Отпускарска треска в лятната немска тема / 220

• 21 679
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
И аз рабрах , че е по-опустошително от предните. Също очакват следващи да са все лоши.
Мен много ме впечатли, че доста пострадали са си живеели в рискови от наводнение зони и затова не са имали застраховка или са имали лоша полица.

# 556
През последните 100 години нямало наводнения с такива резултати.

# 557
Мама ени, ще мине. Мен температурата и болките в мускулите ме държаха 24 часа.

За маските на работа - фирмата/институцията има право да решава какъв да бъде вътрешния ред. При нас от тази седмица отпаднаха маските за трите G. Преди това бяха задължи за всички. Тестваме се 1 път седмично. Който не желаее тест, трябва да е през цялото време с Ffp2 маска.

Колежката ми е от днес в отпуска, шефката също. Чакат ме тежки 2 седмици, ама няма как...

# 558
И ние на работа сме с маски, но хирургични, не FFP2, слава богу.

# 559
  • Немция
Чета за голямата катастрофа в Германия. Почти не стигам до новини, само малко от Интернет или по разкази на мъжа ми. Нашият район не е засегнат сериозно, но на 20-30 км от нас е имало малко торнадо.
За потопа знаех предварително от големия ми син, който ден-два преди полета ни, ми каза, че на юг от Дюселдорф се очаквали 200 л на кв.м., което звучеше страшно и невероятно. Но ето, че се случи. Много жертви, ужас!

При нас може в стаите без маска, но по коридорите задължително със, защото гражданите били длъжни да идват с маски и ние не може да им даваме лош пример. Егати лицемерието.
В някои браншове има психологическо значение дали всички са с маски или всички без. Докато има актуална пандемия, има смисъл от маски в някои професии.

Елате да видите каква анархия е с маските в българските магазини. Продавачки се разхождат с маски под брадата или дори без маски, на касата без параван, но и без маска. Има и с маски, разбира се, но е една слободия в това отношение. Масово клиенти без маски или под носа. Дразни ме, неясно е има ли вирус, няма ли. Какво е посланието при положение, че масово българите не са ваксинирани, само масово изкарали ковид?

# 560
Аз съм ваксинирана и въобще не ме интересува кой не носи маска. Където може и аз няма да нося. Дотук бях.

# 561
  • Немция
Аз обаче имам 2 неваксинирани деца. Нямам желание за боледуване и карантина по време на почивката ни.

А и става дума за някакъв ред в цялата ситуация.

# 562
Точно заради тази анархия си спестявам ходенето до България и това лято.😐

# 563
Нали точно Катерица спомена за ваксинирана учителка разболяла се от ковид..та вече не е ясно кой защо какво и как..аман
Аз пък в БГ забравих за корона и ми подейства адски отпускащо на психиката.

# 564
В Кьолн тези места за разходка в момента ги няма. Под вода са и се виждат само върховете на някои дървета. Водата стига до нивото на пътя. 😕

# 565
Ние тръгнахме снощи за България- пътят е кошмар. Стояхме от 1 до 6 сутринта в задръстване в Германия, после 2 часа на Будапеща, всеки си кара, където си иска и чак страх ме хвана да шофирам. Още не сме стигнали до Румъния, а вече 20 часа пътуваме и не сме спирали въобще. МП каза, че повече с кола до България не тръгва. Стискайте ни палци да се приберем по- скоро и да няма задръствания. Hug

# 566
В момента в Германия не е за шофиране. И ние след три седмици тръгваме с кола, не ми се мисли. На дъщеря ми й купихме билети за самолет. Ние мислим да пренощуваме в Румъния.

# 567
  • Germany
Успех🤞 Дано да се приберете без проблем. Снощи племенникът ми са чакали 6 часа на сръбската граница, дано в Румъния е по-добре.
Ужасно е това с тези наводнения. Не бях чела нищо два дена и чак днес се информирах. Само спя след тази ваксина, уж нищо ми няма, а все ми се придрямва. Проспах си дните 😉

# 568
Аз снощи се чувствах малко странно от ваксината. Втори ден ми беше. Спах като тъпан и днес съм като чисто нова.

# 569
Харесвам го много Кьолн и ми е мъчно, че станаха тези поразии...
Дори не искам да гледам снимки и видео, само новини съм чула/прочела, без снимков материал.

Общи условия

Активация на акаунт