Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 796
  • 788
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Само искам да кажа, че тук чета добри отзиви за 7-мо. Но все пак да кажа, че моя много близка роднина, има дете в гимназиална степен там и казва, че иска да го премести, ако може. Не се учело, нямало дисциплина, средният успех на класа бил 3 и нещо. Просто да имате предвид и тази гледна точка, когато решавате, дали да записвате или да подавате заявление за второ класиране.

Тази година в 7мо влизат деца с бал над 370. Дали ще са тройкаджии след 2-3 години?

# 361
SmileySmiley
Да попитам въпрос, възможно ли е неговото кандидатстване да е повишило мах.бал за паралелката? Миналата година е по-нисък балът, а сега е с неговите точки.

Да, за статистиката се взимат точките на детето с най-нисък (за минимален) и най-висок (за максимален) бал.

Не го очаквах това!
Качихме бала за другата година.Smiley

# 362
  • гр.София
По въпроса за румънското, аз бих се пробвала на второ класиране.  За мен единственият му плюс е,че са само първа смяна и румънският език .  Не мога да съм конкретна.На колежката ми дъщерята учи там. Супер е детето, харесвам го. Но моето усещане е такова.  Сглобила съм си пъзела от отделни ситуации.  Не им се учи на повечето. Проблеми с учители, липса на физическо ( тотална), родителски срещи,на които ходят петима родители ....

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 19:53 от blanc

# 363
  • София
По въпроса за румънското, аз бих се пробвала на второ класиране.  За мен единственият му плюс е,че са само първа смяна и румънският език .  Не мога да съм конкретна.На колежката ми дъщерята учи там. Супер е детето, харесвам го. Но моето усещане е такова.  Сглобила съм си пъзела от отделни ситуации.  Не им се учи на повечето. Проблеми с учители, липса на физическо ( тотална), родителски срещи,на които ходят пет родителя ....

Благодаря! При всички случаи ще се пробваме на 2-ро, но просто с тези високи балове тази година, нямам идея дали ще мръдне...

# 364
  • София
Аз се замислям с това покачване на баловете... като дойде време най-малкият да кандидатства, дано не са станали космически.

# 365
  • София
Здравейте,
имам следното чудене: с колко евентуално би се променил бала между първо и второ класиране? Гледам статистиката от миналата година и там виждам разлики с не повече от 20-25 точки (за училище среден ешелон става въпрос). Колебая се, защото синът ми е приет в една паралелка, но му се иска да се качи в другата в същото училище, разликата е 17 точки, а преди него желанието е с 29 точки разлика от минималния приет, та ме е страх да не се качи до него (дано ме разбрахте какво искам да напиша Simple Smile )чудя се дали да рискуваме?

# 366
Здравейте,
имам следното чудене: с колко евентуално би се променил бала между първо и второ класиране? Гледам статистиката от миналата година и там виждам разлики с не повече от 20-25 точки (за училище среден ешелон става въпрос). Колебая се, защото синът ми е приет в една паралелка, но му се иска да се качи в другата в същото училище, разликата е 17 точки, а преди него желанието е с 29 точки разлика от минималния приет, та ме е страх да не се качи до него (дано ме разбрахте какво искам да напиша Simple Smile )чудя се дали да рискуваме?

Тази година сметките ми не се оправдаха - баловете скочиха с 20+точки.
На второ класиране като нищо е възможно да паднат пак с около толкова, че и повече.

# 367
  • София
Няма как да паднат толкова много, не и масово.
Просто има много деца, а възможните балове са само 500. Със един и същи бал има по 20-30-50 деца. А местата в желаните училища не са толкова много.

# 368
  • София
Според мен няма да паднат баловете за училища от ранга на 18-то, 133-то и подобни, които гледаме тук.
Колкото и деца да излязат от системата (отивайки в частни), то почти всеки ученик ще чака второ класиране, просто защото не губи нищо.
На първо класиране според мен се записват тези, които са приети по първо желание. А все си мисля, че те не са много в тази тема. Simple Smile
Специално за 18-то гледах, че миналата година балът от 1-во класиране е паднал само с 3-4 точки.
Дъщеря ми също иска да пробва, но не ми се вярва.

# 369
  • София
Здравейте,
Искате да пробвате за предното желание, но не искате по-предното (2 нагоре), нали така?
Аз смятам, че няма да има 30т разлика м/у първо и второ класиране!
Снощи специално гледахме класиранията от миналата година, разликата е била 5-8т.
По-миналата година, помня, че с големия имаше реална възможност на 2ро класиране да се придвижи едно желание нагоре, но си остана в същата позиция - т.е. пак не е имало  голямо движение на баловете. Не помня точки от тогава, май по време на второто класиране точно бяхме и на море Simple Smile, но не се придвижи напред.

Ние решихме да се запише в 157мо, все пак един ден за размисъл още си оставихме. Точно пък, защото мисля, че на 2ро класиране ще отиде на по-горното желание, което в момента вече не е по-желано. А за по-горните няма да му стигне балът.
Някои от последните желания се чудихме как точно да ги редим, той пък там е приет и в момента смятаме, че по-добре 157мо, пред 2ро. Но в заявлението сме писали 2ро преди 157мо, във 2ро сега последното прието дете е с 5т повече от бала на сина ми.

Наблюденията ми са, че след 1во класиране се освобождават местата от децата, които се отказват от МОНското класиране - тези, които се записват в АК, музикалното, гимназията за древни езици..., но все пак са чакали и класирането на държавните да излезе. В повечето случаи освобождават места в НЕГ, СМГ дори, т.е. с бал 450+.

Сега това си е мое мнение, то и прогнозите бяха да има покачване в бала тази година, но чак толкова никой не очакваше. Та може и да има по-голямо движение м/у първо и второ, но не ми се вярва. Т.к. следим втори път балове и кандидатстване, като цяло тенденцията върви доста нагоре. В Джон Атанасов, например, балът е скочил поне с 40т последните 3г.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 13:51 от Аня♥♥♥

# 370
  • София
По повод поста за 7-мо училище:

Като направя съпоставка между всички мнения изписани и в 4-те теми за неелитните гимназии /чела съм ги подробно всичките/ виждам, че положителните мнения за 7-мо СУ в пъти надвишават отрицателните /мисля, че е само 1/. Затова, като се има предвид многото други хубави мнения, изказванията на мои познати и не на последно място бала за прием, който се повишава всяка година, смятам, че случая с това дете е по-скоро изключение, а не правило

Държа да подчертая, че в никакъв случай не нападам потребителката, дори напротив - смятам, че мнението би било много полезно за някого.

# 371
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Искате да пробвате за предното желание, но не искате по-предното (2 нагоре), нали така?
Аз смятам, че няма да има 30т разлика м/у първо и второ класиране!

[/quote] Да, правилно сте ме разбрали и аз ги гледах и сравнявах, наистина разликата е голяма. Миналата година в същото училище разликата в минималните балове между двете класирания е била 18 точки. Но пък тази година има токова много изненади, че май всичко е възможно. Ще го мислим до утре. Успех на всички деца и родители.

# 372
...

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 17:42 от McKitty

# 373
  • Sofia
По повод поста за 7-мо училище:

Като направя съпоставка между всички мнения изписани и в 4-те теми за неелитните гимназии /чела съм ги подробно всичките/ виждам, че положителните мнения за 7-мо СУ в пъти надвишават отрицателните /мисля, че е само 1/. Затова, като се има предвид многото други хубави мнения, изказванията на мои познати и не на последно място бала за прием, който се повишава всяка година, смятам, че случая с това дете е по-скоро изключение, а не правило

Държа да подчертая, че в никакъв случай не нападам потребителката, дори напротив - смятам, че мнението би било много полезно за някого.
Синът ми тази година завърши 9 клас с успех 5,10 и е на 17 място в класа по успех (в школо го изчислява), от 26 деца.До 7 клас, в кварталното училище беше отличник, без да си дава много зор, определено в 7мо са повече изискванията и не се пишат лесно шестици.

# 374
Ние ще чакаме второ класиране. Утре отивам в у-щето където сме приети и какво трябва да нося с мен?

Общи условия

Активация на акаунт