Студенти в Нидерландия - 10

• 62 270
  • 788
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, някой работил ли е с агенцията за намиране на квартири Simple stay и ако да, може ли да даде отзиви?

Ние ги ползвахме преди 2 години. Не ѝ оказаха съдействие с превод на договора или нещо друго, но квартирата не беше лоша. Мисля, че оперират и в други градове, освен в Амстердам.

# 76
Здравейте! Имате ли отзиви за University of Amsterdam? Искам да запиша медицина там (не тази година) и не съм много сигурна как стоят нещата там , освен от сайта. Изчела съм целия сайт и все още си мисля, че има нещо, което не знам. Много ще съм благодарна, ако някой знае нещо повече! ❤️

# 77
Здравейте, някой работил ли е с агенцията за намиране на квартири Simple stay и ако да, може ли да даде отзиви?

Ние ги ползвахме преди 2 години. Не ѝ оказаха съдействие с превод на договора или нещо друго, но квартирата не беше лоша. Мисля, че оперират и в други градове, освен в Амстердам.
Освен това, намериха квартирата за няколко дни и то в началото на учебната година.

# 78
  • ride my bike...
И ние сме в отбора на безрезултатно търсещите квартира.
Има ли дете, което ще учи /или ще учи/ в Zwolle? Евентуално за съвместно наемане на апартамент с дъщеря ми.

# 79
Здравейте, дъщеря ми кандидатства за общежитие в Бреда, от университета получи съобщение, че на 12.07. ще получи линк за участие, но не са уточнили час, в който ще стартира процедурата. Някой има ли представа кога започва, или трябва непрекъснато да проверява?

# 80
Здравейте, дъщеря ми кандидатства за общежитие в Бреда, от университета получи съобщение, че на 12.07. ще получи линк за участие, но не са уточнили час, в който ще стартира процедурата. Някой има ли представа кога започва, или трябва непрекъснато да проверява?

Обикновено отварят в 8 тяхно време. Следете постоянно и се заредете с търпение, защото сайтът може да е бавен от многото хора. дано поне не спре.

# 81
  • No Line On The Horizon
Райънеър са пуснали още един полет в четвъртък и цените още са ниски за края на август.

# 82
Райънеър са пуснали още един полет в четвъртък и цените още са ниски за края на август.

От къде, само от София ли?

# 83
Някой знае ли дали профил в room.nl може да се прехвърли на друг човек? Има ли опция за смяна на данните?

# 84
............................. При нас отвориха системата за избор на квартири рано сутринта към 9без нещо  и до 10 30- всички бяха разграбени,доста деца не успяха да си вземат такива.Трябва да се действа много бързо и да си знаете номера на банковата сметка от която ще плащате ,ако ги гледа бъдещия студент и запази,трябва да реагира мигновенно.Аз също имах неговия код за достъп и влязох от друг комп, тъка гледахме заедно.Пък и ме беше страх ,че ще се оспи и няма да влезе навреме.Беше и в работен ден избора....но успяхме с общи усилия.Но ние бяхме с предложения за настаняване  в частни квартири  в Айндховен,там нямаше  предложение за общежитие...Дано да съм била от полза!Късмет!

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 11:20 от pali78

# 85
  • ride my bike...
Някой ползвал ли е този сайт за намиране на квартира?
https://www.sshxl.nl/nl
Таксата е 20Е, която сме платили. Но пише, че имаш право на 10 кандидатсвания. Въпросът ми е какво се случва после - нова регистрация или само плащаш 20Е, защото има значение датата на регистрация.
Друг вариант е след като се види, че дъщеря ми е много назад в списъка - да оттегли желанието си за конкретната квартира и така да и останат повече "опити".
Просто че чудя каква стратегия е най добре.

# 86
SSH дават стаи на лотариен принцип, поне в Неймиген, но мисля, че така си работят. Няма значение мястото в списъка, а късмета. Ние сме от наелите от тях. Всяка сряда има "тираж".

# 87
  • ride my bike...
roni-ro, много ти благодаря за информацията за SSH. Направо ми е лъч надежда Simple Smile

# 88
Привет!
Синът ми пътува утре за Айндховен. Негов приятел, който е там му казал, че отново искат ПСР тест. Четохме в government.nl, но не видяхме такова исзискване, напротив ясно е записано, че не се изисква тест за страните в зелената зона, сред които е България. Нужно е да уточня, че е ваксиниран преди повече от месец.
Имате ли някаква информация по този повод?
Благодаря предварително!

# 89
Здравейте! Племенникът е абитуриент догодина. Насочил се е към бизнес/маркетинг. За момента виждам, че повечето бизнес програми искат матура или висока оценка по математика, а на нас не ни е сила.
Ако има някой със студент в тези направления, ще сме благодарни за опит и съвет относно университет.

Общи условия

Активация на акаунт