Студенти в Нидерландия - 10

• 63 060
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
  • София
https://www.ombudsman.bg/news/5511#middleWrapper
Първата новина... Явно много оплаквания има от тази заповед

# 241

Доста безумна новина.
Тази безполезна лелка не акцентира на това, че се изисква комбинация от ваксинация плюс тест вместо всяко едно от тях да е достатъчно, а на липсата на третата компонента в абсурдното двойно изискване.

# 242
Божее луднах с тия заповеди. Синът ми лети с Уиз в неделя сутринта 01 август. Днес сутринта са му пратили имейл от който се разбират старите правила - сертификат за ваксина ИЛИ тест ИЛИ карантина. Чета обаче заповедта на Министъра на здравеопазването и разбирам че за неваксинираните е задължително да имат ПСР преди влизане в БГ и задължително подлежат на карантина. Е ако не дай си боже се окаже този ПСР положителен и го карантинират там в Холандия, а той остава без квартира, защото на 31 юли трябва да освободи старата, какво правим 🤔 След няколко месечно търсене и нулев резултат за квартира си презавери полета до България за по рано. Извинявам се за моите излияния ама в тоя хаос се загубих и аз 🙃

# 243
Kris Ti, за 01.08 все още няма разпоредби. Тази заповед е до 31.07. Не че се очаква облекчаване на пропусквателния режим, но както Код е отбелязал- поне да не се наслагват двете изисквания за ваксина и ПСР.
Biborana, ваксина на два дни е равносилно на неваксиниран. Ако изобщо разбирам нещо от тази материя. При еднократна ваксина на Янсен искат 21 дни след поставянето за да зачетат сертификата. При останалите е две седмици, мисля. Ако не е така, моля да ме поправите. Тази информация я имам от личната лекарка на децата.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 20:54 от G..D..

# 244
Чета заповедта и не мога да разбера - ако има сертифакт, че ваксината е сложена 2 дена преди пътуването +ПСР тест - има или няма карантина? Не съм сигурна как да тълкувам точки 10.2 и 10.2.1 от заповедта?
Вече човек не знае кое последно е в сила. Когато аз слагах втората доза миналия месец казаха че сертификата влиза след 14 дни в сила. Обаче във вашия случай сега по заповедите никъде не чета подобни дати. Това означава, че по скоро ще гледат имате или не сертификат.
Вече твърдо казаха, че няма да отменят след тест до 24ч след влизане в България.
Дали случайно няма някъде някаква подписка за отмяна на тази заповед?

# 245
# 246
  • No Line On The Horizon
Тази заповед поне е написана разбираемо.

# 247
Благодаря за информащията, много е подробна и ще ни бъде от полза.
Синът ни на 21.08. заминава за Айндховен, а още няма квартира.

# 248
Според нея е с валидност до 31 август и отменят карантина.. По новините казаха до 31 юли че не отменят..

# 249
Малко извън темата за Ковид .
Моля, ако знаете някой студент в Айджовен да си търси съквартирант да ми пише.
Синът ми ще е първа година в университет Фонтис. Нямаме още квартира и много
се тревожа.

# 250
Защо не се възползвахте от предложението на университета за съдействие при настаняване? За първокурсниците го правят- мисля след приема питат..
Да им пише все пак сина ви, може да предложат нещо, въпреки че е късно

# 251
Момичета ето малко инфо и от мен,може за някой от вас да се окаже спасително островче,ако сега ще купувате билети  . Синът ми кацна снощи 28.07.на летището в Румъния ,въпреки ,че прилежно си беше направил тест и попълнил и принтирал и хартия  на отрицателния ПСР и на декларациите ,никъде не му искаха такива. На границата  никой не ни поиска документи. Попитаха ни от къде идваме , казахме от Букурещ и  така минахме за 5 мин  защото се водим  в 2 -зелени зони,а и много Румънци пътуват сега за почивки в БГ и обратно.

# 252
Защо не се възползвахте от предложението на университета за съдействие при настаняване? За първокурсниците го правят- мисля след приема питат..
Да им пише все пак сина ви, може да предложат нещо, въпреки че е късно
Направи го,  изпратиха му списък със сайтове за търсене на квартири, пише ,но резултат никакъв за съжаление.

# 253
Хм, възможно е нещо да са променили, но преди 2 г ни написаха - ето тази агенция ще ви предложи, агенцията изпрати около 15 предложения, избрахме за 15 мин и така..
все пак нека да пише на унито, че има проблем.
И проверете friendly housing.
Договорите им са до 31 юли, подозирам че на първи ще имат предложения.

# 254
Ти да видиш. Някой слушал в това минитерство. Браво на тях.

Общи условия

Активация на акаунт