Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 766
  • 788
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Много интересно би било, ако някой експерт обясни този феномен с баловете тази година - лекия спад в баловете на ТОП гимназиите и огромния скок в баловете на тези от средата на класацията.

# 406
  • София
Чак пък експерт. Joy Нищо феноменално няма - една идея по-малко деца във високия диапазон точки и по-голямо струпване в средата. И 2018-та беше така поради същата причина - по-малко високи резултати, повече средни.

# 407
  • София
Само, че това е стремглаво покачване всяка година. Не е просто бум на тази.
Аз сериозно се замислям така до кога? Най-малкият ни син сега ще е предучилищна и не толкова на шега казвам на мъжа ми, че малкият сигурно от 4 клас ще трябва да ходи на уроци, ако така продължава тенденцията...

Дали не е част от програмата на МОН за професионалните паралелки - нали искат повече деца да има в професионалните паралелки, за да може обучението да отговаряло на търсенето на пазара на труда... И да стане невъзможно кандидатстването в София в езиковите гимназии, за да се пълнят паралелките по педикюр и каменоделство.

# 408
Как точно ще стане невъзможно?
Баловете се формират от резултатите на учениците. Не ги спуска някой отгоре.

# 409
  • София
Лейдис, някой може ли да направи сравнение между Търговско-банковата гимназия и НФСГ?
Рекоха и отсякоха: НФСГ. Дори не пожелаха да влязат в търговско- банковата, въпреки че се тътрузихме до там в жегата. Отидохме да се записваме в НФСГ, но се оказа, че съм забравила актовете за раждане. Трябва и копие. Може би е знак ха-ха. Утре ги пращам да се дозапишат сами.
Избраха спортове. Освен класическите, има и снукър. Хареса ми училището. Макар и стара сграда, ми изглежда уютна. Всички много любезни.

Според мен скокът в баловете отчасти се дължи на по- големия набор и на повечето момчета в него

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 16:28 от Ivau

# 410
  • София
Как точно ще стане невъзможно?
Баловете се формират от резултатите на учениците. Не ги спуска някой отгоре.
Закриват се езикови паралелки. А децата продължават да искат в тях.

# 411
Скрит текст:
Здравейте, изчетох голяма част от предната тема и ми бяхте много полезни.
Ситуацията при нас е следната:
Сънът ми държи да учи АЕ и да е с профил математика и/или информатика, балът му е 405т., и съответно СМГ, НПМГ и ТУЕС вече ги изгубихме…
Проучванията ми доведоха до следните училища, подредени в реда на моите предпочитания Simple Smile
31-во; 32-ро; 133-то; 134-то
Искам да запиша и 127-мо и 7-мо също, като буферни, Джон Атанасов нещо не ми харесва- може и да не съм права…
Моля за мнение на по- опитните тук - звучат ли ви разумно спрямо бала, пропускам ли добро училище с математика???
Ако се намери някой с пряко наблюдение от тези училища, ще съм много благодарна!
Водещо за мен е средата и нивото на преподаване!
Много ми се иска да попадне сред умни, добри и амбициозни деца въпреки, че не е в “елитно” училище!

Дори да не Ви харесва “Джон Атанасов”, детето Ви няма шанс за добрите паралелки там.
 В това училище първата година се набляга на анг., а от 9-ти клас започват и с професионалните предмети и немския. Училището разполага с много добра база и с отлични преподаватели.
405 бал ще им стигне за Джон Атанасов (ако изобщо са го писали вече).
Писала съм по други теми - за големия син, преди 2г, Джон Атанасов ни беше приемливият вариант след НПМГ и ТУЕС, обаче балът изобщо не му стигна за там, дори не  успя и в програмирането на Дж. Атанасов. На 1во класиране КТТ, на 2ро по мои сметки можеше реално да отиде поне в мрежите, но пак там си остана. И вече 2 години е доволен. Simple Smile

"шанс за добрите паралелки" , а и е малко вероятно толкова да падне бала(от 420 до 400 минимален), че да стигне дори до мрежите (понеже нека да не забравяме, че има 1 000 не класирали се деца ☺)

# 412
  • София
Искат ви акт за раждане за записване ли? Това пък на какво основание?

# 413
  • София
Искат ви акт за раждане за записване ли? Това пък на какво основание?
Не. Само оригиналът на свидетелството за завършен 7ми клас.

# 414
  • София
Въпросът беше към Ivau.

# 415
Е, то това си е известно от правилата за планиране и реализиране на държавния план-прием от поне три години. И още ще намаляват. Но няма някаква конспиративна връзка с някакво мистериозно покачване на бала. Особено като се има предвид, че тази година дори има лек спад на места. Даже една езикова гимназия, която от години прогнозирам абсолютно точно, е на път да срине предвижданията ми, но за там си имам друго обяснение. Joy

# 416
Здравейте, няма ли дечица приети в 23 су с италиански език?:smirk:wink:
Има....за сега. Надявам се другата седмица да не сме там.

Не ви ли харесва? Аз има наблюдения само за тази паралелка, от моя близка. А и детето отказа за друг вариант. Но каквото и да решите, дано всяко детенце си намери мястото.

Не, че не ми харесва на мен или на дъщеря ми, но повече иска друго. Това го бяхме писали за всеки случай на опашката с желания, ръководейки се по миналогодишните балове. А то какво стана....може и да се окаже нейното. Но все пак се моля да мръдне напред.

И на нас не ни беше,деляха ни 6т.,но отидохме да се запишем за второ класиране...и някак от разговорите с учителите ли незнам, изведнъж тя каза че това е нейното място🙂

# 417
Sanaka, предполагам, че в случая на Ivau, става въпрос за близнаци. Извинявам се, ако бъркам!

# 418
  • София
Sanaka, предполагам, че в случая на Ivau, става въпрос за близнаци. Извинявам се, ако бъркам!

Да, за близнаци става въпрос. Да не би за това да са ми искали актовете? За да удостоверя, че са близнаци сигурно. Хич не ми хрумна тази възможност, хем винаги влача копия по институциите

# 419
Да споделя моите размисли относно високите балове. Аз имам и още едно дете в прогимназия в момента.
Баловете ще са високи и другата година, след това очаквам рязък спад, защото ще сменят формата на НВО.
За набор 2009г ( най- големият набор до момента в училище ) май ще въведат интегрирани изпити - освен Бел и мат, биология, химия, история, география по някакъв нов формат . Детето ми ще е от първите в този експеримент .
Моите надежди , които най- вероятно няма да се оправдаят е да спрем да наливаме пари в частни уроци и школи.
Това с растящите балове не може да продължи . Най- добре беше когато СМГ , ЕГ имаха собствени изпити.

Общи условия

Активация на акаунт