Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 671
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Game, попаднала си на мили хора.
На мен ми се е случвало две деца да се бият, като едното държеше другото за косата и му блъскаше главата в земята и никой не се намеси!!!!!
Аз ходих да ги разтървавам, като едното дете беше доста едро (6/7кл бяха) и спокойно можеше да ми фрасне някой.

Иначе на моето дете не му личеше да се тръшка, изглеждаше точно като паднало и не мърда. Тя не реве, само лежи неподвижно.

# 586
При инциденти има такива, които помагат, но повечето са сеирджии. Колко пъти се е случвало да има катастрофа в едното платно, но и огромно задръстване в другото и накрая разбираш, че всички спират да зяпат и дори да снимат. А да изпитват емпатия е сякаш много рядко. Сега покрай наводненията има нов германски феномен. Katastrophen-Tourismus.

https://www.google.de/amp/s/rp-online.de/nrw/panorama/hochwasser … 1311%3foutput=amp

# 587
И да, и мен ме потресе това!

# 588
Аз не мога да разбера как е възможно да снимаш умиращи хора , жертви на ПТП , а и да възпрепятстваш помощта.
По повод немците и децата . И това в някои случаи и семейства не го разбирам съвсем. Седяхме съботата на едно фере около 2,5 часа , на отсрещната маса немско семейство, майка, татко ,момиченце на около 14 и момиченце на 3-4 . Малкото беше хубаво облеченко, обуто , сресано и всичко точно. Но през целия път не получи нищо за ядене и пиене, както и когато му се достпа и взе да се гуши и да лежи по пейката и масата майка ми му каза reiß dich zusammen, hinsetzen und mund halten. Да не говорим, че доста дълго време обясняваше, че ми е студено докато баща му измъкна една жилетка ...  И не си приказваха изобщо с двете деца.
Но децата изглеждаха супер добре. И двете.

Като си помисля само ние как ли им изглеждаме отстрани Simple Smile

# 589
  • в сърцето на един мъж...
Те нещата почват издалеко - като гледам Лашет как се хили по телевизията, а един от кметовете май беше, на силно пострадалите места, как се разплака докато говореше за жертвите и разрушенията, явно е до положение, до възпитание, до начин на живот, ако щеш... Има безумни хора, навсякъде ги има, не са само тук...
По телевизията миналия ден говореха, че искат да има наказания за тези, които снимат такива неща, появили са се подобни, освен мародерите, които грабят по магазините.
Отделно казаха и че няма нужда да се пращат разни неща, трябва да е организирано и да се провери какво няма, а не да се праща каквото сме си наумили...
Тук пекна, надявам се по другите места да не пече много силно, че да не се спече тая кал и киша Sad И дано няма повече загинали и изчезнали, че като гледах на едната магистрала колко коли имаше...

# 590
Днес Щайнмайер говори с тъжен,съпричастен тон, на заден план групичка кокошки умряха от смях 🤐

Според мен я няма златната среда: или гаффат, или се правят,че не виждат. И в двата случая спазват дистанция и не искат да са участници.
Слава Богу има все още изключения!!!
Аз гледам да помагам, когато мога, и на мен са помагали.

Бела, аз съм рабенмутер и за двете страни. Според немците не натискам детето достатъчно, много съм мека с него и ми се качва на главата, според българите го отглеждам като спартанец.
А де, чудя се какъв стил имам 🤣

# 591
Това е от вчера, хиленето от Hintergrund а. Мъжът ми много се възмути, а аз не. Човешки неща са това.
Детето като беше малко съм го възпитавала строго. Много мразя лиготии.

# 592
Ася , а ние как ли им се виждаме ??? Не знам.
Но много ми харесват некомплицирани персони . Например пристигаме късно вечер и всички немски хранилки спрели кухнята. Минаваме умирающи от глад покрай едни италианци с мъничко ресторантче и ги питаме затворили ли са кухнята. Нямахме мног онадежда. Ами излезна веднага жената и каза - а , елате , елате вътре. Ние ще ви сготвим. Няма да си тръгнете гладни. Страхотно се навечеряхме. на по-следващия ден като си тръгвахме искахме пак да хапнем там, но не работеха в неделя.
Предната вечер една сервитьорка в един немски рсторант ми заизпада в истерия към 8 вечерта, че не сервирали вечер предястия , а супата какво било ... и като ме пита как искам картофите към рибата и и казах картофена салата ако може без майонеза ... за малко щеше да метне таблата на масата в ситерия как без майонеза . И изобщо има си разлика.

# 593
Ася , а ние как ли им се виждаме ??? Не знам.

Ами аз ти казах как им се виждам. Прекалено мека и неизискваща.
За другите - незнам.

Дона, възможно е да е от вчера, аз днес сутринта го видях записа. Просто не ми остава друго време за Тв.

# 594
Пука ми как им се виждаме.

# 595
На мен също не ми пука как им се виждаме. Ние сме си ние, те са си те. Нито те могат да ни променят, нито ние - тях. Нужно е само да се напаснем към тяхното лицемерие/това е основното качество на местните, с което не мога да се примиря,също и това, да не се назовават нещата с точните им имена/ и всичко е точно. Кой колкото издържи и така...

# 596
Забелязах, че детето е придобило това разбиране. Да не се назовават нещата с точните имена, термини, обрисовки.  Трябва да се казват ( при това, само ако се налага , едва ли не, в краен случай) много заобиколно, много внимателно и "толерантно".

# 597
Хич пък не съм забелязала германците да са масово деликатни и да не назовават нещата с имената им. Напротив, известни са по света с обратното.

# 598
Е как бе Софт, защо тогава “шифроват” Arbeitszeugnis? 🤣
От любов към Гьоте и Шилер като знак за опазване на красотата, богатството и дълбочината на немския език 🤣

Гледам, че още от началното училище ги тренират. То не са warme Dusche, то не са комплименти в Erzählkreis 🤪

По някои теми са брутално директни (лекарите напр), други са изцяло ефимизирани.

# 599
А, не само лекарите. Не е неприемливо например на колежка в нови дънки да й кажат без лоши мисли, че задникът й в тях изглежда по-голям. А всичко по принцип е шайзе и бльод. 😁

Общи условия

Активация на акаунт