Студенти в Нидерландия - 10

• 62 803
  • 788
  •   2
Отговори
# 495
И аз мисля за един антигенен за всеки случай. Писах и до Хаха. Ще видим какво ще кажат. Ще споделя после.
А как се прави този антигенен тест и колко струва, след колко време излиза? Само с ПСР имам опит.

# 496
  • софия
Резултат от бърз антигенен тест в централна лаборатория излиза за около 20 мин,пробата е само от носа,цената е 30лв/Рамус  Дружба,юли месец/.При издаването на сертификата на английски искайте да има час на изследването.

# 497
Здравейте, за да не се чудим повече, ето отговора от посолството ни в Хага:

Здравейте,

В Европейския съюз е прието, че трябва да са изминали 14 дни от поставянето на втората доза от ваксината.
Приемат се идващи от България на територията на Нидерландия, ако имат бърз антигенен тест, направен до 24 часа преди полета или PCR тест, направен до 48 часа преди полета

# 498
Здравейте, има ли ваксинирани деца в Нидерландия? Каква е организацията, цената и изискванията?
Имаха ли оплаквания?
Започвам да обмислям ваксиниране на дъщеря ни.

# 499
Здравейте, има ли ваксинирани деца в Нидерландия? Каква е организацията, цената и изискванията?
Имаха ли оплаквания?
Започвам да обмислям ваксиниране на дъщеря ни.

Дъщеря ми се ваксинира там. Има телефон, на който се обади (за всеки град различен) и си записа час като уточни по телефона коя ваксина иска. Тя избра Янсен, защото е еднократна, пък тогава пътуваше насам-натам и можеше да не успее за втората. Отишла е на мястото, прегледали са я, боцнали са я и толкова. След 24 часа в холандското приложение е излязъл сертификата, че е ваксинирана.

# 500
Другото, което мога да посъветвам е да огледате фейсбук или страницата на университета или общината, в която е детето. При дъщеря ми ще има свободна ваксинация до 27.08 на обозначено място, отделно ще има мобилен екип, който обикаля и ваксинира при желание.
Ваксините са безплатни за абсолютно всички.

# 501
И аз мисля за един антигенен за всеки случай. Писах и до Хаха. Ще видим какво ще кажат. Ще споделя после.
А как се прави този антигенен тест и колко струва, след колко време излиза? Само с ПСР имам опит.
[/quot
Антиген теста става за 10-15минути от вземането,въпроса е само да проверите самата лаборатория кога ще ви издаде документа.След като не са минали 14 дни от втора игла,задължително един от двата вида теста се прави.Като цена антиген теста беше 30лв,сега обаче като намалиха малко ПСР,може и той да е поевтинял.

# 502
Благодаря отново за бързите отговори!

# 503
Момичета  знам , че ще прозвучи малко наивен и глупав въпроса ми , но нещо се обърках тези дни. Предстои ни плащане на таксата за Унито и тази година няма да теглим заем ,отбелязахме ,че ще я приведем наведнъж.Та питането ми е ,превеждаме сумата в банковата сметка на синът ми която е дал на унито и те сами си теглят парите на датата ли ,или трябва ДА ГИ ПРАТИМ ПО ТЯХНА СМЕТКА?Наистина се обърках извинете за глупавия въпрос и ви благодаря предварително!

Те си теглят. Ако не успеят - ще му напишат имейл и той ще трябва да я преведе.
Ние преведохме такдата по сметката на унито, защото нямахме директен дебит в ДСК

# 504
Здравейте,
В моето семейство ползваме лекар извънредно рядко - почти никога, поради лош опит - и съм изпратила сина ми с половин аптека с лекарства, които съм си снимала, за да не ги забравя, вкл. два вида широкоспектърни антибиотици, които се надявам никога да не се ползват, но...за всеки случай. Предвидила съм лекарства за повечето стандартни болежки, които биха могли да го застигнат, превързочни и хранителни добавки.
Вече има и холандска здравна застраховка, включваща и стоматологична помощ, но зная че не би се възползвал от лекар там, ако ситуацията не е крайно критична. Затова накупих лекарства - за мое и негово спокойствие.
Сега предстои да се запише при личен лекар и да си регистрира аптека и ще съм благодарна да споделите каква е процедурата.
По въпроса за комарите - за половин месец там мога да споделя, че много рядко съм усетила жужене на комар, което предвид влагата и растителността означава, че доста добре третират площите с инсектициди.

По отношение записването за личен лекар.

Все пак бих проверила мнения за лекаря преди да се запиша:
За целта в гугъл:
името на града + huisarts beoordelen

Когато си избере, им се обажда и казва, че се е преместил в града, има холандска здравна застраховка и би желал да се запише при тях.
Всички медицински лица говорят английски. Да не се притеснява.
Вижда коя аптека му е най- близка, уведомява ги ( аптеката и личния лекар, при който се е записал за избраната аптека)

По същия начин и за зъболекар tandarts.
При зъболекарите, поне на мен не ми е никак лесно.
Имах много добър зъболекар, но преди него и след него не мога да се похваля с такива, от които да съм доволна
Правя си зъбите, когато съм в България. И не заради цена.Последните две години се преместихме и на новото място не мога да открия читав зъболекар

# 505
Здравейте,
поради ред причини останахме без квартира 3 дни преди старта на опознавателната седмица. Моля, ако някой търси миомиче за съквартирантка в Айндховен да ми пише.
Извинявам се , че не е по темата , но се загубих в тези теми.
Имаме нужда от спешна помощ.

# 506
Здравейте! От доста време търсим квартира за Utrecht. Заминаваме в понеделник.
Моля дайте съвет как и къде да търсим там.
Благодаря предварително!

# 507
От посолството с Хага ми отговориха много бързо. Да, трябва да са минали 14 дни след 2 доза. Сега все едно не сме ваксинирани и ще правим тест.
По отношение на банковите карти и сметки, да попитам: нали трябва да има нидерландия сметка и карта, ок. При положение, че пластиката поне в България излиза след 10 дена, то как се разплащаме докато излезе пластиката?

# 508
От посолството с Хага ми отговориха много бързо. Да, трябва да са минали 14 дни след 2 доза. Сега все едно не сме ваксинирани и ще правим тест.
По отношение на банковите карти и сметки, да попитам: нали трябва да има нидерландия сметка и карта, ок. При положение, че пластиката поне в България излиза след 10 дена, то как се разплащаме докато излезе пластиката?

С българска карта и кеш.

# 509

С българска карта и кеш.
Нали не обичали кеш-а и никъде не можело, а с нашите карти често имало проблеми. Затова питах.
Чудя се дали ING няма да ми издадат карта, която да мога да ползвам там. ...

Общи условия

Активация на акаунт