Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 678
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Не, няма нищо драматично в Кьолн, освен изчезналата променада и тук там е разбита улична настилка от избила канализация. В по-малки градчета с баири е ужасът.

# 571
Новинарските канали въртят потресаващи картини и разтърсващи репортажи. Трагедия е,  много хора са пострадали.

# 572
Голяма трагедия е. Минахме покрай две-три такива места и видяхме. Потресаващо е.

# 573
Ами разбира се ,че всички трябва да си носят маските. Особено докато не е напълно ясно кое как влияе и на какви щамове и кой как се заразява. До тогава и аз се очудвам , че някои не ги носят или ги носят неправилно . НЕ ми е приятно.
Има ли някаква идея защо тези чакания по граници и по пътя? Повече хора ли са напът от други лета или ?

# 574
Преди два дена се прибрахме от БГ,наистина страшно много се чака ,има много задръствания.Видяхме доста катастрофи по пътя,заради които беше временно затворена магистралата в Де.
На доста места правят ремонт по пътищата и има стеснени участъци,където също се забавя движението. В Румъния,особенно в Карпатите също доста често има задръствания,дали заради катастрофи или заради много тирове по пътя и невъзможност за изпреварване незнам,но общо взето пътищата са доста натоварени. Grin

# 575
Надявам се през август да няма такова движение, но само се надявам.
Абе каквото, такова. Ще спираме по пътя в хотели, ще почиваме и когато стигнем тогава. Може и през замъка на Дракула да минем. 😆

# 576
много кофти.  но всеки иска да се прибере и да си уреди някои неща.

# 577
Нищо нямам аз за уреждане освен ЛК, която и да изтече, все тая. Зорът ви е да си почина на плажа. Честно казано предпочитам да пътувам без мъжа ми в колата, но няма пълно щастие.

# 578
А аз се надявам когато, живот и здраве, дойде време за нашето пътуване към България, да не хлопнат кепенците за поредния вариант на проклетия вирус, както и да няма такива проблеми и задръствания. Че вече ми писна.
Лек път и хубави отпускарски дни на всички почиващи!

# 579
Не знам. Вчера казаха , че обяваяват Гърция и Холандия за рискови. Португалия и Испания вече са . Не знам какво още ще става.
А задръстванията не разбирам защо стават. Работят ли всички гишета като гледат какво става? Обикн. не. А защо не ? Като виждат , че има нужда могат спокойно да отворят всички гишета. Но в ЕС вече нещата не ми харесват особено. Това не е солидатност по никакъв начин. Да виждаш, че хората ще чакат с часове и да отвориш само половината гишета на границата си.

До сега 2 години говореха в милиарди , сега започнаха в милиони
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/scholz-hochwasser-hilfen-101.html

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 08:27 от bella-ciao

# 580
bella-ciao, милиарди ще струва възстановяването на инфраструктурата, пише го в статията. Милионите са директна помощ за пострадалите.

Рейн и при нас е огромна, никога не съм виждала толкова пълно коритото.

Резервирахме море. Дано не ни мине корона път, че има време дотогава. 🙏🏻

# 581
Пише ли, че ще помогнат с милиарди или пише , че ще помогнат с милиони на хората ?
А да си възстановят инфраструктурата ще им се наложи.

Също се не чувам някой от прословутото ЕС или от където и да е , късто непр. се пращат помощи , да предложи помощ. Освен Полша. Но да видим дали ще я вземат. Зависи политика ли ще правят или ще помагат на хората . Също четох някъде , че Холандия от голяма солидарност не са отворили язовир за задържане Rückhaltedamm .
Аз не разбирам много, но за покрива на Нотрдам, където не беше пострадал и един човек такива суми се насъбраха за нула време от къде ли не . А тук съобщават за грабежи по разрушените магазини. Това също не си спомням да е било до при предни бедствия. В Германия.

Друго , което не разбирам е, защо маилбокса ми се пълни непрестанно с реклами за дрехи и други боклуци. Не може ли в знак на съпричастност да престанат с рекламите поме за малко ? Ако човек е жертва на това бедствие или има засегнати познати или роднини , най-малко ще му се чете къде има акция на дънки и къде да си купи евтино обувки с токчета този уикенд.

Да пуснат информация къде да получи помощ! Много лесно и вднага засичат местонахождението

Изобщо нищо не разбирам, но каквото чета не ми вдъхва много оптимизъм.

Ау. Пак станало дълго писанието. Брех че неприятно.

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 09:47 от bella-ciao

# 582
Мрънкане, вайкане, несвързани неграмотни брътвежи, но пък нула емпатия.

Уикенда ходихме с колелата два пъти до Рейн. Доста е заляла и гледката е леко шокираща, но тук в околността са само материални щети, няма драми като в съседните провинции. Но пък разбрах за два ферайна от селото ни, изпратили групи доброволци да помагат на засегнатите, събират се дарения и помощи, хората са много съпричастни. По новини и коментарни предавания вървят информации за дарителски акции, всеки може да помогне, ако поиска.

# 583
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Каква емпатия?
Тук терапират до откат аутистите, но истината е, че липсата на емпатия е масов феномен, който и се поддържа.

Скрит текст:
Петък бяхме на фест във фирмата на мъжа ми.
Грилваше се на паркинга. Малката се разхожда с една количка за кукли и си я бута. Синът ми нещо я ядоса, тя захвърли количката на една страна и театрално се просна по очи и не помръдна.
Тези, които грилваха, хвърлиха щипките и се втурнаха да я вдигат и да й помагат.
Коментарът на колегата, който беше на масата при нас: "Всички немци стоят и не реагират, ядат и се смеят, само поляците станаха да помагат!"
Тя, разбира се не даде да й "помогнат" и ние казахме на хората, че тя си се тръшка, не се е наранила, но наистина е така: немците не се трогват да помагат директно. Затова аз ги заговарям персонално и им давам конкретна задача, само тогава правят нещо!!!

Аз получих от някъде съобщение, но помня обаче от къде, че не можели да поемат повече Sachspenden, защото халетата били препълнени. Иначе в групите гледам, че много хора организират и на място да ходят и събират spende.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 11:00 от asyalein

# 584
  • Пловдив
Е как да не помагат немците? Паднах на улицата и си счупих крака - немец се спря при мен, успокои ме, обади се за линейка, изчака я, с мъжа ми говори и после помоли да му се обадя да кажа как съм. Дъщеря ми колабира в магазин, пак цялата опашка ѝ се е притекла на помощ. В следващите дни продавачките ме питаха как е.
Моите наблюдения са, че когато немци видят тръшкащо се дете не реагират. Това е редовна сцена в магазин, детето реве, иска нещо, дори и на земята ляга, всички стоят спокойно и дори се усмихват, никой не се меси на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт