Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 839
  • 788
  •   1
Отговори
# 375
  • Някъде на край света
Dete 2, попълнено заявление за участие във второ класиране.

# 376
Ние ще чакаме второ класиране. Утре отивам в у-щето където сме приети и какво трябва да нося с мен?
Нищо.Аз предварително разпечатах Заявление за второ класиране, но от училището ми дадоха абсолютно същото,но с техен печат.
Малко по-късно и в страницата на МОН отбелязаха,че участваме в следващо класиране.
Успех!

# 377
Ние се записахме сутринта , но на сайта седи статус “незаписал се”
Утре ще звънна или мина през училището, иначе имаме входящ номер и всичко

# 378
В 127-мо тази сутрин действаха много организирано - подадохме за второ класиране (предварително бяхме попълнили бланката у дома) и едновременно провериха точността на данните и въведоха в системата, така че беше отразено на мига, така да се каже. И входящ номер ни дадоха.

Преди нас обясняваха на една майка много търпеливо и обстойно за профилите, за които явно се колебаят, като посъветваха да си помисли детето хубаво, да се информира (учебните планове са на сайта на училището) и да прецени, тъй като имат още ден за размисъл Simple Smile Много мили бяха.

# 379
  • София
Ние тази сутрин записахме гимназиста. Simple Smile Доволни сме, спокойно ни е на душата. Simple Smile
В 157ма гимназия (втора испанска). Впечатленията са ни - материалната база е зле, много старо. Но си личи, че се опитват да я стегнат - на места е имало ремонт, във фоайето работеха майстори, между етажите снимки, картини и плакати освежават обстановката.
Имаше организация, бяха приветливи. Питаха го дали иска да учи и португалски - той засега е категорично "не" за 8ми клас (опасява се да не му станат много новите езици - тепърва ще започва с испанския), но можело и от 9ти клас португалския.
От спортовете записа волейбол. Няма униформи. За учебниците ще чакаме инфо на родит. среща септември.
Обсъдихме пак транспорта (т.к бяхме с колата, а то хем ни е близо, хем няма директен транспорт от нас). Поразгледахме пак района от къде може храна да си купува (вторник минахме от там, но вече беше вечерно време и повечето затворили).

Та, така, лятото вече може да започва! Nature High Brightness
Успех на тези, които ще чакат 2ро класиране!

# 380
В 127-мо тази сутрин действаха много организирано - подадохме за второ класиране (предварително бяхме попълнили бланката у дома) и едновременно провериха точността на данните и въведоха в системата, така че беше отразено на мига, така да се каже. И входящ номер ни дадоха.

Преди нас обясняваха на една майка много търпеливо и обстойно за профилите, за които явно се колебаят, като посъветваха да си помисли детето хубаво, да се информира (учебните планове са на сайта на училището) и да прецени, тъй като имат още ден за размисъл Simple Smile Много мили бяха.

Да не бях аз? 😆 С дълга рокля на цветя, с едно кльощавко момче. Simple Smile  Макар че мен не ме съветваха да размисляме...
Наистина бяха много мили, много са амбицирани с испанския, вдъхнаха ми надежда. Базата не ми хареса кой знае колко, от това, което видях. Но пък се надявам, ако останем в това училище, наистина да държат на дисциплината и обучението да е на ниво, не само по ИЕ.

# 381

Да не бях аз? 😆 С дълга рокля на цветя, с едно кльощавко момче. Simple Smile  Макар че мен не ме съветваха да размисляме...
Наистина бяха много мили, много са амбицирани с испанския, вдъхнаха ми надежда. Базата не ми хареса кой знае колко, от това, което видях. Но пък се надявам, ако останем в това училище, наистина да държат на дисциплината и обучението да е на ниво, не само по ИЕ.
McKitty, явно не, майката преди нас беше без детето си Simple Smile Радвам се, че са оставили у вас добри впечатления за обучението - около мен получих добри отзиви от две майки на бъдещи деветокласници в различни паралелки, затова и аз имам добри очаквания, ако там ни е късметът.

# 382
127 СУ е много хубаво училище , аз само хубави неща съм чувала за него.
Някой беше споменавал, че имало проблем с математиката, каквото и да значи това.
Девойката ми ако не беше приета ИИ, щяхме да се запишем в 127 Природни науки. Медтоположението му също е много добро

# 383
Ние тази сутрин записахме гимназиста. Simple Smile Доволни сме, спокойно ни е на душата. Simple Smile
В 157ма гимназия (втора испанска). Впечатленията са ни - материалната база е зле, много старо. Но си личи, че се опитват да я стегнат - на места е имало ремонт, във фоайето работеха майстори, между етажите снимки, картини и плакати освежават обстановката.
Имаше организация, бяха приветливи. Питаха го дали иска да учи и португалски - той засега е категорично "не" за 8ми клас (опасява се да не му станат много новите езици - тепърва ще започва с испанския), но можело и от 9ти клас португалския.
От спортовете записа волейбол. Няма униформи. За учебниците ще чакаме инфо на родит. среща септември.
Обсъдихме пак транспорта (т.к бяхме с колата, а то хем ни е близо, хем няма директен транспорт от нас). Поразгледахме пак района от къде може храна да си купува (вторник минахме от там, но вече беше вечерно време и повечето затворили).

Та, така, лятото вече може да започва! Nature High Brightness
Успех на тези, които ще чакат 2ро класиране!

В 157 ГИЧЕ имат страхотна лаВка, дъщеря ми преди пандемията само суперлативи е споделяла като разнообразие, пресни храни, салати и какво ли не. Дано работи и тази година. Отделно ходят и до Т-Маркет, където си купуват от топлата витрина различни неща.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 11:55 от chervenokoska_2

# 384
  • София
Точно лафка не видяхме и коментирахме, че е странно, явно от другата страна е била.
Т Маркета го забеляза сина. Wink

# 385
  • софия
Има магазинче във високия блок на 10 м. от оградата на училището. Правят топли сандвичи.

# 386
  • София
Аз писах за проблеми с математиката в 127. Не е само синът ми, от други класове също се оплакваха. Преди да го запишем, бях чела същите неща, може би със същата учителка. Записах го на уроци, за да не изпуска материал. Надявам се тази година да имат нов учител.

# 387
  • Mars Hotel
В 157 ГИЧЕ имат страхотна лафка

ЛаВка се пише. Сигурно изглежда като дребно заяждане, но много ми боде очите.

# 388
  • София
Мерсиии Simple Smile, никога не съм се замисляла, че може да е с "в". Мен самата много ме дразнят правописни грешки, така че разбирам. Wink

# 389
В 157 ГИЧЕ имат страхотна лафка

Извинете Wink Вече достатъчно съм претръпнала през годините и не обръщам внимание на дребните заяждания. Този форум може да кали нервите на абсолютно всеки.
Успех на децата!

Общи условия

Активация на акаунт