Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 776
  • 788
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Баловете нямат значение като точки, а колко деца са преди вас в статистиката. Горе-долу децата се разпределят равномерно между училищата със сходни балове. Навремето смятах местата, примерно най-желаните правеха около 500 места за момичета, плюс още няколко от втората група, също изчислявах горе-долу на кое място в статистиката трябва да бъде, за да влезе или да не влезе в някои училища. Останалото "има ли шанс" е гадаене, на карти.

# 331
Моята щерка отказва да чака второ класиране. Записва се в 23 соу италиански и английски с 356 бал. Ако, някое детенце се пише в същото,пишете да ги запознаем децата. Успех на всички 🤗

# 332
Здравейте и от мен,майка на бъдещ деветокласник в 127 СОУ ИЕ.Мога да кажа само хубави неща за това училище,страхотна дисциплина,прекрасен учител(класна)по испански,който истински мотивира децата,незнайно как успя да влезе под кожата и на моя бесен пубер.Базата не е от най-добрите,но училището е прекрасно.
Здравейте! Страхотна тема преди записването на децата! Предлагам отново да направим примерна класация по езици!
Например:
1. Испански език: 127-мо, 30-то, 1-во, 22-ро и 31-во;
2. Френски: 133-то, 35-то и 18-то;
3. Немски: 35-то, 31-во и 12-то;
4. Английски: 32-ро, 133-то, 22-ро, 7-мо, 127-мо, 31-во, 134-то и т.н.
Моля за мнения за и против?

# 333
Здравейте, ние сме приети в НПГПТО “М.В.Ломоносов” специалност Компютърна техника и технологии. Моля за отзиви и има ли някой друг приет в тази специалност Simple Smile

# 334
Честито на всички удовлетворени дечица! Ние сме класирани в 127СУ с ИЕ. Дано  преподавателите са добри!

В същата паралелка сме приети и ние.

И ние сме в тази паралелка, но ще ходим на 2 класиране за 31 СУЧЕМ.

# 335
Здравейте и от мен,майка на бъдещ деветокласник в 127 СОУ ИЕ.Мога да кажа само хубави неща за това училище,страхотна дисциплина,прекрасен учител(класна)по испански,който истински мотивира децата,незнайно как успя да влезе под кожата и на моя бесен пубер.Базата не е от най-добрите,но училището е прекрасно.
Здравейте! Страхотна тема преди записването на децата! Предлагам отново да направим примерна класация по езици!
Например:

Здравейте, може ли някой да ми каже паралелката "Хуманитарни науки" в 127 СОУ  с ИЕ/АЕ нова ли е? Не намирам бал от миналата година. Сред приетите в тази паралелка има ли младежи и смятат ли да останат в нея?

# 336
Моят син е ИЕ предприемачество.Завърши 8клас.Миналата година нямаше такава паралелка,т.е.нова е
Например:

Здравейте, може ли някой да ми каже паралелката "Хуманитарни науки" в 127 СОУ  с ИЕ/АЕ нова ли е? Не намирам бал от миналата година. Сред приетите в тази паралелка има ли младежи и смятат ли да останат в нея?

# 337
  • Sofia
Здравейте, дъщеря ми е класирана в 1 СУ  "Пенчо П. Славейков" в паралелка Природни науки - Биология и здравно образование - ИЕ интнензивно АЕ. На второ класиране има шанс за 127 СУ - Природни науки - ИЕ интензивно АЕ. Профилите са подобни, но нямам достатъчно информация и за двете училища. Мола за мнение - 1 СУ или 127 СУ?

# 338
  • София
Синът ми е в 127, природни науки също. Доволни сме като цяло, с изключение на математиката. Но там всички имат проблем. Тази година учиха малко предмети, повече време ДО, което мина прилично. Ние също бяхме писали 1., но по-назад в списъка.

# 339
  • София
Здравейте, дъщеря ми е класирана в 1 СУ  "Пенчо П. Славейков" в паралелка Природни науки - Биология и здравно образование - ИЕ интнензивно АЕ. На второ класиране има шанс за 127 СУ - Природни науки - ИЕ интензивно АЕ. Профилите са подобни, но нямам достатъчно информация и за двете училища. Мола за мнение - 1 СУ или 127 СУ?

Определено ЗА 127-мо. Двама бивши съученици на сина ми са в такава паралелка - момче и момиче. Много са доволни и си харесват класа. Синът ми е в математическата - и аз, и той сме много доволни. Назад, преди вашето мнение в последните няколко страници има много мнения за него и всичките са хубави. Успех!

# 340
  • Sofia
Благодаря! За 127-мо прочетох повече, но за 1-во не намерих почти нищо, от познати чух две напълно противоположни мнения, а познавам училището отпреди 20 години, което не е достатъчно актуално... Simple Smile Ще опитаме на второ класиране за 127-мо, пък където ни е бил късметът Simple Smile

# 341
Ние сме приети по първо желание. Както писах по-рано-не искаше друго,а в  Хенри Форд -ще ремонтира самолети😃
Той е много доволен за разлика от мен.
Да попитам въпрос, възможно ли е неговото кандидатстване да е повишило мах.бал за паралелката? Миналата година е по-нисък балът, а сега е с неговите точки.

# 342
  • Някъде на край света
Да попитам въпрос, възможно ли е неговото кандидатстване да е повишило мах.бал за паралелката? Миналата година е по-нисък балът, а сега е с неговите точки.

Да, за статистиката се взимат точките на детето с най-нисък (за минимален) и най-висок (за максимален) бал.

# 343
  • София
Здравейте, ние сме приети в НПГПТО “М.В.Ломоносов” специалност Компютърна техника и технологии. Моля за отзиви и има ли някой друг приет в тази специалност Simple Smile

Синът ми завърши 8-ми клас сега в тази паралелка в Ломоносов. Писах и по-рано в темата. Много съм доволна, че е в това училище и в тази паралелка. Страхотни учители, дисциплина и безпроблемна учебна година, въпреки ДО. Изискват знания, не пишат даром оценки, има необходимата комуникация винаги между учители и родители.

# 344
  • София
Здравейте, ние сме приети в 1 СУ "Пенчо П. Славейков", гр. София, Чужди езици - ИЕ интензивно АЕ   391.250 бал.
Много се чудя да записвам ли дъщеря ми там, никакви по-подробни отзиви не съм чула за това училище. На 2-ро класиране има шанс да я приемат според мен в 7 - мо училище. За там мненията, обаче, също са противоречиви. Според вас 1-во или 7-мо училище да избера - едни и същи специалности. Моля помагайте, че я закъсахме:)

Моята дъщеря категорично отказва да чака второ класиране и ще се записваме в 1во. Паралелката е точно такава каквато най-много желаеше. Аз чух само позитивни неща за училището от познати и учители. Мен лично ме интересува повече колектива на учители и деца, отколкото дали базата е по-стара. Вярвам, че всеки си е с късмета и явно това е нашия късмет. Simple Smile
Ясно е, че всички от описаните училища са добри. Дано всяко дете намери неговия най-подходящ избор!

Общи условия

Активация на акаунт