Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
На мен един път ми се губи багаж в Берлин. След 2-3 дни ми докараха куфара вкъщи.

# 616
Отидох в аптека да си изкарам дигитален сертификат за ваксините. Дадоха ми за всяка доза по 1 QR код, т.е. по един лист. Нормално ли е? Мислех, че дават един общ код след като си минал целия курс. И в приложението на телефона ли се показват по-отделно? Исках да не нося имун. паспорт към България, ама с тези 2 листа, по-добре паспорта - отварям на страницата и всичко  се вижда от пръв път.

# 617
Да, два кода са. В приложението сканираш първо първия, после втория. Препоръчвам Corona Warn. Така изглеждат двата сертификата в приложението, а над тях има QR код.

На мен приложението ми се отваря на английски, а на мъжа ми на български. Сигурно има настройки за езици, но важен е кодът.
Паспортът не знам дали ще ти важи в България, той не е ЕС сертификат, а и с тези ръкописни вписвания вътре, не е добър международен документ. Най-добре си направи приложение.

# 618
Благодаря. Това исках да знам.

# 619
  • Germany
Дени, имунизационния паспорт не ти върши работа при пътуване, защото там няма код, който да бъде сканиран. Ние си свалихме CovPass, сканирахме 2та кода и сега като го стартирам директно си пише името ми+ напълно ваксиниран + код готов за сканиране.

# 620
А откъде накъде се очаква всеки да има смартфон/айфон, на който да сваля арр, да сканира QR кодове и да ги показва на летището? Какъв е проблемът да се получава при ваксинацията и впоследствие представя като официален документ сертификат разпечатан на хартия?
Една позната пък скоро ми каза, че на някакво немско летище не приемали хартиени разпечатки на самолетни билети, а само кодове сканирани на смартфон/айфон. Аз не й повярвах, ама сега като ви чета за тия сертификати за ваксините може и това да е истина. Светът яко се дигитализира.

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тези складирани куфари след определено време ги продават на търг с наддаване.
Преди 10г ходих на такъв, под 50€ нямаше куфар 🙈

# 622
Със сигурност приемат и хартиени сертификати, които са със същите QR кодове.  Има обаче немалка вероятност да загубиш или да забравиш хартията и затова за удобство има приложения.

# 623
  • Немция
И на двете летища показвах хартиен сертификат за ваксината, не е имало проблем.
И на телефона го имах, и имунизационият паспорт също е с мен за всеки случай, но не съм го показвала.

Хартиеният сертификат е от 2 части, този на телефона е един.

Днес отидохме с децата до едно съоръжение за бънджи скокове, в родния ми град. Като видях как работещия там ги дърпа с въже, навира си главата при всяко теглене без дистанция и от 50 см и без маска, разбира се, се отказахме от бънджито. Там минават сума деца на ден. Останалите май не ги притесняваше това. 😁
Ще ходим по-нататък на друго място, където родителите сами дърпат въжето.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:09 от Бибит

# 624
Аз не съм виждала бънджи, на което родителите сами вдигат въжето. Има си обучен персонал за тези неща.

# 625
  • Немция
Дърпали сме въжето на бънджито сами много пъти в града на мъжа ми. Позволено е и не е трудно за нас.

# 626
За първи път чувам такова нещо, но явно е възможно.

# 627
  • Немция
Освен снимка да приложа. Grinning
Децата ни даже предпочитат ние да регулираме въжето, защото като родители сме по-внимателни и знаем предпочитанията им, те не обичат прекалено високите бънджи скокове.

# 628
Не вярвам да сте по-внимателни и обучени от нарочно назначен за това персонал, но вие си знаете . Аз пак казвам, че бънджита и въобще атракции за деца, където родители да правят каквото и да било, не съм виждала, но явно има.

# 629
Бънджи не е ли да скачаш от много високи мостове закачен с някакви ластици ?

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 23:40 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт