Студенти в Нидерландия - 10

• 62 988
  • 788
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Някой дали освободождава квартира в Амстердам или Утрехт? Необходима е до края на януари 2022 г.

Здравейте! И ние търсим квартира в Утрехт, но засега безуспешно Disappointed

# 301
  • София
Проверете тук за Утрехт
https://www.canvasutrecht.com/

# 302
Здравейте! Някой дали освободождава квартира в Амстердам или Утрехт? Необходима е до края на януари 2022 г.

Здравейте! И ние търсим квартира в Утрехт, но засега безуспешно Disappointed

# 303
Считано от 4 август Нидерландия преминава в оранжевата зона.

Рових в нета, но от това което намирам - изискването на PCR тест остава за влизане в България Sad

# 304
За оранжева зона не е баш така.
Според последната заповед е :

4.2. Оранжева зона – допускат се на територията на страната само при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС.

4.2.2. Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства, които не представят документ по т. 4.2 се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

4.2.3. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина на лицата по т. 4.2.2, при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест от посочените в Приложение № 2. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване.

# 305
Разликата е, че не правят ПСР преди полета.
Синът ми се прибра късно снощи. Рано тази сутрин още един ПСР, след обяд излезе резултата, вече е качен на сайта на РЗИ,  и той е свободен от карантина. Аналогично е и при приятелката  му.  В момента са в тотален  топлинен и гастро шок. Жега е, и ядат диня  Simple Smile.

# 306
Да ви споделя и аз. Синът ми вече има билет за самолет и на 26.08. Заминава за Амстердам. Решихме, че сам ще замине и никой няма да го придружава. Ако някой има линк към община за записване на час за Амстердам, моля да сподели. Много благодаря. Ровихме в сайта, но не намерихме...
Дано да стартира нормално учебната година.
Редактирам се, за 1ва регистрация в сайта на общината пише час само по телефона, поне аз така го разбирам

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 17:41 от CvetetoV

# 307
  • В офиса
И моята дъщеря заминава сама, но този понеделник. Имат преп срещи първо на факултета, а после на университета. Ще се оправя със всичките дандании сама, мисля че така даже ще е по-мобилизирана. После планира да си дойде за 1 седмица и да заминава за постоянно. Аз да питам друго нещо, има ли смисъл да се следи bg air за last minute tickets, или веднъж написали, че нямат, то нямат. За края на месеца bg air няма никакви студентски билети, а ми се виждат супер удобни с възможността за 2 куфара чекиран багаж и промяна на датата без такса.

# 308
Планирането да си дойде за една седмица, значително ще оскъпи заминаването (точно през август) и от организационна гледна точка (времето за PCR-и и неясноти покрай тях, не само цената). А и като се запознаят през тези prep weeks това ще й е седмицата за организация там и неформални срещи с нови дружки Wink
Аз бих взела сега ако трябва допълнителен куфар към билета. И наистина нямат практика за намаления last minute, колкото по-рано се купи билет, толкова по-изгодно е, а и в съответни дни от седмицата (сряда-четвъртък обикновено са по-евтини).
Успех!

# 309
  • В офиса
Мерси, Пенева! заминаването и прибирането са купени отдавна. Прибирането може да си го премести, ще си реши на място, но за сега иска да си дойде. Това са последни дни преди всички да се разпръснат, така че я разбирам. Не е купено повторното отиване и разбирам и защо отлага и се колебае дали да не остане. Иначе за цената, реално ако отиваше възрастен с нея щеше да е доста по-скъпо, така че се компенсира. Просто второто отиване няма да е с bg air, които бяха готини заради 2-та чекирани багажа и възможността за промяна на датата, а с wizz напр.

# 310
Гледам, че България ер (е, сигурно знаете) има младежки намаления за двупосочни билети Wink Доколко е изгодно това предложение? Някой правил ли си е труда да сравнява цените?

# 311
  • В офиса
Аз за тях писах - на мен ми се видя супер изгодно, заради включените 2 куфара и възможността за смяна на датата. Реално параметрите на билета са като на редовен от 800 лв и нагоре Wink а цената беше малко под 200, когато ние го взехме. Иначе сигурно wizz и Ryan са удобни за бързи пътувания без багаж, имат някакви смешни цени за някои дати, но с тях ако сложиш и багаж, според мен става по-неизгодно. Отделно, че на мен bulgaria air си ми е по-удобна от нискотарифните, като размер на самолета, гъчканица, обслужване, а и като час на полета за Амстердам. По едно време този полет го ползвах сравнително често и ми беше удобно.

# 312
Не е само багажа, а и гъвкавостта да смениш датата. А и кацането в Амстердам Simple Smile Ниско тарифните мерят до грамче багажа, bgair не са правили проблем и за +кг на куфара...

# 313
  • В офиса
Аз имам друг въпрос, днес изглежда да ми е ден за глупави въпроси, но ще си питам. Защо пишете, че колелото трябва да се избере до 50Е? Като човек който чат-пат кара колело, знам колко е ужасно да караш неудобно такова. Понеже не исках да давам пари за ново, си купих старо - първото внос от Холандия, за 180 лв (което ще значи, че на място е купено за към 50Е), уж избирано, уж продавачът ми бе познат, е няма такъв ужас, издържах точно 1 месец да го карам, само за да не призная колко съм се прецакала. После си взех друго, този път внос от Белгия и за 300 лв, върви си като пушка. Така че се каня да препоръчам за бюджет за колело 100-150Е, че като минаваш на ден по 10-тина км, поне да ти е кеф, да върви гладко, леко и бързо и да не ти се изръбва за*ника.

# 314
1.Там е равно, не трябват колела с екстри, всички карат с изправен гръб, а не приведени, че да се гърбят
2. Заради кражбите

Общи условия

Активация на акаунт