Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Точно такова бънджи имаше доскоро в Гранд Мол Варна. Лично съм дърпала въжето на племенницата ми и беше голям кеф, защото така детето се престрашава по- лесно, тъй като контрола е в ръцете на познат човек. То няма кой знае какъв риск!

# 631
  • Немция
Точно такова бънджи имаше доскоро в Гранд Мол Варна. Лично съм дърпала въжето на племенницата ми и беше голям кеф, защото така детето се престрашава по- лесно, тъй като контрола е в ръцете на познат човек. То няма кой знае какъв риск!
Сега се сетих за бънджи съоръжение в голям детски клуб, недалеч от нас, в Германия. Ние сме го управлявали, не персонал.
И не е имало никакъв проблем с дърпането на въжето.

Белла, става дума за скокове на бънджи батут.
https://images.app.goo.gl/kj4gdH16RaNY7sDg9
На снимката възрастният се е качил на платформата, но всъщност детето се регулира с въже извън платформата, отстрани.
Това на снимката е много високо, ние сме попадали на по-ниски.

# 632
Здравейте!
Да ви питам - искат ли отрицателни тестове за деца при пътуване със самолет? Чета в Ед. портал, че за деца под 12 год. не искат такъв на влизане в България, но на сайта на летището във Франкфурт няма такова нещо и май разбирам там искат за всеки, който ще пътува оттам? Благодаря!

# 633
В заповедта на българския министър на здравеопазването пише нещо, че деца до 12 г. може без тест да влязат в България. Не съм се зачела още като хората. Но аз имам деца на 14 и 11 г., та като правя за едното, ще направя и за другото. Не ми се разправя на летището във Франкфурт преди полета, немците български заповеди не четат. Tестът отнема 20 минути - 5 минути вземане на проба, 15 минути чакане. на някои места даже правят с плюнка, а не бъркат в носа, за който го е страх.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 12:19 от Deni-meni

# 634
За деца под 12 години в България тест не се изисква.

# 635
Дени-мени пиши ми моля те на лични къде са тия места с официалния плюнка-тест, че тука с Фрау Дана пак ще се изпонаплюем взаимно и пак ще ни изтрият. За около Щутгарт се интересувам.

Софт, те в България тест за деца под 12 не искат, ама на летището в Германия преди качването в самолета за бг не знам дали е така.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 20:40 от мама-ени

# 636
  • Am Dorf (BB)
Мама-ени, на чекин шалтера на летището важат правилата за страната, в която кацате.
Не бих тествала без да е необходимо, особено при честотата на фалшиви позитивни тестове, за които напоследък чувам.

# 637
  • в сърцето на един мъж...
И си проверете правилата на авиокомпанията, с която летите, че понякога има разлики

# 638
Благодаря ти Тан_ниа. Ще си запазя тази информация за бъдещи пътувания.

# 639
мама-ени,
Ако питаш за Германия:
Аз съм във Висбаден, Хесен. Тук има аптеки, които правят бърз тест от слюнката Speicheltest, плюеш в някаква епруветка, вместо да ти бъркат в носа. Но не трябва да си ял и пил половин час преди това. За децата е безплатен. Дъщеря ми миналата седмица с приятелка са правили такъв, за да отидат на кино.

# 640
Нас в аптеката,като видяха,че сме с малко дете и веднага дадоха шпуктест,даже не сме го искали сами...При излизане на резултатите няма разлика в написаното,т.е. дали са ти бъркали в носа или си плюл в епруветка! Joy

# 641
На нас вчера шефката ни даде бързи тестове да се тестваме, понеже една колежка е  корона позитивна.
Все си мислех, че в такива случаи трябва да затворим градината, но не. Изпрати ни мейл, че не бива да смесваме групите, но нашата и още една група ще сме заедно - поради липса на персонал.
Абсурди колкото искаш. Вече толкова ми писна!

# 642
Бибит , моите не съм ги качвала на такова. Аз му викам батут. Тук май му викат трамполин. За мен трамплин е съвем друго нещо.
Как се придвижвате из България ?
Аз вече се приготвям за хоум скулинг за есента. На дребния ще раздават някакви таблетчета от у-ще за мудъл ... ясна ми е работата.
Не ми е ясно от къде ще изкопаят електричество за цялата дигитализация и екология .
Вече са посяли перки къде ли не , даже някои говорят че пречат на птиците вече , толкова са много ...
Но ако затворят всички АЕЦ не знам как ще се оправим с перките.

# 643
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сериозно?!
Пак хоум скулинг?
Незнам дали ще оцелея...

Синьо, до къде стигнахте с избора на училище?
При нас се очертава много трудно... моята приятелка, която е гимназиална учителка, каза, че учителите от основното дават в 90% от случаите правилна преценка.
Не ми се пише какво каза класната на сина 🙈

# 644
  • Germany
Може би не винаги е така, но всичко което каза учителката на детето в Грундшулето, на 100 % се оказа вярно сега в новото училище. Чак се изненадах…даже сега, като го написа Ася и се замислих какви точно бяха думите и, и колко точно мнение ми даде преди година (и за слабите, и за силните му страни, и за това какво да учи).

Общи условия

Активация на акаунт