Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 4

• 84 773
  • 788
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, сина ми е приет в НТГБ Електронна търговия с РЕ-бал 383.50.  Имам въпрос към тези , чиито деца учат там вече. Кажете от униформите кое е задължително да се носи. Виждам,че нямам тениски ( тип лакоста) , а бели ризи за зимата. И панталони може ли да си носи негов?

# 346
  • София
Лейдис, някой може ли да направи сравнение между Търговско-банковата гимназия и НФСГ? Борим се са една и съща специалност, което предполага еднакви учебни планове.
Прочетох, че в търговско-банковата има униформи (което намирам за минус, но ми се струва несериозно да се откажа от дадено училище само заради това). Първият език в 8 клас там се учи интензивно, а в НФСГ - разширено, но пък в НФСГ в 9 клас е повече, отколкото в НТБГ и в крайна сметка часовете са по равно.
За НФСГ, въпреки грозничкия им сайт, мнението ми е положително, но ви се иска повече информация, за да изберем.

# 347
Аз не мога да направя сравнение между двете гимназии, защото имам поглед само върху едната (НТБГ), но гледах, че откъм ДЗИ НФСГ се справят една идея по-добре, сякаш. Според мен, но съвсем субективно, двете училища са равностойни.

Миленаг, ще ти пратя ЛС. Редактирам се: не мога, защото си забранила получаването на ЛС. ✌️

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 10:25 от McKitty

# 348
Аз не мога да направя сравнение между двете гимназии, защото имам поглед само върху едната (НТБГ), но гледах, че откъм ДЗИ НФСГ се справят една идея по-добре, сякаш. Според мен, но съвсем субективно, двете училища са равностойни.

Миленаг, ще ти пратя ЛС.

Благодаря ти.

# 349
Здравейте, ние сме приети в 1 СУ "Пенчо П. Славейков", гр. София, Чужди езици - ИЕ интензивно АЕ   391.250 бал.
Много се чудя да записвам ли дъщеря ми там, никакви по-подробни отзиви не съм чула за това училище. На 2-ро класиране има шанс да я приемат според мен в 7 - мо училище. За там мненията, обаче, също са противоречиви. Според вас 1-во или 7-мо училище да избера - едни и същи специалности. Моля помагайте, че я закъсахме:)

Моята дъщеря категорично отказва да чака второ класиране и ще се записваме в 1во. Паралелката е точно такава каквато най-много желаеше. Аз чух само позитивни неща за училището от познати и учители. Мен лично ме интересува повече колектива на учители и деца, отколкото дали базата е по-стара. Вярвам, че всеки си е с късмета и явно това е нашия късмет. Simple Smile
Ясно е, че всички от описаните училища са добри. Дано всяко дете намери неговия най-подходящ избор!

Дъщеря ми ще бъде 9 клас в паралелка ИЕ с профил литература и история в 1 СУ. Много харесва преподавателя по испански, млад, амбициозен с творчески подход към преподаването на езика. Никога не е учила испански, но имаше голямо желание за този език. През изтеклата година ДО премина страхотно - стегнато, организирано. Харесва и класа си. Това, което ми направи впечатление на мен е, че  броя на момчетата и момичетата е почти равен, въпреки че няма квоти момичета/момчета при приема.
Препоръчвам!

# 350
  • София
Моята щерка е приета на ниско желание в Румънската гимназия, с испански език. Надявам се да мръдне на второ класиране, но в случай, че не успее, някой има ли преки впечатления за това училище? Прочетох всичко, което ми излезе по темата, но се обърках от диаметрално противоположните мнения. Едни са доволни, други определят училището като пълна дупка. Много ми е притеснено...

# 351
  • София
Само искам да кажа, че тук чета добри отзиви за 7-мо. Но все пак да кажа, че моя много близка роднина, има дете в гимназиална степен там и казва, че иска да го премести, ако може. Не се учело, нямало дисциплина, средният успех на класа бил 3 и нещо. Просто да имате предвид и тази гледна точка, когато решавате, дали да записвате или да подавате заявление за второ класиране.

# 352
  • В царството на игрите:)
Здравейте, сина ми е приет в НТГБ Електронна търговия с РЕ-бал 383.50.  Имам въпрос към тези , чиито деца учат там вече. Кажете от униформите кое е задължително да се носи. Виждам,че нямам тениски ( тип лакоста) , а бели ризи за зимата. И панталони може ли да си носи негов?
Синът ми е в същата специалност, но ще е 10 клас догодина. Въпросът с униформите е колеблив. Не се носят много активно, но имаме всичко Simple Smile В 8 клас ги юркат най - много да са стриктни, но тогава не винаги става. Топлите месеци ходеха с лятната си униформа. Зимата не е ходил с бели ризи. Даже ризата му е бордо доколкото си спомням Simple Smile Имайки предвид колко ходиха на училище през изминалите две учебни години, униформата май ми е била последния проблем. Simple Smile

# 353
Синът ми е в същата специалност, но ще е 10 клас догодина. Въпросът с униформите е колеблив. Не се носят много активно, но имаме всичко Simple Smile В 8 клас ги юркат най - много да са стриктни, но тогава не винаги става. Топлите месеци ходеха с лятната си униформа. Зимата не е ходил с бели ризи. Даже ризата му е бордо доколкото си спомням Simple Smile Имайки предвид колко ходиха на училище през изминалите две учебни години, униформата май ми е била последния проблем. Simple Smile

Въпросът ми беше: колко ризи да купя , ако ги носят задължително. А за зимата не предлагат блузи с дълъг ръкав , само с къс ( така пище в сайта на училището) . И за ризите пише , че са бели и тъмнолилави. Реших,че момчетата няма да искат лилаво, а пък бяло за тях е кошмар.Та съм в дилема какво и колко да закупя при записването.

# 354
  • В царството на игрите:)

Въпросът ми беше: колко ризи да купя , ако ги носят задължително. А за зимата не предлагат блузи с дълъг ръкав , само с къс ( така пище в сайта на училището) . И за ризите пише , че са бели и тъмнолилави. Реших,че момчетата няма да искат лилаво, а пък бяло за тях е кошмар.Та съм в дилема какво и колко да закупя при записването.
Бяла риза не съм купувала, а тъмно лилава в комплект с един пуловер без ръкави, който стои много добре с ризата, но не е обличан нито веднъж. Купих и суитчър, който носи върху блузката зимата. Може блузката да е друг модел, но пак светло синя.

# 355

Бяла риза не съм купувала, а тъмно лилава в комплект с един пуловер без ръкави, който стои много добре с ризата, но не е обличан нито веднъж. Купих и суитчър, който носи върху блузката зимата. Може блузката да е друг модел, но пак светло синя.

Благодаря ти. Да разбирам,че си купила блузи с къс ръкав с логото , които се носят и зимата със сиучър отгоре.
А риза , може би една , за официален случай някакъв.

# 356
Миленаг, моля те разреши си получаването на ЛС. Simple Smile

# 357
Миленаг, моля те разреши си получаването на ЛС. Simple Smile

Аз не съм забранявала съобщенията. Откъде да ги разреша ?

# 358
  • Отвъд алеята зад шкафа
В НТБГ са много големи випуските, което дава отражение на резултатите от ДЗИ.

Моята дъщеря си носи летните блузи, надолу с черни дънки. Зимата носи ризите, има бяла, розова и лилава, като розовата и лилавата са й любими. Има и пуловер с дълъг ръкав, който също носи, суитчерът е хубав, но не го е сложила нито веднъж. Но пък и тя почти цялата учебна година изкара онлайн.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:30 от gadamer

# 359
  • софия
В НТБГ са много големи випуските, което дава отражение на резултатиту от ДЗИ.

Моята дъщеря си носи летните блузи, надолу с черни дънки. Зимата носи ризите, има бяла, розова и лилава, като розовата и лилавата са й любими. Има и пуловер с дълъг ръкав, който също носи, суитчерът е хубов, но не го е сложира нито веднъж. Но пък и тя почти цялата учебна година изкара онлайн.
В този ред на мисли- не се задълбочавайте с униформите.Държат на черни дънки и бяла блузка и то в 8 клас началото. Това е най- малкия проблем в следващите 5 години...

Общи условия

Активация на акаунт