Студенти в Нидерландия - 10

• 62 781
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
Вечерта или следобяд на 25.08. Излиза за 30 Мин.
Много благодаря!

# 556
Ние решихме да сме с ПСР, Защото ми се струва рисковано откъм време да сме с бърз. Полетът е от 18.00 на 24.08, значи, за да се спази 24. Часа, трябва да се вземе на 23. Преди 18.00, даже към 20.30, защото кацането е под въпрос дали не гледат. А коя лаборатория работи в 20.30. Другия вариант е на 24. Сутринта, но в деня на тръгване ще ни е натоварено и с други неща, та така. ПСР на 23 и 48 часа аванс Simple Smile

# 557
  • No Line On The Horizon
И на летището правят антигенни, пак по-евтино ще ви излезе от ПСР.

# 558
Здравейте благодря на всички отзовали се за помощ и подкрепа, най -накрая имаме подписандоговор за квартира и то благодарение на професора, който отоваря за групата ,използвайте всяка възможност.Организацията на чуждестранните студенти алармира ,че 200+ студенти в Бреда са без квартира .Дъщеря ми си купи билет за 4.09. Успех на всички студенти  .

# 559
За колко време е готов антигенен тест от Рамус? Дъщеря ми лети на 30.08 в 14.00ч., та ако отиде рано сутринта дали ще успеем? Предишния ден е неделя, а лабораториите работят максимум до 15.00 и няма да спазим срока при кацане.  Благодаря

# 560
Там никой не гледа, маски се носят само на летището и в гр.трянспорт( в магазини от всякакъв тип няма изискване) Документа е за качването.
Антигенните стават за 40 мин.
Рамус работят в неделя до 18ч

# 561
Там никой не гледа, маски се носят само на летището и в гр.трянспорт( в магазини от всякакъв тип няма изискване) Документа е за качването.
Антигенните стават за 40 мин.
Рамус работят в неделя до 18ч
Много благодаря

# 562
Имах предвид централната лаборатория в Дружба, разбира се…
На самия резултат като се отвори онлайн, отдолу има линк в едно зелено поле, което препраща и към his.bg

# 563
Кой мобилен оператор ползвате в Холандия ? На предплатени карти ли сте ?
Пазарният лидер е KPN и мисля, че е с най-добро покритие. Ние сме решили на третия месец от престоя да купим холандска карта от KPN, а сега си ползва българската карта и му върши работа. След 3-4 месеца мобилният оператор тук може да начисли наказателни такси, макар че има разнопосочна практика. Дори вече получи безпроблемно два колета, като посочихме българския номер, а ми бяха казали, че изрично се изисква холандски номер.
Някой пътувал ли е вече с новите изизквания ?Синът ми ще пътува на 23...ще правим Антиген не PSR и  малко ми е притеснено...Тръгва от Румъния

# 564
Здравейте, попаднах в сложен казус с договора ни за квартира, а идния петък заминавам и няма как да отменям настаняването в последния момент. Оказало се, че понеже има 2 метода на плащане на договора, на този, който сме избрали, сумата на месечния наем е написана с 200 евро по-малко. При което на мен ми пращат имейл да ми съобщят, че е станала грешка заради стажанта, който написал грешна сума, то на сайта им пишело по колко трябва да бъде. Да, обаче ние подписахме договор с друга сума, а 200 евро отгоре изобщо не е малка разлика. Засега сме казали, че бихме искали да продължим с тази от договора, но не съм сигурна какви точно са ни правата. Всякакъв съвет би бил от полза. Благодаря.

# 565
  • La casa de Mickey Mouse
Здравейте, попаднах в сложен казус с договора ни за квартира, а идния петък заминавам и няма как да отменям настаняването в последния момент. Оказало се, че понеже има 2 метода на плащане на договора, на този, който сме избрали, сумата на месечния наем е написана с 200 евро по-малко. При което на мен ми пращат имейл да ми съобщят, че е станала грешка заради стажанта, който написал грешна сума, то на сайта им пишело по колко трябва да бъде. Да, обаче ние подписахме договор с друга сума, а 200 евро отгоре изобщо не е малка разлика. Засега сме казали, че бихме искали да продължим с тази от договора, но не съм сигурна какви точно са ни правата. Всякакъв съвет би бил от полза. Благодаря.

Как така грешка на стажанта? Това не са 20€, става въпрос за 200€. Искайте да се изпълни договорът, така както е подписан. Ако договорът е подписан и от вас и от фирмата, би трябвало да го изпълнят. Но, фирмата може да предпочете да прекрати договора, ако не и изнасят условията. Проверете какви са условията за прекратяване на договора от страна на наемодателя

# 566
Имаше една такава обява за Маастрихт. Беше написано по-малко. Две седмици кореспондирах с фирмата, докато си признаят, че този, който е въвеждан данните е сгрешил. Поправиха си я в сайта, но аз имам скрийн шот с грешната цена, пак с около 200 € по-малко.
В нашия договор наемодателят може да го прекрати едностранно с двумесечно предизвестие. Мисля, че всички договори са еднотипни.  Така че, дори и да настоявате да се запази цената (по-ниската), ще ви предизвестят и ще прекратят договора алед 2 месеца. ...

# 567
Здравейте! Чудех се дали някой има опит със здравните застраховки? Не мога да разбера какво представлява това задължително приспадане от 385 евро на година. Благодаря предварително!

# 568

Колко е по договор и колко е реалната цена според тях? Ако сумата е нереално ниска - ще ви оредизвестят и оставате без квартира.
Все пак ако сумата е разумна - бих договаряла два месеца със договорната, после плавно вдигане до стандартната.

# 569
Според договора имат право на вдигнат цената на наема с 5% макс през периода на наема. Подписан е и от нас и от наемодателя. Цената е от 2200 на 2400.

Общи условия

Активация на акаунт