Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 760
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
  • гр.София
Да се пробвам и аз с мозъчна дейност Stuck Out Tongue Winking Eye
Баловете в първите 3-4-5 -10  гимназии от години удрят тавана, няма за къде повече да качват. Представете си догодина срещу всяко дете прието там да стои бал 500.  Естествено, в следващата десятка училища ще видим балове 499 и подобни  И ще решим,че уау, балът е хвръкнал.  Надявам се проверителите да не стигнат дотам ,че да пишат поголовно шестици .( 100 т).
Дидева, дай жокер кое е училището!

# 421
  • София
Да, ако едното ползва привилегия за близнаци, това обяснява нещата.

Дидева, дай обяснението, за да се оправдая и аз. Joy

# 422
Въвеждането на интегриран изпит е възможно, а не задължително. Освен това допълнителните предмети могат да са различни всяка година, но БЕЛ и МАТ ще са основата. До 2016 имаше училища със собствени изпити, от тях единствено НПМГ направи опит да ги защити и успя в някаква степен. Щом високобаловите ЕГ и МГ не надигат глас в тази посока ( изключвам последното интервю на д-р Тонев), значи статуквото ги устройва. Не помня да съм чела техни становища в тази посока дори когато се обсъждаха измененията.

# 423
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам кое е училището, но подозирам, че причина за спада е нов директор. Wink

# 424
  • Някъде на край света
Може и стар директор, но с много лоши отзиви за него. Grinning

# 425
  • гр.София
О, разбрах ви ,мерси ! Съвсем в друга посока бях поела.

# 426
  • Някъде на край света
Писах, писах и нищо. Та ще пиша пак.
Балът е много трудно да се прогнозира с точност. Има много субективни фактори - модерно ли е, слуховете положителни ли са, какви са родителските нагласи за района, ще учат ли бивши съученици там (или поне ще го пишат ли в желанията) и още много такива.
За директорите и училищата имам изградено мнение, но няма да го изразя на този етап, за симбиозата учител и ученик -също.
Да има 100% потребителска удовлетвореност от някое училище е невъзможно. Все на един нещо няма да му хареса.

# 427
  • София
По-скоро феноменът е, че задачите са били подбрани горе-долу съответстващи и отразяващи нивото на подготовка. Средният диапазон е нормата, а много високите балове и много ниските с по-малък брой деца са извън нормата.

# 428
А за записване какво е необходимо?

# 429
  • Sofia
А за записване какво е необходимо?
Оригинал на Свидетелство за основно образование, две снимки, които ни казаха, че можем да донесем и през септември и заявление и декларации, които дават в самото училище, където се записвате.

# 430
За документи за записване, Най-добре, проверете на сайта на вашето училище. Миналата година имаше голяма разлика в исканите документи за записване - снимки, пари, униформи, медицински документи - ние бяхме избрали 5 училища, всички с различни изисквания Simple Smile

# 431
  • Sofia
Здравейте Simple Smile Отчет- записани в Ломоносов- Кинотехника, аудио и видеосистеми Simple Smile Доволни и спокойни сме, дано да попадене на хора и да стане човек! Успех на всички!

# 432
Малката е приета на първо класиране в 31во, АЕ с ИЕ. Чакаме второ класиране и се надяваме на 22ро ИЕ с АЕ, точка и половина не и стига за там. Макар че имахме голяма чуденка дали да не се запише на първо класиране още, тъй като няма кой знае каква разлика в двете училища, а и 31во е на 15 минути пеш от вкъщи, та поне нямаше да пътува. В крайна сметка решихме да пробваме какво ще стане на второ, на практика за всички паралелки в 22ро (което е първото и желание) има доста малка разлика. И да не стане, доволни сме от сегашното и място.
Голямата е в НПМГ. Училището е добро, много, за щастие вече са махнали условието да те изключат ако имаш под 4,50 по профилирщите предмети. Когато мъжът ми е учил там е било така, вярвал че няма да го завърши, доста стресиращо. Е, завършил е, но продължи в съвсем различна сфера.
Не харесвам класификацията елитни/неелитни училища. Всичко опира до детето и вътрешното му желание да учи. А би било по-добре родителите да превърнат това желание в страст и жив интерес, вместо в бележкарство.
Някой питаше за 12то - майка ми е учител там от поне 35 години, начален курс обаче. Не мога да дам детайли, но знам че се стараят да бъдат от предпочитаните училища, колко успяват можете да съдите по бала за прием и резултатите от дзи. Едно време, когато с НГДК бяха в една сграда, беше по-вървежно. Най-големият им конкурент е 31во, по-скоро заради близостта, отколкото друго. В общи линии прилично училище в хубав квартал. Ако балът на малкия дявол беше по-нисък щяхме да кандидатстваме и там. Сестра ми го завърши - какво да ви кажа, никога не е била кой знае колко добра ученичка, но следва химия, завърши с две магистратури и живее и работи в Англия от 11 години.

# 433
  • София
Успех и стиснати палци от мен. Лично аз не бих пробвала за 2-ро класиране във вашия случай - 31-во е по-добро училище и факта, че е на 15 минути определено би наклонил везните още повече. Но най-важното в случая е желанието на детето. Така че ще се радвам да се похвалите в понеделник Simple Smile
 /нали тогава е 2-ро класиране/

# 434
  • Ланкър, планините Овнерог
Вторник е дъ дей 2

Общи условия

Активация на акаунт