Студенти в Нидерландия - 10

• 62 781
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
Какви са правата за прекратяване на договора на всяка страна: наемодател и наемател (според договора)?

# 571
Какви са правата за прекратяване на договора на всяка страна: наемодател и наемател (според договора)?

Ние нямаме право освен ако не намерим кандидати да ни заместят, с наемодателят може мисля с 1 месец предизвестие или нещо такова.

# 572
Реалистични ли са възможностите до месец (времето за неговото право предизвестие) да намерите друга квартира? Изглежда като изнудване. Ако е направил грешка, следва да я понесе. При по-твърда позиция от Ваша страна той може да се възползва от правото си за предизвестие. Изполва се затруднението со сигуряване на квартири.

# 573
  • La casa de Mickey Mouse
Според договора имат право на вдигнат цената на наема с 5% макс през периода на наема. Подписан е и от нас и от наемодателя. Цената е от 2200 на 2400.
Това годишно ли е?

# 574
Според договора имат право на вдигнат цената на наема с 5% макс през периода на наема. Подписан е и от нас и от наемодателя. Цената е от 2200 на 2400.
Това годишно ли е?
За колко месеца е този наем?

# 575
Това годишно ли е?
За колко месеца е този наем?

Годишно, да. Наемът е 12 месеца.

# 576
Здравейте! Чудех се дали някой има опит със здравните застраховки? Не мога да разбера какво представлява това задължително приспадане от 385 евро на година. Благодаря предварително!

Нарича се собствен риск.

При личен лекар или спешна помощ няма собствен риск, но при някой/ много здравни услуги има собствен риск. Което ще рече, че първите 385 евро в годишен аспект са за твоя сметка.
Например имам нужда от алерголог. Прегледът трябва да мине първо през собствен риск . Тоест прегледът е 60 евро и ги поемам аз, а не застрахователя. Остават ми още 325 евро собствен риск.
Прави ми се например операция за минискус.
Там моментално отива целия собствен риск и остатъкът вече го доплаща застрахователя. От тук насетне за годината всякакви прегледи и лекарства ми стават без собствен риск или 100 % платими от застрахователя.
Един вид най- належащото ти е винаги безплатно, но за другите здравни услуги има твърда сума, която се поема от пациента. Вид увеличение на здравната застраховка, което се активира само за определени здравни услуги.
Малко е сложно и не знам дали го обяснявам разбираемо

# 577
Не си струва да изпуснете квартирата при разлика около 400 лв. за година. Лично мнение. Иначе имате право да развалите договора, след като си намерите друга квартира, въпреки, че няма клауза в договора. Прави се с писмено изявление до наемодателя.

# 578
Не си струва да изпуснете квартирата при разлика около 400 лв. за година. Лично мнение. Иначе имате право да развалите договора, след като си намерите друга квартира, въпреки, че няма клауза в договора. Прави се с писмено изявление до наемодателя.

Може би не се изразих правилно, 400 лв на месец е разликата

# 579
Здравейте, искам да попитам как става избор и записване за личен лекар в Хага? Ако имате препоръки за някой доктор, ще се радвам да споделите.
Благодаря!

# 580
  • Пловдив
Здравейте,
Нашият полет за Нидерландия е на 27 август. Дали някой има информация очаква ли се да въведат 10 дневна карантина или само със сертификата ще е ок. Пътуваме само за 3 дни и е ще е проблем ако въведат карантина.
Ясно ли е новите правила от 21 август до кога ще важат?

# 581
За съжаление няма отговор на този въпрос, всеки от нас се пита постоянно. Преди мерките влизаха в сила в понеделник, сега влязоха в сила в събота, та зависимост няма.

# 582

Може би не се изразих правилно, 400 лв на месец е разликата

Нещо съвсем се обърках - наемате квартира за 2200€ на месец, а ви искат 2400€? Така ли е?

# 583
# 584
За тази цена лесно ше намерите нещо друго…

Общи условия

Активация на акаунт