Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 502
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не вярвам да е без лоши мисли....
Винаги е по-добре чуждия задник да е по-голям.
Така собствения изглежда по-малък 🤣

Никога няма да забравя как на предишната работа подозираха, че съм булимичка, защото се хранех нормално, пък съм слаба. Само зад гърба ми говореха.
Когато казах, че съм бременна, първият въпрос беше: ин витро ли забременя? 😳
Колежката беше 50+, мъжът й я заразял, нямаше партьор.
Попитах я дали иска детайлно и цветно да й опиша как се е случил кекса 🤷♀
Въобще вече не им се връзвам на комплексите и проблемите, вербализирани под формата на директност.

# 601
И аз. Но мен по принцип не ме закачат. 😆
А дрехи как се оглеждат и коментират? И коли, и телефони. 🙈 Все едно съм във варненско кафене в началото на 90-те. 😂 В Дюселдорф пък е брутално. Там се сяда в събота на мегдана и с лош поглед се оглежда и преценява всичко, което минава.

Оплюхме ги, хайде лека. 🤣

# 602
Болят ме задните части как ме одумват. Щот те па са ного убави Laughing
Това и на майтап, и не съвсем.
Айде на тръстиката, едва вторник е.

# 603
И обсъждащата дружинка в Кьолн , Дюселдорф и къде да е има немци в състава си ? Не мога да го повярвам просто. Да се съберат немци на площада да обсъждат непознати. Как да е .

# 604
Поздрави и от мен от България! След кошмарни полети в събота и пристигане без багаж се очаква днес най-накрая да ни ги доставят и да се почувствам отново човек 😂
Само дето се притеснявах за бързите тестове, набързо го погледнаха и сравниха имената и долу резултата, нито чете дали е на английски или немски, нито кога е правен.
 Вчера сутринта направих бърз шопинг тур и си беше шок да видя как няма никакви мерки и всичко е както преди короната. Мен като ненапълно ваксинирана много ме напрегна ситуацията.

# 605
  • Germany
Вече се чудя ходи ли ми се или не ми се ходи в България😉 Иначе повечето ми близки и приятели там са ваксинирани, но ние ще сме само с по една ваксина.
На третия ден след ваксинацията (или по-скоро вечер), мъжът ми се сдоби със сърцебиене и стягане в сърдечната област. Личният го прати на кардиолог набързо, правиха му кардиограма, гледаха го на разни уреди. Нищо му нямало. Кардиологът му казал, че понякога след ваксинация имаш симптоми характерни за Ковид. Днес уж е по-добре, нямал сърцебиене.

# 606
Margolotta багажа ли ви загубиха. Кошмар! От това все ме е страх.
Вече за няколко човека разбирам, че са ваксинирани и карат корона. Кой ми гарантира, че не заразяват други?

# 607
Никой нищо не гарантира, Reina. Всички се надяват ваксината да помогне в борбата с болестта. Някои ще се разболеят, но ще карат леко, други няма да се разболеят. Също като с ваксината против морбили.
Мен повече ме притесняват онези ( и аз като немците да не ги наричам с епитети🙂), които по социалните мрежи обясняват, как ваксинираните млади няма да имат деца, как всички ваксинирани до 2 години сме умрели, как тестовете вкарват отрови в организма на децата, защото на теста пише, че съдържа не-знам-какъв химикал, ама той е в обработването на пробата, а не та самата клечка и т.н. Даже чипирането не ме дразни толкова. И това от уж интелигентни жени, не са българки.

# 608
Не го “загубиха”, а го “забавиха”. Бяхме с прекачване във Виена, беше страшна буря и първо не се знаеше дали въобще ще можем да кацнем, след половин час кръжене като кацнахме австрийците бяха спряли всякаква дейност заради Lebensgefahr, и час и половина нищо не се прави на Vorfeld. Ние успяхме с много тичане да стигнем до втория полет, а и ни чакаха 5 човека, което не беше по подразбиране при пълен самолет, но багажа от всички трансферни пътници бе оставен във Виена, и понеже са били хиляди куфари два дена ги сортираха и снощи най-накрая тръгна за България. Понеже нямах нищо в ръчния ходих да търся в неделя и вчера сутринта всичко и им пуснах касовите бележки, да видим дали ще осребрят някога нещо Луфтханза ( едно време даваха поне едни пакети с козметика, тениска и т.н., сега казаха отивайте да си купувате).

# 609
Deni-meni това и мен ме дразни страхотно. И то от години.  Но си има хора с друго мнение. Тъпо е хората да се делят, да си пречат и да се принуждават в една или друга посока. Така се настройват хората един срещу друг, а и срещу авторитетите и това не е полезно.

За ковид ваксината много се надявам да се пребори, но според мен няма как да се махнат все още ограниченията за ваксинирани или да се избегнат поне трета или повече дози. В Израел в момента, според новините,  има доста заразени. Въпреки големия % ваксинирани.  t-online vom 13.07.2021 nach dpa-Meldung

„Von rund 80 Covid-Patienten in Krankenhäusern sind nach Angaben des
Gesundheitsministeriums weniger als die Hälfte nicht geimpft, von den 45 Schwerkranken 44
Prozent.“
И тук го има https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/125513/Corona-Israel-begi … ischungsimpfungen

Мутациите ме тревожат много. Каква е разликата с болестите, срещу които сме били ваксинирани като малки?

Ние си носим маските и се пазим колкото можем повече. Това е.

# 610
  • Пловдив
Вие пак добре, че сте кацнали в София, че вчера самолет на ЛХ е кацна в Пловдив, защото над София имало буря.

# 611
Ние летим в петък рано сутринта. Засега дават хубаво време и на двете места.

# 612
Това с багажа ми се случи и на мен на летището във Виена преди години. Ходих да се жалвам, попълвах всякакви формуляри, и накрая стана ясно,  че ще дойде със следващия полет.  Дойде наистина, но ми пропаднаха плановете да поскитам из Виена, нарочно бях взела по- ранния полет.

# 613
Ясно, през Виена няма да се пътува повече. Grinning

# 614
На мен в Цюрих ми загубиха веднъж багажа и веднъж във Франкфурт.
На 10 юли като приемахме машините за гласуване се оказа, че и двата куфара ги няма. Дойде представителя на външно министерство, но без машини. Не пристигнали във Франкфурт. 😆 От друга секция вечерта късно ни донесоха една машина и на другата сутрин от друга секция друга.

Куфари постоянно поемат в грешни посоки дори без прикачване и в някои случаи никога не се намират. Най-гадно е като се случи като отидеш на почивка. До Франкфурт има едно огромно хале със складирани такива багажи.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 16:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт