Студенти в Нидерландия - 10

• 62 989
  • 788
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Някой дали освободождава квартира в Амстердам или Утрехт? Необходима е до края на януари 2022 г.

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 18:45 от elicheri

# 286
Molly, много добро развитие, браво че се е справила. Желая й да успее септември, и да мине спокойно в трети курс.

# 287
И аз се интересувам за безплатните тестове. Ние по план пътуваме цялото семейство в петък и ше правим там за връщане.
На сайта на правителството пише, че безплатните тестове са за всеки, който иска да напусне страната, включително чужди туристи. НО... трябва да има DigiD. Така че май няма да стане.
https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … st-for-travellers
Скрит текст:
Everyone departing from the Netherlands who requires a negative test result to travel can book an appointment to be tested free of charge. This includes foreign tourists, for instance. To make an appointment with the municipal health service (GGD) you will need a DigiD, however.
Да кажа как стоят нещата с безплатните тестове. Никакви номера не искат. Преди да тръгна от България в сряда вечер се регистрирах на сайта и си взех час за петък, тъй като пристигнах в четвъртък. Сайта ми генерира много обекти на които мога да се тествам,  избрах най - близкия на 500м от хотела. Нищо освен лична карта не са ми искали. Много мили и любезни, отидох с час по рано от оговорката за пет минути минах, вечерта резултата ми беше на имейла. През цялото време мед. център изпраща обратна връзка чрез имейли. Въвежда се код от тел и си сваляш на пдф резултата. Той пристига като прикачен файл, но преди това избраща имейл че е готов и чрез смс се въвежда този код, за да ти го изпратят. Утре летя обратно за България.

# 288
Благодаря , yasmina! През горепосочения  сайт ли се регистрира?

# 289
Благодаря , yasmina! През горепосочения  сайт ли се регистрира?
Да чрез сайта посочен тук, за който безкрайно благодаря. На летището раздаваха тестове, но те не дават нужния документ и трудно сам да си направиш. За имейла трябва да се гледа и папка спам, имейла за резултата изглеждаше като информационен, изискваше да се кликне върху един бутон и за малко да го пропусна.

# 290
Здравейте, има ли други които още не са намерили кавартира? Синът ми ще учи във Фонтис първа година. Кандидатства през Интеграл. И от Интеграл и от Фонтис постоянно му отговарят, че е в листата на чакащите за квартира, но няма свободни. Той следи обявите по сайтове и фейсбук групи, кандидатства, но до сега 2 месеца без резултат. Може ли да препоръчате изпробвана агенция, която да наемем за намиране на квартира.

# 291
Днес кацнах във Варна във 19ч имаше здравен контрол на летището, изрично питах дали отменят карантина за тези които нямат PCR и ваксина, казаха ДА след представен до 24ч тест от тук.

# 292
Колело втора употреба от къде се купува- магазини или по обява?

По-добре от магазин втора употреба. Те поемат леки ремонти за тяхна сметка и можеш да си помпиш гуми, смязваш вериги там.
От обяви трябва да внимавате дали не е крадено.
Като вземете колело - направете снимка на баркода на рамката. Ако ви откраднат - с то,и код можете да регистрирате сигнал в полицията, дори електронно. Съответно - ако се намери, ще ви го върнат. Ако пък имате застраховка за кражба на имущество (примерно застраховката на АОН освен здрсвна, има и такава клауза), ще ви изплатят стойността на колелото.
Търсете най-простото колело. Скъпите и модерни колелета се крадат независимо с колко вериги го овържете.

# 293
  • Sofia
Здравейте, дали има някое дете или друг пребиваващ в Айндховен тези дни, за да види евентуално една квартира, за която не предлагат on-line оглед?

# 294
Здравейте, някой може ли да ми услужи с Нидерландски телефонен номер, за да мога да се регистрирам в ИКЕЯ-та им, за да ми доставят и монтират мебелите на адрес? Глупавото е, че без такъв номер не мога да се регистрирам в сайта им. Говорих с тях няколко пъти, но не! Разбрахме се, че мога да използвам номер на приятел и като отида там на масто и имам мой, да им се обадя и да го аменя. Та, ако има вариант да придобия номер онлайн, ок. Ако не, то някой може ли да ми услужи? Мерси

# 295
Считано от 4 август Нидерландия преминава в оранжевата зона.

# 296
Здравейте. Какво е положението със започването на учебната година в университетите при вашите студенти? Очаква ли се пак онлайн да започне учебната година? От Грьонинген информацията засега е, че случаите на ковид се увеличават и нищо не е ясно.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 23:07 от Vania_k

# 297
Здравейте, някой може ли да ми услужи с Нидерландски телефонен номер, за да мога да се регистрирам в ИКЕЯ-та им, за да ми доставят и монтират мебелите на адрес? Глупавото е, че без такъв номер не мога да се регистрирам в сайта им. Говорих с тях няколко пъти, но не! Разбрахме се, че мога да използвам номер на приятел и като отида там на масто и имам мой, да им се обадя и да го аменя. Та, ако има вариант да придобия номер онлайн, ок. Ако не, то някой може ли да ми услужи? Мерси

Пиша ти на лично номера на дъщеря ми.

# 298
БЛАГОДАРЯ! За номера! Толкова съм трогната от жеста и готовността да помогнете, че се просълзих. Благодаря Ви, момичета! Вие сте сила, позиция, упора, заслужавате почит и адмирации.! ТРОГНАТА СЪМ!

# 299
Здравейте. Какво е положението със започването на учебната година в университетите при вашите студенти? Очаква ли се пак онлайн да започне учебната година? От Грьонинген информацията засега е, че случаите на ковид се увеличават и нищо не е ясно.

Не знам откъде е инфото, но бегла справка показва, че всъщност случаите намаляват в града, както и в цялата страна.
https://coronadashboard.government.nl/veiligheidsregio/VR01/posi … ef-geteste-mensen
Иначе няма все още информация как ще стартира новата учебна година.

Общи условия

Активация на акаунт