяното. Почти съм в отчаяние подобно на много други майки на новоприети студенти, навярно.Simple Smile Синът ми трябва да замине за Еншеде, Твенте университет, а не успяваме с квартирата. Насрочва се оглед от вчера за днес, при опит за онлайн оглед тотално отхвърляне, безброй писма, фейсбук групи и нищо. Има ли някой възможност да помогне с оглед, информация за стая от настоящи студенти там или друга идея, как да се справим вече не знам. Помощ!!

Ех, че гадноооо. Моята дъщеря се връща утре, язък, можеше да помогне с огледи. Връща се в Енсхеде на 17ти август, ако не сте намерили нищо - може да ходи по огледи след тази дата.

Тя си намери квартира чрез фейсбук група https://www.facebook.com/groups/363331721229578

Една от майките тук ми даде адрес на тази фирма

Nationale Verhuurmakelaar Enschede
053- 30 30 091
info@nationaleverhuurmakelaar.nl
www.nationaleverhuurmakelaar.nl
Marc Oppers

# 101
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
От коя фирма за куриерски услуги сте доволни? В Спиди ми казаха 1001 изисквания, само пакетирани стоки с баркод, без буркани и алкохол, козметиката "зависи каква е".. бях чела в една от предните теми за някоя компания, която била по-либерална в това отношение, но не намирам поста.. ако може да ме посъветвате. Благодаря Simple Smile
Арамекс имат доста добър сервиз за Нидерландия и нямат толкова растрикции, освен за цигари и алкохола да е до бутилка. Пратките имат проследяемост и пристигат за около 5 дни по мои наблюдения.

# 102
Относни въпроса:
От коя фирма за куриерски услуги сте доволни?
проверете тук - https://www.teahousetransport.com/
Правите си регистрация на сайта. Посочвате кога искате и от къде да вземат колета.
На сайта има подробно обяснение как да опаковате колета. Опаковате го в къщи. При пускане на заявката описвате какво има в колета.
Ние получихме мейл със следното съдържание:

"Благодаря за заявката.
Моля да ми напишете стойността на съдържанието от точка 1 до точка 5 за категория в евро.
1. kaserola, tendzhera, el. krushki, lepenki za rani, zakachalki IKEA, vilici, lzhici, chashi, nozhove, nozhici,
2. vitamini
3. drehi, obuvki, ochila,
4. tetradki, himikalki
5. yadki, susheni plodove"

Много са точни. Посочвате от къде ще предадете пратката.
Адресът, от които вземат пратката може да не е домашния, който сте попълнили в документите, може да дойдат да го вземат от службата Ви, ако така Ви е удобно.
Колета не го разопаковат.
Пристига за времето, което е посочено на сайта им.
Изпращахме колет през м. февруари 2021г.

# 103
Здравейте, намерих си хубава квартира в Ротердам, но е на 6 км от университета... Според вас това твърде далече ли е? Надявам се да работя и да имам безплатен градски транспорт, иначе едва ли щях да се навия, но вече съм горе-долу с вързани ръце...

# 104
Здравейте, намерих си хубава квартира в Ротердам, но е на 6 км от университета... Според вас това твърде далече ли е? Надявам се да работя и да имам безплатен градски транспорт, иначе едва ли щях да се навия, но вече съм горе-долу с вързани ръце...

20мин с колело. Не е много според мен.
При този глад за квартири бих посъветвала да я вземеш и спокойно да се оглеждаш за нещо по-близко през годината.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 14:47 от Silent Smile

Общи условия

Активация на акаунт