Студенти в Нидерландия - 10

• 62 798
  • 788
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря, Donka Hristova, ще проверим,
Пробвайте с https://holland2stay.com/building-the-y
[/quote]

# 541
  • София
За влизане в България дали се изисква пср?

# 542
Има ли някой, който все още търси квартира в Утрехт, за да се комбинираме? Ние заминаваме в понеделник и ще търсим на място.

# 543
Здравейте,
Дъщеря ми е в Хага, вчера се опитахме да открием банкова сметка, но стана, защото няма bsn номер. Имате ли информация къде/как се вади този номер?
Благодаря предварително и успех на всички студенти.

# 544
  • В офиса
За влизане в България дали се изисква пср?
Нидерландия е оранжева в момента, може и с антигенен.

# 545
  • No Line On The Horizon
Здравейте,
Дъщеря ми е в Хага, вчера се опитахме да открием банкова сметка, но стана, защото няма bsn номер. Имате ли информация къде/как се вади този номер?
Благодаря предварително и успех на всички студенти.

На сайта на общината се запазва час, но предполагам, че ще има час за след месец.

# 546
Тя има запазен час за общината. Не успяхме да отворим сметка, защото нямахме час за банката и оттам ни пратиха на нещо като банкомат, но и там не успяхме, защото нямаше този номер.
Да разбирам ли, че първо се прави регистрация в обшината и после се открива сметка?

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 09:06 от new_newbie

# 547
Доста пъти сме го писали, но да. Първо трябва да има bsn номер. Без него няма как да си извади банкова карта, да кандидатства за финансиране, да извади DigiD и др. Препоръчвам и да си запази час в банката или след получаване на номера да се регистрира за банкова карта онлайн - някои банки имат тази опция.

# 548
Благодаря! 💐

# 549
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми също е в Хага. Докато не си получи BSN-a не си запази час за банка, защото казаха, че без него не може. В Айндховен в клон на същата банка може без BSN, като трябва да се занесе като излезе.

# 550
fros, първа година ли е?
Засега са присъствено, но дали ще минат онлайн, имайки предвид обстановката?

# 551
  • No Line On The Horizon
fros, първа година ли е?
Втора година е. Информираха ги, че започват присъствено, но аз не съм голям оптимист колко време ще продължи.

# 552
fros, първа година ли е?
Втора година е. Информираха ги, че започват присъствено, но аз не съм голям оптимист колко време ще продължи.
При сина ми, в UU, 2/3 от лекциите ще са присъствено и 1/3 онлайн. Не могат да се събират на едно място повече от 75 човека.

# 553
Здравейте.
Синът ми ще лети сутринта на 26.08. За Амстердам. Според вас кога е ок да си направи антигенен тест? Той излиза бързо нали?
Предишния ден ок ли е, предвид изискуемите срокове?

# 554
  • No Line On The Horizon
Вечерта или следобяд на 25.08. Излиза за 30 Мин.

Общи условия

Активация на акаунт